Traditie ontmoet popcultuur: selfie op je kerstkaart

Het is ondertussen al even gelden geleden dat ‘selfie’ in 2013 werd uitgeroepen tot Woord van het Jaar. Dat betekent echter helemaal niet dat het fenomeen out is. Als het succes van de #Selfie video en de miljoenen selfies die bijna dagelijks op het internet verschijnen ons iets zeggen, dan is het dat we nog lang niet van zelfportretten af zijn. Dus waarom zouden we de populariteit van selfies niet kunnen combineren met de jaarlijkse kerstkaartentraditie? Met de tips hieronder maak je de perfecte selfie op je kerstkaart!

 

selfie op je kerstkaart

Let’s take a selfie

De perfecte selfie maken: het is zo’n beetje een wetenschap. Hiermee moet je zeker rekening houden:

  • Kies de juiste hoek. Een selfie is in de meeste gevallen geen frontale foto. Draai je hoofd dus een beetje naar links of naar rechts.
  • Let op het camerastandpunt. Selfies worden doorgaans van bovenuit of in ieder geval vanop hoger dan ooghoogte gemaakt.
  • Verzorg de achtergrond. Een interessante achtergrond maakt je foto zóveel beter. Zorg dus voor een feestelijke aankleding!
  • Poseer niet tegen een muur. Neem je selfie liever in het midden van een kamer. Zo creëer je diepte. Wil je het nog specialer? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van je reflectie in een kerstbal!

fotokaart kerst selfies camerastandpunt

Selfie op je kerstkaart: van selfie naar ussie!

Als je een selfie maakt met meerdere mensen – ook wel bekend als een ‘ussie’ – ga dan niet zomaar naast elkaar staan. De truc is om te zorgen voor zoveel mogelijk ‘overlapping’, zodat de foto er natuurlijk uitziet. Elkaar vasthouden of leunen op elkaar, maakt je foto meer casual.

ussie kerstkaart maken fotokaart wenskaart

Het belang van belichting

De juiste belichting is erg belangrijk voor een perfecte selfie. Meer nog: een degelijke lichtbron is onmisbaar voor selfies. Een lichtbron net boven ooghoogte is het meest flatterend. Het werpt namelijk geen donkere schaduwen en verzacht bovendien je contouren. Een selfie maken dicht bij een raam of in open lucht is trouwens het beste! Natuurlijk licht is het meest flatterend van al. De selfie op je kerstkaart zag er nog nooit zo goed uit!

Een nieuw perspectief met de selfie stick

Wil je niet gewoon de hype volgen, maar nog een stapje verder gaan?  Dan kan je met een “selfie stick” zeker wel iets leuks bedenken! De selfie stick kan je zelf maken door je smartphone of camera aan een stok vast te maken en dan een foto te nemen met de zelfontspanner van je toestel. Heb je liever een meer professionele variant? Dan kan je er altijd eentje kopen! Zeker ook handig als je kerstboom op de achtergrond zo groot is dat ze met gewoon je arm niet helemaal in beeld past.

 

selfie kerstkaart fotokaart maken

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *