5 tips voor een origineel trouwfeest

Een huwelijk organiseren vraagt heel wat voorbereiding en elk koppel wil er natuurlijk zijn eigen twist aan geven. Elk trouwfeest is dan ook uniek.Maar om jouw trouwfeest écht origineel te maken, hebben we 5 tips verzameld. Veel plezier ermee!

1. Een boodschap op je trouwschoenen

Bij de perfecte trouwjurk horen natuurlijk passende schoenen. Heb je eindelijk de perfecte schoenen gevonden? Plaats dan een leuke boodschap op de onderkant. Dat kan op verschillende manieren: jij of je verloofde schrijven er iets op, je plakt er een (zelfgemaakte) sticker op, … Zo’n schoenenboodschap is een klein detail, maar jij weet het en als mensen het wél zien, is dat mooi meegenomen. Daarnaast is het ook een leuk extraatje voor de fotograaf, die er ongetwijfeld iets creatiefs mee doet op jullie huwelijksfoto’s!

origineel trouwfeest

2. Origineel trouwfeest met origineel gastenboek

Uiteraard wil je leuke herinneringen overhouden aan de mooiste dag van je leven. Foto’s zijn onmisbaar, maar ook  een gastenboek is een fijn aandenken. Ruil het traditionele exemplaar in voor een origineel gastenboek! Enkele ideetjes:

 • Polaroidfoto’s zijn hipper dan hip . Plaats ergens een gastenboek met een polaroidcamera ernaast, en laat iedereen een leuke foto nemen!
 • Message in a bottle’: flessenpost is altijd een beetje spannend. Voorzie een glazen pot, waar iedereen een boodschap in kan steken. Verrassingen gegarandeerd!
 • Hartjeskader: iedere gast schrijft iets op een hartje en stopt het in de kader. Zo heb je op het einde van je originele trouwfeest een kader vol liefde!

origineel trouwfeest

 

3. Doos met dansschoenen

Het zou natuurlijk jammer zijn als je vriendinnen zich niet volledig kunnen geven op de dansvloer, omdat ze hoge hakken dragen en na een lange dag last hebben van pijnlijke voeten. Voorzie daarom een doos vol dansschoenen. Zo heeft niemand nog een uitvlucht om zich niet op de dansvloer te begeven!  

origineel trouwfeest


4. Leuke ijsbrekers 

De tafelschikking is een van de lastigste onderdelen van de voorbereiding. Je doet je uiterste best om iedereen een goed plekje te geven, en dat kan ook op een originele manier. Stop verrassende  ‘opdrachtjes’ in een potje en zet die potjes op tafel. De opdrachtjes kun je  zo gek maken als je wil. Enkele voorbeelden:

 • ‘Maak een gekke groepsfoto’
 • ‘Dans met de persoon links van je’
 • ‘Zing met heel de tafel jullie favoriete lovesong’

Fun verzekerd! En het levert vast ook hilarische foto’s op …

 

origineel trouwfeest

5. Een leuke herinnering aan je originele trouwfeest

Bij een groot huwelijksfeest hoort champagne! Bewaar de dop van de eerste fles champagne die jullie als gehuwd koppel opendend en verwerk hem in een mooie kader. Een mooie en originele herinnering aan jullie prachtige huwelijksdag!

 

origineel trouwfeest

 

Ook je gasten verdienen een mooie herinnering. Ontdek het ruime aanbod bedankjes van Tadaaz. Verschillende soorten doosjes in diverse kleuren, maar ook magneten, stickers en bedankkaartjes. Je kunt ze allemaal voorzien van een eigen foto. Helemaal uniek!

 

origineel trouwfeest

Wil je leuke ideeën met ons en de andere lezers delen? Laat het ons weten in de reacties!

 

http://www.tadaaz.be/blog/wp-content/uploads/2014/12/banner-huwblog-NL.jpg

2 reacties op 5 tips voor een origineel trouwfeest

 1. Nathalie
  18 December 2016 at 7:44 pm (1 month ago)

  Vanwaar komt de leuke herinneringskader met de champagnedop?
  Leuk gedaan zo die 5 tips! TOP!

  Reply
  • Olivier Olbrechts
   Olivier Olbrechts
   20 December 2016 at 11:03 am (1 month ago)

   Dag Nathalie,

   Als je “verzamelkader” in google intikt, vindt je enkele opties waar je creatief mee aan de slag kan gaan.
   Bedankt voor je leuke feedback, hopelijk kun je er een paar van toepassen! Laat ons zeker weten welke :)

   Reply

Geef hier jouw mening