4 communiecadeaus die àltijd scoren

Het lente- of communiefeest van je zoon of dochter draait natuurlijk niet om het krijgen van cadeautjes. Maar geef toe, zonder cadeautjes zou het toch niet helemaal hetzelfde zijn. En of het geschenk nu in enveloppe of in een doos zit (of misschien zelfs helemaal niet in een doos past), je kind kijkt er ongetwijfeld nu al reikhalzend naar uit. Weet je niet meteen waar je je zoon of dochter voor zijn of haar communie mee kunt verrassen? Of ben je uitgenodigd op een communiefeest en wil je het feestvarken iets specialers geven dan de traditionele centjes? Ontdek onze cadeautips voor communicanten!

 

1.     De fiets

Een heuse dames- of herenfiets is al jarenlang hét cadeau bij uitstek voor plechtige communicanten. Logisch, want volgend jaar beginnen ze aan de middelbare school – en daar hoort uiteraard geen kinderfietsje meer bij.

Tip: Voor kinderen, zelfs als het plechtige communicanten zijn, is de ene fiets de andere niet. Informeer tevoren welke fiets je kind op het oog heeft of geef je kind met z’n communie een zelfgemaakte ‘tegoedbon’ en ga na de grote dag samen met hem of haar een fiets uitkiezen.

 

fiets als cadeau

 

2.     Sportmateriaal

Laat je budget niet meteen een fiets toe, maar wil je de communicant toch graag een nuttig cadeau geven dat hij of zij nog jaren zal kunnen gebruiken? Weet dan dat sportmateriaal ook goed scoort bij kinderen! Een nieuwe voetbal, tennisracket, basketbalring, … tovert gegarandeerd een glimlach op hun gezicht.

 

3.     Citytrip

Plechtige communicanten zijn geen kleine kindjes meer. De meesten onder hen staan te popelen om de wereld te ontdekken en zijn razend benieuwd naar al die verre landen en grote steden waar iedereen het altijd over heeft. Zit er in jouw familie een toerist in spe die binnenkort zijn communie doet? Trakteer hem of haar dan op een citytrip naar Londen, Milaan, Parijs, … Een avontuur om nooit meer te vergeten!

 

4.     Een ritje met…

Is de communicant avontuurlijk aangelegd en zie je het wel zitten om hem of haar een unieke ervaring cadeau te doen? Regel dan een ballonvaart, een ritje in een zijspan, een helikopter, een zeilboot, … en laat hem of haar indien mogelijk oppikken tijdens het feest. Maar wel eerst even overleggen met de ouders natuurlijk!

Ballonvaart als cadeau

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *