Tips voor een prachtige communiefoto.

Bij de voorbereiding van een communie- of lentefeest, hoort ook een mooie communiefoto voor de uitnodiging en het aandenken. Deze communie uitnodigingen staan immers nog maanden op de kast bij familie en vrienden. Ook in de klas is het een belangrijk evenement. Iedereen wil dus graag een mooi kaartje of bedankje als herinnering uitdelen aan de klasgenootjes.

De eerste of plechtige communie van één van je spruiten is misschien ook een goed moment om opnieuw eens familiefoto’s te laten nemen. Er zijn dus tal van redenen waarom mama’s hun best doen om van de communiefoto’s een meesterwerk te maken. Wij geven alvast enkele tips!

Een schattige close-up

Jouw kind(eren) zijn ongetwijfeld de allermooiste van de hele wereld! Daarom is het een goed idee om de foto’s sober te houden en je kind de absolute hoofdrol te laten spelen door een close-up te nemen. Jongens met een stoere blik of meisjes met een guitige lach doen je hart smelten! De fotograaf krijgt in dit geval een belangrijke rol toebedeeld omdat de belichting cruciaal is.

Leuk extraatje: je geeft op deze manier niet te veel weg over de outfit van het feestvarken op de uitnodigingen voor het communie- of het lentefeest van je zoon of dochter !

Een origineel attribuut

Attributen geven vaak net dat tikkeltje meer aan je foto! Het grappige element dat bij de genodigden een spontane glimlach op het gezicht doet verschijnen …

Enkele ideetjes:

  • Photo booth props, zoals op bovenstaande foto, bieden tal van mogelijkheden om een leuke foto te maken: een snor voor de jongens, lippen voor de meisjes, een bril, een tekstballon met een leuke boodschap in …  Het feestvarken kan misschien zelf zijn attributen knutselen?!
  • Maak gebruik van een vintage kader. Zoek een leuke locatie uit om de mooiste communiefoto’s te maken en neem een vintage kader mee. Kies voor een gouden of zilver kader als je de foto’s een extra fancy effect wil geven en vergeet zeker niet om enkele foto’s te nemen met gekke bekken!
Communicant met voetbal
lentefeest meisje blaast paardenbloem

Wanneer je zoon of dochter een snoeper is, kan een foto met wat lekkers heel toepasselijk zijn. Denk aan een kleurrijke lolly, een ijsje of een grote suikerspin. Voor een schattig effect kan je kiezen voor oliebollen, wafels … met bloemsuiker, de foto wordt extra leuk wanneer er nog wat suiker is blijven hangen rond de mond van je kind.

Frisse kleurtjes

Als je een communie- of lentefeest viert, horen daar kleurtjes bij! Voor extra kleur en een speels effect zijn glitterconfetti of ballonnen als attribuut op de communiefoto ideaal. Ze leiden de aandacht van je kapoen af tijdens het maken van de mooiste foto’s en zorgen zo voor een heel natuurlijk effect. Maar ook een kleurrijke achtergrond doet wonderen.

Jongens zullen graag plaats nemen voor een kleurrijke graffiti muur want dat is natuurlijk veel stoerder en past beter bij hun imago! Zorg er wel voor dat, in de mate van het mogelijke, de kleuren van de achtergrond of de attributen passen bij de kledij van je communicant, voor een extra mooi effect.

Een originele achtergrond  

Zo’n originele foto’s hebben je genodigden nog maar weinig gezien! Er zijn tal van mogelijkheden voor grappige krijttekeningen op de achtergrond. Meisjes gaan waarschijnlijk liefst voor een prinsessen of ballerina afbeelding, jongens vinden voetbal veel cooler. Misschien heb je wel een leuk idee dat gelinkt kan worden aan zijn of haar hobby’s of iets wat je kind helemaal uniek maakt!

Je kan ook altijd een tekstballon tekenen met een boodschap zoals “herinnering aan mijn eerste communie” of “bedankt voor de leuke cadeaus”. Met dit decor voor de communiefoto kan je je creativiteit de vrije loop laten!

Bedankkaart lentefeest grijsgroen met fotocollage
Staande foto bedankkaart communie
Leuk bedankkaartje met foto
Origineel bedankkaartje met fotostrip en goudfolie
Stoer vijfluikje met eigen foto's
Bedankkaartje met fotocollage
Bedankkaartje communie natuurpapierlook met fotocollage
Bedankkaartje met rosé paperclip en prachtige foto's
Minimalistisch bedankkaartje communie met 3 foto's

Communiekaartjes ontwerpen met je mooiste foto

Na de communie fotoshoot is de belangrijkste taak om de juiste foto te kiezen en dan kan je je communiekaartjes maken. Zoek je favoriet in ons ruim aanbod. Originele uitnodigingen of bedankkaartjes maken voor communie doe je dan ook eenvoudig en snel in de online editor.

Hoe je met een leuke communiefoto een uniek kaartje maakt, lees je in ons blogartikel Gouden tips om originele communiekaarten te maken.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *