Communie of lentefeest: 10 cadeautips voor jongens

Een origineel cadeau vinden voor een jongen die zijn communie of lentefeest viert: dat is een hele klus. Als hij een verlanglijst heeft gemaakt of spaart voor een groot geschenk, weet je wel wat kopen. Maar wat als alle wegen open liggen? Welk cadeau komt precies op tijd voor een 6- en een 12-jarige? Wij helpen jullie met cadeautips voor jongens!

Onthoud dat zesjarige jongens hun eerste stapjes in de grote school zetten, terwijl jongens die hun vormsel of lentefeest vieren op de rand van de puberteit staan. Ouders, grootouders, meter en peter kiezen dus beter een cadeau die bij die leeftijd aansluit. De stijl van hun vormsel kaartjes kan misschien al een richting geven! Een geschenk voor stijlvolle jongens, of liever een knotsgek avontuur? Lees hier onze 10 cadeautips voor jongens om het feestbeest te verrassen met de leukste cadeaus!

Communicant jongen met voetbal

Verras hem met een gepersonaliseerd cadeau!

Vooraleer we jullie wegwijs maken in onze 10 leuke tips, geven we dé ultieme tip! Wil je net dat tikkeltje persoonlijker gaan met je cadeau voor jongens? Dat is het allerbeste idee! Verras hem met een uniek geschenk gepersonaliseerd met zijn naam en de datum van het feest. Dat is een blijvende herinnering aan een onvergetelijke dag.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke brooddoos met zijn naam erop of een zalige pot snoepen! Mmmm! Houdt hij van snoepen en koeken? Dan is een gepersonaliseerde koekjestrommel ook zeker een leuk idee. Tip: vul de koekjestrommel met heerlijke koekjes van Jules Destrooper, ook verkrijgbaar op de website. Houdt hij van ontspannen? Ga dan voor de toffe pot badzout!

Hier volgen onze cadeautips voor jongens!

1. Beleef samen een onvergetelijke ervaring

Een momentje samen: misschien is dat wel het meest persoonlijke geschenk dat je kunt geven! Wilde je je zoon, kleinzoon, petekind of neefje al altijd meetronen naar die bijzondere hobby van jou? Of heeft hij de stiekeme wens om eens een extreme sport uit te proberen, zoals skydiven of basejumpen? Neem je pupil op sleeptouw en beleef samen een onvergetelijke ervaring!

2. Zin voor avontuur

Gaat de feestvierder wel eens op kamp? Of houdt hij ervan om op eigen houtje te kamperen, met zijn vrienden of familie? Een trekzak, een tent en stevige stapschoenen zijn een must voor elke jonge zichzelf respecterende avonturier. Dit is het perfecte cadeau voor jongens die vroeg zelfstandig willen zijn!

3. Netflix & chill

Elke jongen houdt van films en series. Alleen bekijkt niet iedereen ze tegenwoordig op televisie en in de cinema. Vandaag hebben de klassieke media het gezelschap gekregen van streamingsdiensten. De kans is dus groot dat je met een Netflix-abonnement scoort. Extra voordeel: zo’n abonnement kan hij delen met de vrienden en anderen in huis. Kijkplezier voor iedereen gegarandeerd!

4. Liefde voor muziek

De muziek uit je puberteit onthoud je voor de rest van hun leven. Maar vandaag zijn ook cd’s vervangen door streamingsdiensten. Als de feestneus van muziek houdt, is een abonnement op Spotify misschien wel een goed idee? Nog beter is natuurlijk een onvergetelijke live ervaring! Om alleen naar de grote festivals te gaan, is het misschien nog net te vroeg. Verwen je pupil met een concertticket voor de groep die hij al altijd aan het werk wilde zien.

5. Sportieve geschenken

Is je feestvarken een waterrat, een mini-Merckx of een Ronaldo in de dop? Met een sportief cadeau doe je eigenlijk nooit iets verkeerd. Verras de feestneus met een voetbaltruitje van zijn favoriete ploeg of benodigdheden voor een andere sport. Zo stimuleer je de favoriete vrijetijdsbesteding en de gezondheid van de gespierde knaap!

6. Het leven op rolletjes

Er was een tijd waarin een fiets communiecadeau nummer 1 was! Vandaag staat de tweewieler naast het skateboard nog steeds in de top 10, al is de concurrentie van meer moderne ‘transportmiddelen’ wel toegenomen. Of het nu een (elektrische) step is, of een hipper geval als een hoverboard of airwheel, jongens denken maar één ding: let’s roll!

7. Let’s play!

Multimedia en elektronica scoren altijd goed bij jongens. Een spelconsole, smartphone, computer of tablet behoren de laatste jaren zelfs tot de allerpopulairste cadeaus, al komen ze net iets te vroeg voor wie zijn eerste communie viert. Jongens van 6 jaar kun je zeker blij maken met een gezelschapsspel of game. Tegen de plechtige communie en de grote stap naar het middelbaar komt een smartphone als geroepen!

8. Voor een cadeau neem je de tijd

Tegen de leeftijd van 12 jaar beginnen jongens al bewuster om te gaan met de kleren die ze dragen. Het mag ietsje stoerder zijn, of wat excentrieker. Bij zo’n stijl hoort ongetwijfeld een horloge, en heus niet alleen om het uur te lezen. Voor modebewuste jongens is een horloge een onmisbaar onderdeel van hun stijl.

9. Koning in eigen kamer

Of het nu de kinderkamer van een 6-jarige is of al een wat stoerdere jongenskamer: elke jongen richt zijn hoogstpersoonlijke plek het liefst naar eigen smaak in. Een stijlvolle lamp, posters van zijn idolen of favoriete films of een stoer dekbedovertrek … Een kamer waarin je je goed voelt, is een onbetaalbaar geschenk waarvan je elke dag opnieuw kunt genieten!

10. De ultieme cadeautips voor jongens: zijn eerste portefeuille

Vandaag is een som geld het meest gegeven cadeau communie- of lentefeestcadeau. Wie een tikje persoonlijker wil zijn en een stap verder denkt, komt onvermijdelijk bij: een nieuwe portefeuille! Zeker voor 12-jarigen, die stilaan hun eerste zakgeld krijgen en dus leren omgaan met geld, is dit een uitstekend geschenkidee.

Op zoek naar de leukste cadeautips voor een meisje? Op onze website vind je 10x advies op maat! Hopelijk hebben we jullie met deze cadeautips voor jongens kunnen inspireren!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *