Hulp nodig ? 050 407 910

De mooiste communiekaartjes.

Verras vrienden en familie met de mooiste communiekaartjes met foto's, folie en veel meer.

Unieke communiekaartjes en lentefeestkaartjes.

Bedankkaartjes

Uitnodigingen

Onze meest populaire communie- en lentefeestkaartjes.

1,27

1,51

2,47

1,11

1,51

1,27

1,97

1,27

1,51

Extra groot formaat

2,20

2,24

2,20

Laat ze schitteren. 

Wil je het communiekaartje net dat beetje extra geven? Met goudfolie, koperfolie, roséfolie, holografische zilverfolie of spotvernis laat je de naam van je zoon of dochter en de datum schitteren. Een tijdloos accent dat iedere communiekaart nóg wat specialer maakt! 

Communiekaartjes voor de allermooiste dag.

Je oogappel viert zijn of haar communie of lentefeest binnenkort. Spannend, dat wordt zo’n bijzonder moment! Er komen heel wat voorbereidingen kijken bij die memorabele dag. 

Communie uitnodigingen om de gasten uit te nodigen, en voorzie ook bedankjes en bedankkaartjes om hen nadien te bedanken voor hun komst en cadeautjes. En daarnaast ook de mooiste versiering om die leuke dag aan te kleden.

 

Wat is een communiekaartje? 

Dat is een goede vraag! De een verstaat hieronder de uitnodigingen communie. Deze worden verstuurd of uitgedeeld aan familie en vrienden om te laten weten dat er een feestje op de planning staat. 

De ander ziet een communiekaartje juist als de aandenkens die uitgedeeld worden op de dag van de communie of het lentefeest zelf. Deze worden verdeeld onder vrienden, familie en klasgenootjes en worden ook wel bedankkaartjes genoemd. Vaak ook gecombineerd met de mooiste bedankjes! 

Een communiekaartje of kaartjes lentefeest kan dus voor iedereen wat anders zijn. Feit is dat je de uitnodigingen meestal al wat eerder nodig hebt en daar meestal nog niet teveel onthult van de outfit. Op de communie kaarten kun je de outfit natuurlijk wel laten zien, want die is geen geheim meer als je kind de kaartjes uitdeelt op de dag zelf in hun feestoutfit!

 

Communie uitnodigingen of lentefeest uitnodigingen

Alles begint met de communie uitnodigingen. Hiermee nodig je vrienden en familie uit voor het feest, ze zetten ook meteen de toon voor een bepaalde stijl of thema. Vanaf die keuze kun je helemaal losgaan in alle bijpassende producten, leuk toch? 

 

Communie bedankkaartjes

Na afloop van het feest kan je mooie bedankkaartjes meegeven of opsturen naar de gasten die erbij waren op die mooie dag. Ze gaven waarschijnlijk superleuke cadeaus aan het feestvarken en hebben misschien ook waar mogelijk geholpen met de voorbereidingen. 

Naast communie bedankkaartjes worden er ook vaak bedankjes uitgedeeld, een soort kleine cadeautjes om de gasten mee te verrassen. Vaak met foto, naam en de datum waarop het grote feest plaatsvond. 

En voor de duidelijkheid, in deze tekst bedoelen we met communiekaarten onder meer eerste (heilige) communie kaarten, lentefeest kaartjes, plechtige communie kaarten of zelfs kaartjes voor vormsel. Deze vormen gebruiken we door elkaar gezien je alle details van je kaart helemaal naar je eigen smaak en toepassing kunt invullen. 

Natuurlijk is het mogelijk dat je bij een eerste communiekaart en een wat jonger kindje kiest voor wat anders dan bij je oudste. Maar die beslissing kun je gelukkig zelf maken natuurlijk. Of met wat hulp van je oudste (hallo kaarten voor vormsel of plechtige communiekaartjes die ik zelf niet zou kiezen maar waar mijn kind laaiend enthousiast van wordt!). 

 

Zelf communiekaartjes maken

Wil je zelf communiekaartjes maken? Of een kaartje lentefeest maken, voor de grote dag van jullie zoon of dochter? No worries, we’ve got your back! 

Op onze site vind je de mooiste ontwerpen communiekaarten. De designs werden ontwikkeld door ons team van ontwerpers die de laatste trends op de voet volgen (maar ook niet vies zijn van een tijdloze klassieker!). 

Als je enthousiast bent over het ontwerp, open je simpelweg de editor. Daar pas je eenvoudig de tekst en foto’s aan en zet je alle details naar je hand. Vervolgens kun je eerst een proefdruk aanvragen of al meteen je kaartjes bestellen. Wij zorgen dan dat we je communiekaartjes drukken en zo snel mogelijk naar je toe sturen! 

 

Gedichtje communiekaart of een tekstje? 

Is je communiekaart de uitnodiging, dan is een kort tekstje met de belangrijkste details wel voldoende. 

Ga je juist voor een bedankkaartje? Dan kun je daar je filosofische ziel op loslaten! Een meer poëtisch tekstje of een gedicht op je communiekaart kan prima. Laat je voor de tekst inspireren door de overgangfase waarin je zoon of dochter zit of kijk terug op de bijzondere dag en bedank de aanwezigen. 

 

Communiekaartjes met foto

Communiekaarten met foto zijn altijd een bijzondere herinnering. Laat het feestvarken schitteren op de mooiste bedankkaartjes met één of meerdere foto's. Zo kan je ook meteen hun mooie outfit nogmaals tonen aan de gasten. 

Wil je voor de uitnodiging een eigen foto gebruiken? Laat dan zien hoe jullie je voorbereiden op deze bijzondere dag! Denk aan je dochter die met haar haren in de krul in een badjas voor de kapspiegel zit, terwijl ze haar nagels lakt. Gegarandeerd een leuke foto!

 

Inspiratie voor je communiekaartjes

Zit je een beetje vast welke stijl je moet kiezen? Een thema is vooral leuk als je het door kunt trekken. 

Zie je dat niet zitten? Hou het dan classy en kies bijvoorbeeld voor een kaart met goudfolie. Dit combineert prachtig met foto’s en is heel tijdloos. Wil je toch wat anders? Lees mee met onze inspiratie!

 

Communiekaartjes met bloemen

Dat is echt een fleurige keuze! Houdt het feestvarken van bloemen en kiezen jullie ook voor een setting met veel droogbloemen of andere florale elementen? Dan zijn communiekaartjes met bloemen de perfecte keuze. Onze ontwerpers zien ook graag kaartjes met bloemen dus in onze collectie vind je de mooiste elementjes met bloemetjes, zowel grote grove zonnebloemen als de meest fijne lieve bloesems. 

 

Communiekaartjes jongen

Communiekaartjes voor jongens zijn vaak stoer met een knipoog naar hun hobby's. Voetbal, basket, skaten of zot van dieren? Voor elke interesse is er een perfect kaartje te vinden. 

Laat je zoon kiezen welke kaartjes hij het leukst vindt als hij oud genoeg is. Je mag gerust vooraf een selectie maken zelf om uit te kiezen. Zo wordt het een eitje om de meest bijpassende lentefeest kaartjes te maken!  

 

Communiekaartjes meisje

Unicorns, bloemen, roze thema's en droogbloemetjes... aan toffe communiekaartjes voor meisjes geen gebrek. Laat je communicant of lentefeester zelf mee kiezen en stem de rest van het feest erop af! 

Als je toch communiekaarten zelf gaat maken is het natuurlijk een kleine moeite om ook de andere bedankjes en versiering van het feest af te stemmen op de stijl. Zo krijg je één mooi geheel! 

 

Communiekaartjes maken online

Ben je zelf nog zoekende naar welk ontwerp je het beste vindt passen bij je zoon of dochter? Op deze pagina vind je gelukkig heel wat voorbeelden van communiekaartjes. Maak een account aan op Tadaaz en vink de hartjes aan van de kaarten die je mooi vindt. Zo kun je op een later moment nog eens terugkijken wat je favorieten waren, en bovendien makkelijk overleggen met je partner of feestvarken welke originele communiekaartjes jullie gaan kiezen. 

Bij communiekaarten maken online is het soms vervelend dat je niet in het echt kunt zien hoe je kaartje eruitziet. Dit kun je oplossen door een proefdruk te bestellen! Zo zie je vooraf alle details al eens in het echt, voor je je uiteindelijke bestelling plaatst. Dit is ook het juiste moment om typefouten uit je tekst te halen. 

Als je hier zelf geen held in vraagt, laat het dan zeker eens checken bij je collega die ijzersterk is in spelling of je buurvrouw die Nederlands geeft. Zo voorkom je slordige foutjes op het eindresultaat. 

Nog een gouden tip: als je je inschrijft op onze nieuwsbrief krijg je bericht als de nieuwe communiekaartjes ontwerpen gelanceerd worden! Zo weet je zeker dat je op tijd aan de slag kan maken met je communiekaarten te maken. Regelmatig organiseren we acties om een gratis proefdruk van je eerste communie kaarten te bestellen. Zo weet je zeker dat je helemaal goed zit met je keuze. 

 

Veelgestelde vragen over communiekaartjes

Weet je niet goed wat je moet schrijven op je communiekaart? We helpen je natuurlijk! Allereerst hangt het er vanaf of je het over een uitnodiging hebt of over een bedankkaartje.

Een uitnodiging deel je uit of verstuur je 6-8 weken voor het feest. Zo zorg je dat je gasten hun agenda vrijhouden. Op een uitnodiging staat zeker de datum van het feest, het tijdstip, de locatie. Eventueel voeg je er nog een dresscode of een cadeautip aan toe. 

Met een communiekaart wordt meestal een bedankkaart bedoeld. Op deze bedankkaart schrijf je natuurlijk de naam van je zoon of dochter. Vaak voeg je ook de datum toe waarop het feest plaatsvond. Het is zeker leuk om op de communiekaart nog een wensje te schrijven.

Geen inspiratie? Lees in dit blogartikel nog meer ideeën van wat je op een communiekaartje kunt schrijven. 

Wil je straks graag mooie communiekaarten laten uitdelen, maar weet je niet hoe je ze moet maken? Communiekaarten maken is gelukkig niet zo heel moeilijk. Op deze pagina kun je kiezen of je een uitnodiging of een bedankkaartje wil maken.

Zodra je je favoriete communiekaart gekozen hebt, klik je op 'Personaliseer'. Je komt dan terecht in onze editor. Hier kun je alles aanpassen aan de kaart. Je vult je eigen tekst in en je voegt eventueel je eigen foto toe. Als je een stapje verder wil gaan, dan pas je ook achtergronden aan, foliekleuren en voeg je eventueel symbolen toe. Als je helemaal klaar bent, ga je door naar de volgende stap.

Hier kun je kiezen of je je communiekaart al wil bestellen of eerst een proefdruk wil zien. Dit laatste is zeker een aanrader als er nog genoeg tijd is: zo zie je je kaart eerst nog eens in het echt en weet je zeker dat alles naar wens is voor je je uiteindelijke bestelling doet. Als je meteen je bestelling plaatst, heb je in no time je communiekaarten in huis!