De leukste communie versiering maak je zelf

Kies een thema of kleur voor de versiering van je communiefeest

Bij de voorbereiding van je communie of lentefeest is het kiezen van een thema of stijl een eerste stap. Het allerleukste is als de stijl van je uitnodiging  kan doorgetrokken worden in alle details van het feest. Van kleuren van de kledij tot aankleding van de feestzaal, van bedankjes voor de gasten tot meter en peter geschenkjes.

Versiering van je communiefeest

Versiering van de feestzaal op je communie of lentefeest

Een originele vlaggenlijn als decoratie

Wat is er feestelijker dan vlaggetjes om je feestzaal mee te versieren? Als je die vlaggenlijn kan personaliseren met eigen foto’s en tekst, vormen ze de eycatcher bij uitstek in je decoratie van je communiefeest!

Kies enkele toffe foto’s en ga aan de slag om jouw eigen vlaggenlijn te ontwerpen! In de editor zie je meteen het resultaat en kan je alle wimpeltjes van de vlaggenlijn aan twee zijden een persoonlijke invulling geven!

Vlaggenlijn als decoratie

Een fotowand als versiering voor je communie of lentefeest

Een eerste communie, vormsel of lentefeest is een belangrijke mijlpaal in het leven van je zoon of dochter. Je staat er plots bij stil dat ze weer iets groter geworden zijn en hoe snel het allemaal gaat… En dat gevoel deel je ongetwijfeld met de grootouders, tantes en nonkels en meter of peter van het feestbeest! Maak daarom een toffe fotowand met een kleurrijke collage van foto’s van de afgelopen jaren… Heerlijke herinneringen aan allerlei leuke momenten die zeker nog eens de revue zullen passeren tijdens het communiefeest!

Feestelijke fotowand

Kleurrijke pomponnen zelf knutselen als versiering

Een leuke feestzaal is pas af als het feestgehalte goed zit! Wil je graag zelf aan de slag met de versiering van je feestzaal? Maak dan kleurrijke pomponnen in crêpepapier of zijdepapier die passen bij het kleurenpallet van je tafeldecoratie en bedankjes. Maak er een leuke woensdagmiddag activiteit van samen met de kids om deze DIY pomponnen zelf te knutselen, je zal versteld staan hoe eenvoudig en het is om hier een mooi resultaat mee te verkrijgen!

Papieren ponponnen maken

Een Pinata als decoratie en fun-element op het communiefeest

Een pinãta is oorspronkelijk ontstaan in China en al langer gekend in zuid-amerikaanse landen zoals Mexico. Bij ons is het ook steeds meer een vaste waarde aan het worden op kinderfeestjes. Het is een felgekleurde figuur die meestal gemaakt wordt van papier marché en crêpepapier en die opgevuld wordt met snoepjes en kleine cadeautjes. Het feestbeest in kwestie krijgt als opdracht om de pinãta geblinddoekt stuk te slaan en zo de andere gasten te trakteren op snoepjes en cadeautjes. Tegenwoordig kan je pinãtas echt in allerlei vormen en kleuren vinden, helemaal volgens de voorkeur van wie zijn of haar feest viert!

 

Tafeldecoratie voor je communiefeest zelf maken

Een communiefeest of lentefeest is pas af als er een prachtig gedekte feesttafel staat! En ook hier kan je zelf aan de slag! Kwalitatieve en mooie tafelversiering maak je online zelf in de editor! Omdat alles mooi bij elkaar past, vormt dit de perfecte finishing touch voor elke feesttafel op het communiefeest of lentefeest.

Een originele menukaart

Wat er op het menu staat is natuurlijk een verrassing tot de dag zelf. Op de feesttafel wordt dit geheim dan ook onthuld op een mooi vormgegeven menukaart. De tijd dat menukaarten enkel dubbelgevouwen konden zijn, is ook voorbij! Wat dacht je van een menukaart in piramidevorm? Of een menukaart in de vorm van een waaiertje?

Placemats met foto

De personal touch van je tafelversiering zit ook in de placemats. Maak online jouw eigen persoonlijke placemats met foto en de tafeldecoratie kan al niet meer stuk!

Extra leuk is de ommezijde van de placemats. Onder het motto ‘Something to keep you happy when the grown-ups are being really boring’ hebben wij alle placemats voorzien van een toffe kleurplaat. Zorg voor een kokertje met potloodjes en waskrijtjes en je zal ongetwijfeld verbaasd zijn hoe lang de kleine party-animals aan tafel blijven zitten!

Placemats met eigen foto

Een gepersonaliseerd doosje

Wil je tijdens de receptie of bij het dessert iets extra aanbieden aan je gasten zoals popcorn, chips, koekjes, snoepjes… dan zijn de gepersonaliseerde kartonnen doosjes een tof idee! Ook hier weer maak je online jouw eigen versie van deze doosjes en geef je zo een persoonlijke toets aan het geheel.

De leukste flessen op de feesttafel

Denk je echt aan alle details? Dan voorzie je de wijnflessen en frisdrankflessen voor de tafels ook van een gepersonaliseerd etiket met foto van zoon- of dochterlief. Het is hun feest, dus dat mag echt overal duidelijk zijn! Maak een flessensticker met eigen tekst en foto en pimp zo elke fles!

Toffe stickers of servetring als finishing touch

Wil je nog extra accentjes leggen? Dan is een gepersonaliseerde servetring met naam, tekst of foto een prima manier om je tafelversiering af te werken!

Bij de aperitiefjes is een kleurrijk rietje met een 2 stickers met de foto van de communicant ook een tof ideetje.  Persoonlijker kan niet!

Afwerking volgens eigen smaak

Het leuke aan je eigen feest organiseren is dat je alle details in handen hebt! Van A tot Z kan je zelf kiezen en maken wat je wil. Als dat dan ook nog eens op een prachtige manier gedrukt en afgewerkt wordt, heb je de perfecte DIY basis voor jouw communie of lentefeest!

Werk je feestzaal af met bloemen op tafel en in de decoratie, met strikjes aan de stoelen, met een tafel waarop de bedankjes voor de gasten en het gastenboek staan en je bent klaar voor het feest van het jaar!

footer-communie-benl-2020
You might also like

Geef hier jouw mening