De leukste industriële trouwlocaties in België!

Jij gaat trouwen! Een van de belangrijkste dingen op het lijstje voor je trouw naast de uitnodigingen is de locatie. Locaties op het strand, in een gewone feestzaal of mag het net ietsje meer urban zijn: een industriële locatie? Industriële locaties stralen karakter uit en er hangt een bepaalde geschiedenis aan vast. Het leuke aan een industriële locatie is dat het met enorm vele verschillende stijlen matcht. Strak maar toch romantisch? Urban maar toch klassiek? Alles past bij een industriële locatie! Om jullie te helpen bij jullie zoektocht hebben wij de tofste industriële trouwlocaties in België op een rijtje gezet!

Transfo Zwevegem

Transfo Zwevegem is een oude elektriciteitscentrale gelegen in Zwevegem (nabij Kortrijk). Het gebouwd werd in 1911 gebouwd als centrale waar elektriciteit werd geproduceerd. In 1962 werd het een stoomcentrale voor de nabije omgeving. Dit duurde tot in 2001 waarna in 2004 de centrale door Electrabel werd verkocht aan de gemeente Zwevegem en de intercommunale Leidedal die er samen een nieuwe toekomst aan gaven. De centrale is sinds 2000 een beschermde site. Naast een avonturenparcours, een duiktank… is het een locatie waar events en dus huwelijken kunnen worden georganiseerd. Een echte charmante locatie waar je de sfeer van vroeger nog kan beleven. Je kan er als het ware tussen de installaties van vroeger dansen! Echt iets voor durvers en mensen die het graag dat beetje anders willen. Een heel bijzondere locatie met de nodige portie pit!

Bron: Transfo Zwevegem

Zaal LUX

Lux is een voormalig toonzaal van de textielfabriek Baertsoen-Buysse. Het is omgetoverd tot een balzaal met een authentieke uitstraling.  De combinatie van het koele gebouw met de warme houten elementen maken er een gezellig geheel van. Je kan er met iedere stijl in terecht. Jij maakt er het jouwe van en de gasten zullen vol verwondering de zaal betreden. Een leuke extra is de tuin die eraan verbonden is, ideaal voor de receptie!

Bron: Zaal Lux

Firma Vilvoorde

Firma is een oud industrieel gebouw die is omgetoverd tot een plek waar mensen aan co-working doen. Het is gelegen naast het Brusselse kanaal. Daarnaast hebben ze 2 zalen ter beschikking voor mensen zoals jij die fan zijn van een urban uitstraling. Je hebt de keuze de inrichting zelf in handen te nemen of net niet. Er is dus de mogelijkheid het feest te laten organiseren, zo valt er toch al een stuk stress van je schouders!

Bron: Firma Vilvoorde

Felix Pakhuis

Het Sint-Felix Pakhuis is een voormalig pakhuis uit de negentiende eeuw, gelegen in Antwerpen. Het gebouw deed dienst als opslagplaats voor goederen zoals kaas, graan… tot het in 1975 z’n diensten had bewezen. Het werd een beschermd monument en is sinds 2006 in dienst van stad Antwerpen als het FelixArchief. Een gebouw met een interessante geschiedenis dus. Daarnaast is het ook een prachtige event locatie! De koelheid van het gebouw werd gecompenseerd met materialen die er een warme sfeer in hebben gecreëerd. Ook weer een locatie voor durvers en mensen die het hebben voor een pand met karakter.

Bron: Forton Events

Hangar 43

Hangar 43 is een voormalig fabriekshal waar olie- en zuivelproducten werden geproduceerd in Baasrode/Dendermonde. Het gebouw dateert van 1894. Het pand straalt karakter uit en in combinatie met de witte muren binnen is het steevast de perfecte locatie om een trouwfeest te organiseren. De stijl van de bekleding ligt volledig in jouw handen. Een echte parel!

Bron: House of weddings

Zoals je ziet kan je dus alle kanten uit met deze stuk voor stuk prachtige locaties. Je kan toch niet anders dan erop verliefd worden ? Ik ben alvast helemaal overtuigd! Nu nog op zoek naar een trendy uitnodiging die past bij je locatie. Neem zeker een kijkje in ons hippe assortiment!

hippe trouwkaart in paspoortvorm

hippe trouwkaart

hippe trouwkaart in ecolook

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

2 reacties

  1. Onder de Brug in Riemst is ook prachtige locatie voor een trouwfeest. Het is gelegen in Riemst, net op de grens met Maastricht. Dit maakt de locatie makkelijk toegankelijk voor zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Ze hebben een capaciteit van duizend man, zowel indoor als outdoor met prachtig uitzicht op het kanaal. Je kan het feest zelf organiseren of uit handen geven en een all in huwelijksfeest organiseren. Zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *