Hoe de ideale sneeuwfoto maken voor je kerstkaart

Graag een stukje witte kerst meenemen op je kerstkaart? Ga dan met je camera in de hand naar buiten voor een originele sneeuwfoto. Deze foto’s zijn de perfecte herinnering aan een witte kerst en staan ook heel goed op je kerstkaartjes. Maar opgepast, je moet bij sneeuwfoto’s op enkele dingen letten! Met enkele tips voor het fotograferen in dit mooie landschap maak jij de beste kerstfoto’s.

 

sneeuwfoto op de kerstkaart

De praktische kant van een sneeuwfoto

Niet enkel het poseren bij een sneeuwfoto is belangrijk, je moet met enkele dingen rekening houden. Bijvoorbeeld hoe je best voor je camera kan zorgen, en hoe je ervoor zorgt dat zowel het model als de sneeuw stralen op de foto.

Bescherm je camera

Met natte handschoenen je camera vasthouden doe je beter niet, ook de lucht is zeer vochtig bij sneeuwval. Bescherm daarom je camera met een doorzichtig zakje. Bij het koude weer gaan je batterijen minder lang mee, zorg er daarom voor dat je een extra paar bij de hand hebt. Vergeet ook jezelf niet te beschermen voor het koude weer met een dikke jas en sjaal.

Gebruik je flits

Soms fotograferen sneeuwvlokjes niet zo goed, vergeet daarom je flits niet aan te leggen! De witte sneeuwvlokken weerkaatsen het licht waardoor ze beter opvallen. Trek enkele foto’s met flits en enkele zonder om te zien welke het beste resultaat geven.

 

sneeuwfoto nemen met flits

Go go go

Verse sneeuw is de beste en ook de mooiste sneeuw, daarom wacht je beter niet lang om je foto’s te nemen. Ga creatief om met deze sneeuw door bijvoorbeeld een foto te nemen met enkele voetstapjes in de sneeuw of maak een leuke sneeuwengel. Met deze mooie witte sneeuw heb jij slechts na enkele pogingen een mooie foto.

 

sneeuwfoto op de kerstkaart tips

Here comes the sun

Mooie belichting is key bij fotografie. Wacht tot het zonnetje terug tevoorschijn komt om de beste kerstfoto’s te nemen. Let er wel op dat je de foto’s niet tegen het zonlicht neemt maar dat je model het zonlicht in het gezicht krijgt voor een mooier resultaat. Zoek naar een locatie waar er niet veel schaduwplekken zijn om te donkere foto’s te vermijden.

Let it snow

Je moet er soms geduldig voor zijn, maar dat is het meer dan waard. Voor de leukste sneeuwfoto wacht je best tot het terug begint te sneeuwen. De sneeuwvlokjes op de achtergrond geven een mooi effect aan je foto. Is het sneeuwen gedaan? Gooi of blaas dan zelf enkele sneeuwvlokjes de lucht in.

 

kerstvakantie sneeuwfoto's tips

Maak je sneeuwfoto extra origineel

Gebruik leuke props

Je hebt niet altijd iets nodig om een leuke kerstfoto te nemen, maar leuke props maken je sneeuwfoto zoveel origineler. Ga met een groepje vriendinnen op een slee zitten of geniet van een warme tas chocolademelk. Je hebt meteen al iets leuks om mee te poseren!

 

sneeuwfoto tips met props

Maak actie foto’s

Do you wanna build a snowman? Het antwoord van elk kindje is waarschijnlijk: JA! Laat de kindjes leuk spelen, dan kan jij stiekem je kerstfoto nemen. Poseren was nog nooit zo makkelijk. Ook met een sneeuwballen gevecht kan je leuke foto’s nemen. Maak wel even duidelijk aan de kids dat jij en je camera geen doelwit zijn, komt dat even goed uit.

 

sneeuwfoto tips in actie

Trek je felle kersttrui aan

Dankzij de sneeuw kleurt de volledige achtergrond wit, maak daar gebruik van. Speel met het contrast van een witte, kalme achtergrond en een felle kerst trui of jas. Alle ogen worden automatisch getrokken naar de persoon op de foto.

 

sneewfotos nemen

Honden welkom op de sneeuwfoto

Je trouwe viervoeter speelt maar al te graag in de sneeuw. Waarom neem je hem dan niet mee op de foto? Leuke foto’s gegarandeerd! Er bestaan tal van manieren waarop je huisdier de ster kan worden van jouw kerstkaarten.

 

sneeuwfoto met de hond

Zelf een leuke kerstfoto genomen? Deel ze met ons in de reacties!

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *