Online kerstkaarten maken in enkele stappen

Ho ho ho! De Kerstman is weer op komst, en daar horen natuurlijk kerstkaarten bij. Je staat dit jaar te springen om de mooiste nieuwjaarskaarten ooit de wereld in te sturen, maar hoe begin je daar aan? Gelukkig kan je  heel makkelijk zelf online kerstkaarten maken.

Online kerstkaarten maken

Stap 1: Kies je favoriete ontwerp

Als eerste kies je een ontwerp uit, en dan liefst een eigen ontwerp dat helemaal bij jou past. Om dat ontwerp te vinden kan je jezelf eerst enkele vragen stellen:

  • Kies je een kerstkaart met een foto of zonder?
  • Moet de kaart een bepaalde stijl of thema hebben?
  • Welke kleur mag de kaart zijn?
  • Welke kaartvorm zie je het liefst?

Met een antwoord op een of meerdere van deze vragen kan je alle kerstkaarten beginnen filteren. Dit doe je door aan de linkerkant van de website je antwoorden aan te duiden, zo heb je in 1-2-3 je favoriete Tadaaz ontwerp gevonden.

Kerstkaarten maken in enkele stappen

 

Stap 2: Selecteer je foto’s

Als je koos voor een kerstkaart met foto, dan heb je natuurlijk een mooie kerstfoto nodig. Verzamel je gezin, partner of vriendinnen, trek allemaal jullie mooiste kleren aan en begin maar te poseren. Wil je liever geen foto maken voor kerst? Gebruik dan heel eenvoudig je beste kiekje van op vakantie of tijdens je vorige familiefeest. Maak je foto’s picture perfect voor de leukste kerstkaarten. Het perfecte kiekje genomen? Dan kan je deze opladen in de editor en in een beeldvak plaatsen.

 

Kerstkaarten met je eigen foto zijn heel persoonlijk, maar gelukkig bestaan er tal van trucjes om ook kerstkaarten zonder foto een kaart helemaal te personaliseren. Bijvoorbeeld een warme kerstwens, een ontwerp dat helemaal bij je past, leuke iconen…

 

zelf kerstkaarten maken met foto

Stap 3: Schrijf je kerstwens uit

Maak je kaart extra persoonlijk met een mooie kerstwens voor je vrienden en familie. Deze wensen maak je zo leuk en origineel als je zelf wil. We geven alvast wat inspiratie voor jouw kerstwensen. Zijn jullie een vrolijke familie? Ga dan voor een grappige kerstwens. Of heb je een vlotte pen? Schrijf dan zelf een creatieve kerstwens uit.

 

Typ je kerstwens uit in een tekstvakje in de editor. Je kan ook zelf een tekstvak toevoegen aan je zelfgemaakte kerstkaart. In slechts enkele klikken heb je een leuke kerstkaart met je eigen foto en tekst.

 

kerstwensen voor op je kerstkaart

Stap 4: Pas de kerstkaart aan volgens jouw wens

Niet helemaal tevreden over het lettertype, of dat patroon toch liever in een andere kleur? Dan pas je dat toch gewoon aan! Selecteer de tekst of vorm die je wil aanpassen en verander de kleur, lettertype, grootte of uitlijning en maak zo je unieke kerstkaart!

Ook een leuk icoontje kan je nieuwjaarskaart nog extra opfleuren. Geef een extra accent aan de achtergrond of verwerk ze in je foto of tekst als originele twist.  

 

zelf online kerstkaarten maken

Stap 5: Bestel je (model)kaart

Online kerstkaarten maken is helemaal niet moeilijk, je kaart is al gemaakt. Je kan al niet wachten om ze op te sturen naar je vrienden en familie en alle positieve reacties te horen. Lees je zelfgemaakte kerstkaart nog een keer goed na en bestel een modelkaart. Zo ben je zeker dat je kerstkaart er helemaal uitziet zoals je wil.

Stap 6: Werk af met een enveloppe en persoonlijke sluitzegel

Je kerstkaart is perfect, nu enkel nog een verpakking kiezen die je kerstkaart helemaal af maakt. Kies een enveloppe in een kleur dat perfect bij je kaart aansluit. Geef je enveloppe nog een extra persoonlijk accent door er een zelf ontworpen sluitzegel aan toe te voegen. En daar is hij dan, jouw persoonlijke kerstkaart!

 

enveloppen en sluitzegels

Deze originele kerstkaarten zijn een blijvende herinnering aan deze oh-zo gezellige kerstperiode. Je ontvangt deze niet alleen graag, maar stuurt er ook graag zelf de deur uit. Iedereen kan online kerstkaarten ontwerpen die perfect bij hun stijl en wensen aansluiten.

 

footer_kerstblog_NL18

Geef hier jouw mening