Trouwkaarten versturen: waar moet je aan denken?

Eindelijk is de datum geprikt en kunnen jullie beginnen uit te kijken naar een memorabele huwelijksdag. Een heerlijk vooruitzicht! Maar het betekent ook dat je grondig moet beginnen voorbereiden: de locatie zoeken, de ceremonie vormgeven, en natuurlijk ook de trouwkaarten versturen. Heb je al een leuke huwelijksuitnodiging gekozen? Let dan zeker op deze praktische aandachtspuntjes, en alles loopt gegarandeerd op rolletjes!

 

trouwkaarten versturen

Wat mag je niet vergeten te vermelden op je trouwkaart?

Er zijn enkele essentiële gegevens die thuishoren op je trouwkaarten:

  • jullie namen
  • datum, uur van aanvang
  • locatie (eventueel met een plattegrond of routebeschrijving erbij)
  • dresscode
  • specifieke deel van het feest waarvoor de gast wordt uitgenodigd (receptie, avondfeest, overnachting, brunch, …)
  • cadeautip
  • hoe de gast zijn aanwezigheid kan doorgeven (mail of telefoonnummer)

Is er een ceremoniemeester aangeduid om jullie huwelijksdag in goede banen te leiden? Zet dan ook zijn of haar contactgegevens op de trouwkaart.

trouwkaarten versturen

Originele trouwkaarten versturen

Verder is het natuurlijk de bedoeling om je huwelijksuitnodigingen een originele en persoonlijke toets te geven. Dat doe je door er een inspirerend tekstje of een toepasselijk gedicht op te zetten, maar ook een of meerdere foto’s van jullie samen vormen zeker een geslaagde toevoeging.

 

trouwkaarten versturen 2

Wanneer je trouwkaarten versturen?

Om te beginnen is het wel zo handig om je gasten nog voor de eigenlijke uitnodiging op punt staat alvast een save-the-date-kaartje te sturen. Zo kunnen ze de datum van het feest ruim tevoren blokkeren in hun agenda.

 

Zijn de trouwkaarten klaar? Verstuur ze dan niet te vroeg, maar ook niet te laat. Zo vermijd je dat je gasten de uitnodiging kwijtraken of de datum al ingevuld hebben met andere plannen. De meeste koppels versturen hun uitnodigingen acht weken op voorhand. Verstuur ze zeker niet later dan zes weken voor de grote dag.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *