5 tips voor een unieke trouwkaart met een onvergetelijke foto!

Wil je vrienden en familie op een originele manier uitnodigen voor je trouwfeest? Dan is een trouwkaart met foto een uitstekend idee. Een foto van jullie twee geeft de trouwkaart namelijk een extra persoonlijk kantje!

Zoek een lieve of speelse foto van jou en je partner of maak een nieuwe foto speciaal voor de trouwkaart. Als je ervoor kiest om zelf enkele foto’s te nemen, neem dan deze 5 tips onder de loep voor een onvergetelijk beeld.

1. Stijl van de trouwkaart met foto

trouwfoto 1Voor je aan de gezellige fotoshoot begint, denk je best na over de stijl van je trouwkaart. Het is leuk om je genodigden te teasen met de trouwkaart. Je kan je uitnodiging overeen laten komen met de stijl van het trouwfeest. Het beeld dat je op de trouwkaart plaatst, bepaalt dan ook de verwachtingen die gasten zullen hebben over je feest en de dress code.

Als jullie in een zomers kleedje en hemd met korte mouwen op de foto staan, zullen gasten natuurlijk niet snel geneigd zijn hun beste smoking aan te trekken! Beslis dus voordien of je een strak, speels of romantisch huwelijk wenst en kies hiervoor de gepaste stijl van trouwkaart en foto.

2. De perfecte locatie

Als je weet welke stijl de trouwkaart moet aannemen, is het tijd om een unieke locatie uit te kiezen. Wens je een romantische stijl, dan kan je bijvoorbeeld naar zee trekken voor een foto op het strand of op een pier omringd door de zee.

trouwfoto 2

Wil je de trouwkaart met foto eerder een modern uiterlijk geven? Dan kan je bijvoorbeeld een foto nemen in een drukke straat, waar jij en je partner een innig moment delen in het midden van de chaos. Ook close-ups waarbij enkel jullie centraal staan kunnen een erg strakke uitstraling geven aan je uitnodiging.

Willen jullie absoluut geen klassieke foto op jullie trouwkaart? Maak dan eens een filmposter na, laat een karikatuur of schilderij van jullie tekenen of ga op zoek naar een ludieke locatie zoals een speelhal, onderwater, een sprookjeskasteel of een foto van een parachutesprong samen. The sky is the limit!

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden, maar jij weet beslist wat het beste bij jou en je partner past!

3. Resolutie van de foto voor jouw trouwkaart

Als je foto’s gaat nemen, is het belangrijk dat je ze neemt in een zo hoog mogelijke resolutie. Vaak zien je foto’s er op je pc namelijk duidelijk uit, maar als de kwaliteit niet voldoende is zullen ze er op papier vaag uitzien en dat wil je natuurlijk niet. Wil je een kwalitatieve trouwkaart met foto? Onthoud dan goed: hoe hoger de resolutie van je foto, des te beter de kwaliteit van je trouwkaart.

De resolutie hangt dan ook sterk af van de grootte van het papier waarop je wilt printen. Voor trouwkaarten met een foto van ongeveer 10x15cm. is een resolutie van ongeveer 300ppi voldoende, vaak zijn dergelijke foto’s minimaal 1 MB groot.

Wil je eens testen of je foto van voldoende kwaliteit is voor een trouwkaart? Kies een kaart en bekijk het eindresultaat in onze online 3D viewer! Indien de kwaliteit te laag is, krijg je meteen een melding.

4. Belichting tijdens de fotoshoot

trouwfoto 4

De juiste belichting is steeds belangrijk bij fotografie. Kies je voor een locatie buiten? Dan wil je voor jouw fotomoment waarschijnlijk een zonnige dag. Neem je je foto op een overdekte locatie? Voorzie dan zeker de correcte belichting. De lichtinval die je kiest voor jouw foto’s bepaalt eveneens de sfeer van je foto en dus de uitstraling van jouw trouwkaart met foto.

5. Let op met fotobewerking

Nadat je enkele prachtige shots hebt genomen, kan je nog enkele effecten toekennen aan je foto’s. Maar wees hier voorzichtig mee, vooral wanneer je bewerkingen toevoegt met PowerPoint of Paint kan de kwaliteit van je foto achteruit gaan of kan de foto er minder authentiek uitzien.

Heb je met deze tips een echt unieke kaart kunnen maken? Deel dan zeker het resultaat met ons in een reactie of op Facebook!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *