Bruidsmake-up: 5 tips van de expert

Bruidjes in spe: opgelet, want naast je bruidsjurk is ook je bruidsmake-up iets om lang op voorhand bij stil te staan. Geen inspiratie? Of heb je gewoon niets met make-up in het algemeen? Niet erg. Wij vroegen raad aan styliste Kim van Dress Up By Kim, experte in bruidstyling op alle vlakken: kleding, haar én make-up. Zij gaf ons 5 gouden tips om je bruidsmake-up naar een hoger niveau te tillen!

 

Young beautiful bride applying wedding make-up

1.      Blijf trouw aan je eigen stijl

Iedereen heeft zo zijn eigen look, zowel wat kleding als make-up betreft. “Wijk daar niet te fel van af”, drukt Kim ons op het hart. “Goede bruidsmake-up camoufleert oneffenheden en accentueert je goede punten, waardoor je er stralend zult uitzien.”

 

De meeste bruidjes-to-be halen hun inspiratie van Pinterest en brengen die mee naar de styliste. “Ook een foto van je bruidsjurk is niet onbelangrijk”, voegt Kim daar nog aan toe. “Zo kunnen we je make-up en haarstyling laten ‘matchen’ met de stijl van je kleed.”

2.      Hou rekening met je kleurtype

“Om het kleurenpalet voor je bruidsmake-up samen te stellen, houden we rekening met je kleurtype: lente, zomer, winter of herfst. Bij lente- en herfsttypes past een warm kleurenpalet, voor zomer- en wintertypes zijn koele kleuren dan weer ideaal.”

 

Door kleuren te kiezen die bij je type passen, zet je de sterke punten van je uiterlijk in de verf.

3.      Rode lipstick en pikzwarte eyeliner zijn een no-go

Draag je doorgaans niet veel make-up en zweer je bij een sobere look? Dan vrees je wellicht dat bruidsmake-up je er ‘over the top’ zal doen uitzien. Niets is minder waar. Met de juiste basics creëer je een look die tegelijkertijd stijlvol en natuurlijk is.

 

“Een foundation, primer, poeder, concealer, oogschaduw, oogpotlood, mascara, lippenpotlood en lippenstift of lipgloss: dat zijn de basisproducten. Rode lipstick en eyeliner raad ik af: dat ziet er al gauw te heftig uit.”

4.      Volg een workshop bruidsmake-up

“Er zijn zoveel leuke en gemakkelijke technieken om een dagmake-up te verzorgen”, vertelt Kim. “Alleen kennen de meeste vrouwen die niet. Daarom is het fijn om ruim voor je trouwdag met vriendinnen een workshop make-up te volgen. Daar leer je hoe je make-up in verschillende stapjes snel en gemakkelijk aanbrengt.” Leuke tip als activiteit voor de vrijgezellendag!

5.      Plan een proefsessie in

Laat niets aan het toeval over. “Om drama’s te vermijden op de dag zelf, is het beter om twee maanden op voorhand alvast een proefsessie te houden voor haarstyling en make-up. Er kan een ‘pre-weddingshoot’ gedaan worden, zodat je te weten komt hoe alles erop foto uitziet. Zo weet de bruid exact wat ze mag verwachten op haar speciale dag.”

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *