5 tips voor een origineel trouwfeest

Een bruiloft organiseren vraagt heel wat voorbereiding en elk koppel wil er natuurlijk zijn eigen twist aan geven. Elk trouwfeest is dan ook uniek. Maar om jouw huwelijk écht origineel te maken, hebben we 5 tips verzameld. Veel plezier ermee!

1. Een boodschap op je trouwschoenen

Bij de perfecte trouwjurk horen natuurlijk passende schoenen. Heb je eindelijk de perfecte schoenen gevonden? Plaats dan een leuke boodschap op de onderkant. Dat kan op verschillende manieren: jij of je verloofde schrijven er iets op, je plakt er een (zelfgemaakte) sticker op, …

Zo’n schoenenboodschap is een klein detail, maar jij weet het en als mensen het wél zien, is dat mooi meegenomen. Daarnaast is het ook een leuk extraatje voor de fotograaf, die er ongetwijfeld iets creatiefs mee doet op jullie trouwfoto’s!

origineel trouwfeest

2. Origineel trouwfeest met origineel gastenboek

Uiteraard wil je leuke herinneringen overhouden aan de mooiste dag van je leven, trouwen is één van de belangrijkste momenten ooit. Foto’s zijn onmisbaar, maar ook een gastenboek is een fijn aandenken aan jullie onvergetelijke dag. Deze bijzondere momenten wil je koesteren!

Ruil het traditionele exemplaar in voor een origineel gastenboek! Vrienden en familie kunnen op ide manier hun wensen voor bruid en bruidegom meedelen. Enkele ideetjes:

 • Polaroidfoto’s zijn hipper dan hip . Plaats ergens een gastenboek met een polaroid camera ernaast, en laat iedereen een leuke foto nemen op jullie bruiloft!
 • Message in a bottle’: flessenpost is altijd een beetje spannend. Voorzie een glazen pot, waar iedereen een boodschap in kan steken. Verrassingen gegarandeerd!
 • Hartjeskader: iedere gast schrijft iets op een hartje en stopt het in de kader. Zo heb je op het einde van jullie grote dag een kader vol liefde!
origineel trouwfeest

3. Doos met dansschoenen

Het zou natuurlijk jammer zijn als je vriendinnen zich niet volledig kunnen geven op de dansvloer, omdat ze hoge hakken dragen en na een lange dag last hebben van pijnlijke voeten. Voorzie daarom een doos vol dansschoenen. Zo heeft niemand nog een uitvlucht om zich niet op de dansvloer te begeven op jullie huwelijk!  

origineel trouwfeest

4. Leuke ijsbrekers

De tafelschikking is een van de lastigste onderdelen van de voorbereiding. Je doet je uiterste best om iedereen een goed plekje te geven, en dat kan ook op een originele manier. Stop verrassende  ‘opdrachtjes’ in een potje en zet die potjes op tafel.

De opdrachtjes kun je  zo gek maken als je wil. Enkele voorbeelden:

 • ‘Maak een gekke groepsfoto’
 • ‘Dans met de persoon links van je’
 • ‘Zing met heel de tafel jullie favoriete lovesong’

Fun verzekerd! En het levert vast ook hilarische foto’s op …

origineel trouwfeest

5. Een leuke herinnering aan je originele trouwfeest

Bij een groot huwelijksfeest hoort champagne! Bewaar de dop van de eerste fles champagne die jullie als gehuwd koppel opendend en verwerk hem in een mooie kader. Een mooie en originele herinnering aan jullie prachtige huwelijksdag!

origineel trouwfeest

Ook je gasten verdienen een mooie herinnering. Ontdek het ruime aanbod bedankjes van Tadaaz. En weet je wat zo bijzonder is? Je kan ervoor zorgen dat jullie hele huwelijk in hetzelfde thema is… Van save the date kaartjes tot de huwelijksuitnodigingen tot de bedankkaartjes en bedankjes… en dan kan je ook nog je decoratie en tafeldecoratie helemaal in hetzelfde thema kiezen. Hoe leuk is dat? De gasten zullen ongetwijfeld versteld staan van jullie organisatietalent en jullie oog voor detail!

Verschillende soorten doosjes in diverse kleuren, maar ook magneten, stickers en bedankkaartjes. Je kunt ze allemaal voorzien van een eigen foto. Helemaal uniek! Wil je leuke ideeën met ons en de andere lezers delen? Laat het ons weten in de reacties!

origineel trouwfeest
Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 163

6 reacties

  • Dag Nathalie,

   Als je “verzamelkader” in google intikt, vindt je enkele opties waar je creatief mee aan de slag kan gaan.
   Bedankt voor je leuke feedback, hopelijk kun je er een paar van toepassen! Laat ons zeker weten welke 🙂

  • Dag Anja,

   het bord is zelfgemaakt via een stencil, laat een ontwerpje maken en een handige kennis kan deze uitsnijden en met een verfbus op een bordje zetten en op zo’n kistje nagelen. Houten kistjes vind je hier en daar wel, ook op 2dehands bijvoorbeeld. Voor de teenslippers kun je in Google “teenslippers met logo” intypen en daar vind je snel een leverancier. Je moet er dus wel wat tijd en moeite bij investeren, maar het resultaat mag er toch wel wezen hé. Laat ons zeker weten of het gelukt is.

   Een uitnodiging of bedankje maken is gelukkig iets gemakkelijker via onze webshop, neem zeker eens een kijkje 😉

   Groetjes,

   Olivier

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *