Gepersonaliseerde kerstkaarten maken doe je zo

Een handgeschreven kerstwens is op en top persoonlijk, maar niet meer van deze tijd. Toch willen veel mensen deze eeuwenoude traditie voortzetten, zonder er uren tijd in te hoeven steken. Dat kan met gepersonaliseerde kerstkaarten! Met enkele tips and tricks maak jij je eigen unieke kerstkaart.

Kerstkaarten maken volgens de kersttrends

Kleuren de kerstballen aan je kerstboom rood? Heeft de tafeldecoratie van je kerstfeest gouden accenten? Breng deze elementen dan allemaal terug in je gepersonaliseerde kerstkaarten. Een kerstkaart ontwerpen gaat veel makkelijker met een duidelijk thema. Bekijk alvast de nieuwste kersttrends en vind hierin ook inspiratie voor jouw kerstkaarten. Laat de kleuren van je placemat, menukaart en servetringen ook terugkomen in je kerstkaart. Op deze subtiele manier vormt je kerstdecoratie en kerstkaart een mooi geheel. In het aanbod kerstkaarten zit gegarandeerd een kaart dat past bij jouw thema.

 

Tafeldecoratie kersttafel

Gepersonaliseerde kerstkaarten met foto

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, de foto op je kerstkaart is daar zeker geen uitzondering op. Kies de leukste foto uit je assortiment voor een persoonlijke kerstkaart. Na een heel jaar actief foto’s nemen is het niet makkelijk op je favoriete foto eruit te kiezen. Is 1 foto echt te weinig? Kies voor een ontwerp met meerdere foto’s.

Meerdere foto's op je kerstkaart? Kies dan een kerstkaart met meerdere foto's

 

Speel met de kleuren

Vandaag de dag bestaan er talloze apps om je foto’s mee te bewerken. Zo kan je op een gemakkelijke manier een leuke filter op je foto plaatsen. Een filter op je kerstfoto kan je gepersonaliseerde kerstkaart een heel andere look geven. Heeft je originele kerstkaart een witte achtergrond? Gebruik dan ook een zachte filter. Of ga voor een modern zwart-wit thema. 

 

gepersonaliseerde kerstkaarten met filter

Neem een originele kerstfoto

Blijf je graag in de kerstsfeer, ook met je foto? Ga dan voor niets minder dan een superfoto!  Matching outfits, de kerstboom op de achtergrond, in een sneeuwlandschap, met de hond op schoot… Niets is te gek, of te cheesy. Met het zien van deze leuke foto krijgt iedereen automatisch een glimlach op het gezicht. Je moet natuurlijk niet speciaal een foto maken voor op je kerstkaart. Je kan ook heel eenvoudig een eigen foto gebruiken van op vakantie.

 

kerstfoto voor op je gepersonaliseerde kerstkaarten

Tijd voor de tekst

Welke tekst gebruik je?

Al je kerstwensen en dromen voor je vrienden en familie in 1 zin gieten is niet altijd even gemakkelijk. Ga je voor een grappige, lieve of leuke tekst? Zorg ervoor dat je tekst niet te lang is! Zie hier enkele voorbeelden:

  • Voor speciale mensen deze mooie wensen, met kerst veel lichtjes en een hagelwit sneeuwtapijt, voor 2019 veel succes en vrolijkheid.
  • Ik wens dat er een jaar op je wacht dat vooral naar je lacht.
  • Sluit je ogen en doe een wens, alvast even wegdromen over wat het volgende jaar gaat komen.

Gelukkig is er hier tal van inspiratie voor deze kerstwensen te lezen! Met je gepersonaliseerde kerstkaarten kan je elke tekst gebruiken die je zelf wilt. Met een creatieve pen kan je ook zelf een gedichtje schrijven, of laat het over aan de kinderen!

Geef de tekst vorm

Als je een leuke tekst gevonden hebt kan je hem nu een leuke vorm geven. Je kan spelen met de verschillende lettertypes, groottes en kleuren. Je tekst in 1 bepaald lettertype kan heel mooi zijn, maar je kan het ook origineler aanpakken. Zet bijvoorbeeld elk woord op een andere regel en maak geleidelijk aan het lettertype groter, maak de onderste twee regels kleiner, en voila! Je tekst heeft de vorm van een kerstboom. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook een kerstbal of hartje maken.

 

gepersonaliseerde kerstkaarten vorm tekst

gepersonaliseerde kerstkaarten vorm tekst

Speel met de symbolen

In de editor kan je tal van symbolen gebruiken om je kaart extra mee op te fleuren. Maar met deze icoontjes kan je meer doen dan enkel op de achtergrond zetten. Verwerk ze in je tekst of foto voor een origineel en persoonlijk accent op je kerstkaart. Vervang bijvoorbeeld een letter met een icoontje: het hartje voor de letter ‘M’, een kerstboompje voor de letter ‘T’ enzoverder. Laat je creativiteit vrij!

 

gepersonaliseerde kerstkaart met icoon

gepersonaliseerde kerstkaart met symbool

De kerst op de taart

Jij verzorgt natuurlijk alles graag tot in de puntjes, daarom mag de enveloppe zeker niet vergeten worden. Een handgeschreven kerstkaart is misschien wat moeilijk, maar een mooie enveloppe met handlettering is zeker een goed compromis. Haal je mooiste handschrift maar boven!

Een bijpassende enveloppe

Een witte envelop doet wel wat hij moet doen, maar past niet altijd even goed bij je kerstkaart. Bij een rode kerstkaart kan je bijvoorbeeld een rode envelop gebruiken en bij een groene kerstkaart een groene envelop. Met een bijpassende envelop krijgt je kerstkaart net dat beetje meer wauw-gevoel. Bij elke kerstkaart op de website vind je welke enveloppe het best past qua kleur en formaat. Eenvoudig dus om de leukste enveloppe te linken aan jouw kerstkaart!

 

Een leuke sluitzegel en gekleurde enveloppe maken je kerstkaarten af

Gebruik een sluitzegel

Met een sluitzegel licht je alvast een tipje van de sluier op over hoe je kaartje er zal uitzien. Deze sluitzegels geven een mooie afwerking aan de verpakking van je kerstwensen. Blijf in hetzelfde thema als je kerstkaart voor een mooi geheel.

 

gepersonaliseerde kerstkaarten met sluitzegel

Gepersonaliseerde kerstkaarten maken en versturen is heel simpel op Tadaaz. In slechts enkele klikken heb jij je kerstkaart gemaakt. Hoe je de kaart personaliseert is helemaal je eigen keuze. Gebruik je favoriete kleuren, lettertypes en foto’s. Deze unieke kerstkaart zagen je vrienden en familie nooit eerder.

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *