De tekst voor je communiekaartje: zo pak je het aan

Prijkt de datum van het communiefeest of vormsel al een tijdje op de kalender? Natuurlijk moet zoon- of dochterlief nog even geduld hebben tot deze grote dag, maar de voorbereidingen kunnen niet meer wachten. Breng meter en peter, de grootouders, familie en vrienden tijdig en op gepaste wijze op de hoogte van deze hoogdag en verzorg de decoratie van je feest tot in de puntjes!. En hoe kan je dat beter doen dan met originele communiekaarten? Hulp nodig? Hier zijn alvast enkele tips voor een leuke tekst voor je communiekaartje!

Tekst voorkant communiekaartje

Meestal wordt er gekozen voor een communiekaartje of vormsel kaartje met een prachtige foto van de communicant. Al is dit natuurlijk niet verplicht, het geeft toch een unieke look. Voorzie aan de voorzijde van de communie uitnodigingen, naast, op of onder de foto, de naam van jouw zoon of dochter en de datum van de bijzondere dag. Zo kunnen de communiekaarten schitteren op de kast van de fiere grootouders!

Tekst binnen- of achterkant communiekaartje of vormsel kaartje

Aan de binnenzijde (of achterzijde als je voor een enkele kaart kiest) kan je de datum van het communie of lentefeest herhalen. Daarnaast is het belangrijk dat je zaken zoals het uur, de kerk waar de plechtigheid plaatsvindt en de locatie van het feest vermeldt op de communiekaarten. Dit zijn puur praktische zaken, maar dat is uiteindelijk het belangrijkste van je uitnodiging!

Natuurlijk kan je naast deze zaken, ook een treffende en uitnodigende tekst op het communiekaartje zetten. Het kan ook leuk zijn een cadeautip te vermelden! Afwerken met enkele originele foto’s van het feestvarken is natuurlijk altijd leuk! In deze blogpost lees je hoe je eenvoudig en snel de leukste foto’s maakt voor op je communiekaartjes met foto.

Tekst voor je communiekaartje: inspirerende voorbeelden

Communiekaartjes maken is een heel belangrijk aspect voor deze speciale dag van jouw kind. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden en om je daarbij te helpen hebben we enkele leuke communietekstjes gebundeld. Laat deze teksten voor het communiekaartje een bron van inspiratie zijn. We merken echter wel dat de meeste communicanten tegenwoordig toch wat stoerder willen overkomen – en liefst niet communicant genoemd worden – waardoor korte to-the-point uitnodigingen met een perfecte foto enorm populair zijn.

Natuurlijk moet je niet altijd met de trends meegaan, een gedichtje of een religieuze tekst passen dan ook zeker bij de gelegenheid! Op tadaaz.be vinden jullie zeker en vast een superleuke vormsel kaartjes of communiekaartjes voor het lentefeest, vormsel of communiefeest van jullie feestvarken. Er is een ruim aanbod met heel wat leuke thema’s! Ontdek ze hier.

Kort omschrijvend tekstje

Op 20 mei vier ik mijn communiefeest.
Ik zou het super fijn vinden als jullie met me komen feesten!
Het feest zal plaatsvinden bij ons thuis en jullie zijn van harte welkom vanaf 14:00.

Willen jullie ook graag de communiemis bijwonen?
Deze vindt plaats in de Sint-Annakerk te Brugge om 10:00

Liefs, Manon

Een gedichtje

Dag zonnetje, dag bloemetje,
dag vlinder in de wei.
Ik moet jullie iets vertellen,
ik voel me vandaag zo blij.
Want ik doe vandaag mijn eerste communie
en dat op een dag in mei.
Ben jij er ook bij?

Een guitige lach
een zonnige dag
een kleine kapoen
die zijn eerste communie mag doen

Samen met papa en mama
en al de vriendjes uit mijn klas
Wil ik een zonnetje zijn
dat warmte straalt
voor alle mensen
groot en klein.

Ontdek tientallen voorbeeldkaartjes

Wil je nog wat andere opties bekijken voor zowel de tekst als de stijl van de communiekaart? Bekijk dan zeker eens onze collectie!

Bedankkaart lentefeest grijsgroen met fotocollage
Staande foto bedankkaart communie
Leuk bedankkaartje met foto
Origineel bedankkaartje met fotostrip en goudfolie
Stoer vijfluikje met eigen foto's
Bedankkaartje met fotocollage
Bedankkaartje communie natuurpapierlook met fotocollage
Bedankkaartje met rosé paperclip en prachtige foto's
Minimalistisch bedankkaartje communie met 3 foto's
Liggende foto bedankkaart communie
Staande foto bedankkaart met goudfolie
Hip bedankkaartje met 2 foto's en tekst
Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *