Communie en lentefeest versiering: de laatste trends

Een communiefeest of lentefeest organiseren vraagt heel wat werk en organisatie! Uitnodigingen versturen, bedankjes, bedankkaartjes ontwerpen en nog zoveel meer! Als dit allemaal geregeld is, moet je er natuurlijk ook nog voor zorgen dat het een fantastisch feest wordt. Wil je helemaal mee zijn met de laatste trends over de mooiste lentefeest en communie versiering voor een jongen en meisje? Of ben je bang dat je decoratie voor een lentefeest zal vergeten? Lees dan zeker verder en ontdek de leukste communie of lentefeest versiering. Wij hebben voor jouw de laatste trend op een rijtje gezet zodat jij niets zal vergeten op deze speciale dag. 

communie en lentefeest versiering

Kies een thema of kleur voor de versiering van je communiefeest

Bij de voorbereiding van je communie of lentefeest is het kiezen van een thema of stijl een eerste stap. Het allerleukste is als de stijl van je uitnodiging  kan doorgetrokken worden in alle details van het feest. Van kleuren van de kledij tot aankleding van de feestzaal, van bedankjes voor de gasten tot meter en peter geschenkjes. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke thema’s, dus kies een thema dat volledig past bij jullie zoon of dochter en maak er een fantastisch feest van. 

 

Zorg er dus voor dat je de stijl van het feest helemaal doortrekt in je communie of lentefeest decoratie. Dat maakt het feest nog mooier en iedereen zal onder de indruk zijn van al jouw werk om er fantastisch feest van te maken.

 

Versier je feestzaal met de leukste decoratie

Een originele vlaggenlijn als decoratie

Wat is er feestelijker dan vlaggetjes om je feestzaal mee te versieren? Als je die vlaggenlijn kan personaliseren met eigen foto’s en tekst, vormen ze de eycatcher bij uitstek in je decoratie van je communie of lentefeestfeest! Kies enkele toffe foto’s en ga aan de slag om jouw eigen vlaggenlijn te ontwerpen! In de editor zie je meteen het resultaat en kan je alle wimpeltjes van de vlaggenlijn aan twee zijden een persoonlijke invulling geven!

communie en lentefeest versiering

Tafeldecoratie voor je communiefeest zelf maken

Een communiefeest of lentefeest is pas af als er een prachtig gedekte feesttafel staat! En ook hier kan je zelf aan de slag! Kwalitatieve en mooie tafelversiering maak je online zelf in de editor! Omdat alles mooi bij elkaar past, vormt dit de perfecte finishing touch voor elke feesttafel op het communiefeest of lentefeest. 

Een originele menukaart

Wat er op het menu staat is natuurlijk een verrassing tot de dag zelf. Op de feesttafel wordt dit geheim dan ook onthuld op een mooi vormgegeven menukaart. Maak het feestmenu bekend met een originele menukaart. Kies voor een menukaart dat helemaal past in de stijl van het feest. 

 

Een menukaart is vaak de eyecatcher van de tafel, maak er dus iets speciaal van. Iedereen is ook altijd super benieuwd wat er op het menu zal staan, dus maak er iets moois van. De tijd dat menukaarten enkel dubbelgevouwen konden zijn, is ook voorbij! Wat dacht je van een menukaart in piramidevorm? Of een menukaart in de vorm van een waaiertje? Tegenwoordig zijn er zoveel soorten, dat je niet meer wat te kiezen. Ga je voor een klassieke uitnodiging of toch liever voor iets origineel? 

communie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

 

Placemats met foto

De personal touch van je tafelversiering zit ook in de placemats. Een placemat mag dan ook zeker niet ontbreken bij de tafelversiering van een communie of lentefeest!  Maak online jouw eigen persoonlijke placemats met foto en de tafeldecoratie kan al niet meer stuk! Laat je inspireren door onze ontwerpen of ontwerp zelf een leuk design en voeg de mooiste foto’s toe van het feestvarken. 

 

Extra leuk is de ommezijde van de placemats. Onder het motto ‘Something to keep you happy when the grown-ups are being really boring’ hebben wij alle placemats voorzien van een toffe kleurplaat. Zorg voor een kokertje met potloodjes en waskrijtjes en je zal ongetwijfeld verbaasd zijn hoe lang de kleine party-animals aan tafel blijven zitten!

communie en lentefeest versiering

Een gepersonaliseerd doosje

Wil je tijdens de receptie of bij het dessert iets extra aanbieden aan je gasten zoals popcorn, chips, koekjes, snoepjes… dan zijn de gepersonaliseerde kartonnen doosjes een tof idee! Ook hier weer maak je online jouw eigen versie van deze doosjes en geef je zo een persoonlijke toets aan het geheel.


communie en lentefeest versieringcommunie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

Hippe en originele naamkaartjes

Wil je zelf de plaatsen bepalen voor je communie of lentefeest? Zorg voor leuke naamkaartjes voor op tafel, zo weet iedereen meteen waar en naast wie hij mag zitten. Een naamkaartje is niet alleen superhandig, maar het is ook nog eens super leuke decoratie voor op de feestelijke tafel. 

 

Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende naamkaartjes. Kies je voor een klassiek naamkaartje of ga je toch liever voor originele glasringen? Daarnaast kun je deze nog eens volledig personaliseren met de leukste foto’s van het feestvarken. Een naamkaartje is ook een leuk bedankje voor na het feest, zo zullen je gasten altijd een prachtige herinnering hebben aan deze bijzondere dag! 

communie en lentefeestversiering


communie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

Oog voor detail

Werk alles af met gepersonaliseerde stickers. Zorg ervoor dat alles tot in de puntjes gedecoreerd is helemaal in de stijl van de party. Voorzie bijvoorbeeld alle wijnflessen en frisdrankflessen voor de tafels ook van gepersonaliseerd etiket met foto van zoon- of dochterlief. Het is hun feest, dus dat mag echt overal duidelijk zijn! Maak een flessensticker met eigen tekst en foto en pimp zo elke fles!

   

communie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

Of misschien heb je wel gekozen voor leuke kaarsjes als tafeldecoratie? Werk deze ook af met leuke stickers. Natuurlijk kun je ook alle bedankjes en enveloppen afwerken met deze originele stickers. Zorg er dus voor dat alles van top tot teen versierd is in deze stijl! 

Een gepersonaliseerde servetring 

Wil je nog extra accentjes leggen? Dan is een gepersonaliseerde servetring met naam, tekst of foto een prima manier om je tafelversiering af te werken! Het zorg voor een een extra touch in de communie of lentefeest versiering. De aperitiefjes is een kleurrijk rietje met een 2 stickers met de foto van de communicant ook een tof ideetje. Persoonlijker kan niet!

Werk je taart af met onze cake toppers

Wat mag er natuurlijk niet ontbreken op een feest? Juist, een superlekkere taart! Is het nu voor een eerste communie of plechtige communie? Een taart kan altijd smaken.Zorg voor een taart helemaal in de stijl van je feest en werk deze af met één van onze cake toppers. Een dinosaurus, ballerina, cactus , hoed of unicorn? Kies je favoriet en werk je taart af met de toffe cake toppers. Mmmm… dat wordt smullen! 

 

communie en lentefeest versiering

communie en lentefeest versiering

Droogbloemen voor de finishing touch

Werk al je communie decoratie en versiering voor het lentefeest af met droogbloemen. Wist je trouwens dat droogbloemen tegenwoordig weer helemaal in zijn? Kies voor een kleurtje dat volledig past bij de andere decoratie voor de eerste communie, plechtige communie of voor het lentefeest van je zoon of dochter. 

 

Versier je tafel met de droogbloemen. Verspreid ze over de tafel of leg op elk bord een droogbloem, zo hebben je gasten ook meteen een aandenken aan deze prachtige dag. 

 

Afwerking volgens eigen smaak

Het leuke aan je eigen feest organiseren is dat je alle details in handen hebt! Van A tot Z kan je zelf kiezen en maken wat je wil. Als dat dan ook nog eens op een prachtige manier gedrukt en afgewerkt wordt, heb je de perfecte DIY basis voor jouw communie of lentefeest!

Werk je feestzaal af met bloemen op tafel en in de decoratie, met strikjes aan de stoelen, met een tafel waarop de bedankjes voor de gasten en het gastenboek staan en je bent klaar voor het feest van het jaar!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *