Feestje met winter wonderland thema

Sneeuwvlokjes, fonkelende lichtjes, knusse zaal, kerstmuziek… Alle charmes van de winter samen in 1 thema, ja je hoort het goed. Dat is de samenvatting van een winter wonderland thema. Dit thema is ongetwijfeld een succes tijdens de wintermaanden. Maar hoe pak je het aan?

Decoratie voor een winter wonderland

Met de decoratie van een winter wonderland feestje kan je verschillende kanten uit. Op vlak van kleuren blijf je best in het winterse kleuren pallet zoals wit en blauw.

Let it snow

Bij winter denk je natuurlijk aan sneeuwvlokjes, deze moet je dan ook verwerken op je feestje. Maak bijvoorbeeld sneeuwvlokjes uit papier of plak ijsstokjes aan elkaar met lijm. Deze zijn helemaal niet moeilijk om te maken maar zien er wel heel leuk uit.

 

winter wonderland decoratie sneeuwvlokjes

 

Gezellig winterse tafelversiering

Ook de tafel krijgt een winter wonderland thema met deze placemat en servetring in eco look. Laat je gasten niet langer in spanning en deel op de menukaart mee wat ze deze avond op hun bord zullen zien verschijnen. Met deze tafeldecoratie vormt je tafel een mooi geheel.

 

winter wonderland tafeldecoratie

Winterse lekkernijen

Aan lekker eten mag geen gebrek zijn op je winter wonderland feestje. Aan ‘summer bodies’ hoeven we nog even niet te denken, dus smullen maar!

Om van te smullen

  • Van de lekkere donuts met poedersuiker krijg je spontaan zin in een sneeuwbalgevecht. Deze dessertjes lijken op een sneeuwbal en zijn bovendien ook super lekker.
  • Ook zonder een kampvuur zijn marshmallows lekker. Maak ze extra feestwaardig en werk ze af met witte chocolade en zilveren schilfers.
  • Cupcakes zijn altijd een hit, op welk soort feestje dan ook. Geef ze een extra kerstaccent met gouden eetbare glitter. Of ga voor een lekkere chocolade cupcake. Werk af met bijvoorbeeld een sneeuwvolkje in fondant.

 

winter wonderland eten hapjes

 

Een winterse bar

De tijd dat winterse drankjes automatisch synoniem stonden met Glühwein of jenever is voorbij! Er bestaan tal van winter wonderland waardige drankjes. Bijvoorbeeld een lekkere blauwe punch, of voor de mensen die nog met de auto naar huis moeten: melted snowman. Vul enkele flesjes met water en plak een sticker op de fles waar ‘melted snowman’ op staat. Wat ook niet mag ontbreken op een winters feestje is een warme chocolademelk. Maak een leuke bar met de verschillende toppings voor bij je Hot chocolate!

 

winter wonderland feestje drankjes

 

Winter wonderland dresscode

Ook de dresscode pas je aan naar de blauwe en witte kleuren. Ga voor een lichtblauw of wit kleedje. Ook kan je een tutu met een witte trui combineren voor een originele prinsessen look.

 

winter wonderland dresscode

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *