Welke kersttrend voor 2018 is jouw favoriet?

Kerstmis bestaat al eeuwen lang, maar de kersttrends zijn wel elk jaar net iets anders. Elk jaar opnieuw je kerstdecoraties vanonder het stof halen om je thuis helemaal in kerstsfeer te brengen is not done. Je wil toch vinger aan de pols houden en zorgen dat je decoratie in en buiten je huis helemaal voldoen aan de leukste kersttrend van het moment? Daarom zetten we de kersttrends voor 2018 even op een rijtje. Veel plezier met het uitwerken van jouw favoriet kerstthema voor dit jaar!

Kersttrend 1: Kerstkaarten met zwart en goud

Vandaag de dag gaan kerstkleuren verder dan rood en groen. Vooral de kleuren zwart en goud zijn dit jaar helemaal in de mode. Met deze kleuren kan je de kerstdecoraties in je huis mooi en stijlvol houden, zonder het overdreven druk te maken.

 

kersttrends zwart en goud

Zwarte en gouden kerstkaarten

Een kerstkaart afgewerkt met goudfolie is een ware aandachtstrekker. De gouden bolletjes op deze nieuwjaarskaart doen al meteen denken aan de kerstlichtjes in de kerstboom. Tip: Gebruik een foto met zwart-wit filter voor een mooi effect op je kerstkaart.

Kersttrend 2018: Kerstkaarten met goud en zwart

Kerst ideeën voor in huis

Gebruik deze kleuren ook in je tafeldecoratie voor een stijlvol kerstfeest. Een donker tafellaken met gouden accenten zorgt voor chique decoratie. Ook gouden kaarsen, gouden kerstballen in een vaas of dennenappels met gouden verf zijn perfecte decoratie op jouw kersttafel. Het plaatje is af als je placemats, menukaarten en servetringen ook zwart en goud kleuren.

 

tafeldecoratie zwart goud

Kersttrend 2: Breng natuur in huis

Van zodra je een echte kerstboom in huis haalt, breng je al een stukje natuur in je woonkamer. Trek dit natuurthema door in de rest van je huis. Gebruik een dennentak in je cadeauverpakking, decoratie, maar ook in je nieuwjaarskaarten. Dennenboom groen kan je perfect combineren met bleke kleuren, maar ook met goud en zilver.

 

kersttrend natuur in je huis

Kerstkaarten op ecopapier

Combineer natuur met je kerstwensen op een kerstkaart in ecopapier of met een ecolook motief. Deze originele kerstkaart met uitgesneden rendier op de voorkant zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan bij vrienden en familie die hem in de bus krijgen!

Kerstkaarten in eco papier en met ecolook

Kersttrend 3: Sterren

Tijdens de kerstperiode zie je veel dingen fonkelen: de lichtjes in de kerstboom, de ogen van je familie als het tijd is voor het kerstmenu, maar ook de sterretjes in de lucht. Breng de mooi verlichte sterrenhemel mee in huis. Een ster bovenaan je kerstboom plaatsen deed je misschien al, maar je kan ook gewoon sterren in de boom hangen.

 

Ster kersttrends 2018

Kerstkaart met sterallures

Als je een kerstkaart stuurt wil je natuurlijk niets minder dan een 5 sterren kerstkaart! Gelukkig voor jou heeft deze kerstkaart er zeker 10. Ga jij voor een kerstkaart met foto, of zet je liever je kerstwensen in de verf?

 

Kersttrend 4: Vintage voor altijd

Gezelligheid en sfeer staan centraal tijdens de kerstperiode, die twee zaken komen dan ook mooi naar voor in deze vintage kersttrend. Deze kersttrend heeft het allemaal! Er komt natuur in voor, sterren, lichte kleuren en nog veel meer. Hout en natuurlijke materialen komen vaak voor in deze stijl, zowel in de decoratie als in de kerstkaarten. Gebruik houten figuurtjes om in de kerstboom te hangen of schilder mooie quotes op hout op in witte verf. De vintage trend draait ook om warme kleuren en retro lettertypes.

vintage kersttrend

De ultieme vintage kerstkaart

In deze originele vintage kerstkaart komen veel elementen van de vintage stijl voor. De houten achtergrond, witte letters en een mooie fotostrip. Op deze fotostrip krijg je de kans om drie mooie momenten van het afgelopen jaar te delen met vrienden en familie. En waarom niet kiezen voor een vintage setting of filter voor je foto’s om het plaatje helemaal te laten kloppen?

Kersttrend 5: Kerstrood en een vleugje roze

Is het de betekenis van ‘keep it simple’ helemaal aan jou verloren gegaan? Goed nieuws, het klassieke kerstfeest is nog helemaal in. Maar ook hier omvat het kleurenpalet veel meer dan enkel kerstrood en groen. De combinatie van deze traditionele kleuren met moderne accenten zoals lichtroze zien we dit jaar vaak terugkomen. Waarom geen roze kerstboom, tafeldecoratie met rode en roze bloemen,

 

rode en blush accenten in kerstmis

Een nostalgische kerstkaart

Een kerstkaart zoals veel mensen die kennen, met alle traditionele elementen die elke kerstkaart wel moet hebben. Een rode kleur, mooie kerstfoto’s, kerstbomen en een moderne twist: de lichtroze kleur. Deze kersttrend straalt gezelligheid uit zoals iedereen zich kan herinneren van vroeger.

 

rode en blush accenten in kerstkaart

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *