Een communiefeest organiseren op locatie

Wanneer je een communie- of lentefeest organiseert, moet je jezelf heel wat vragen stellen. Hoeveel gasten komen er naar het feest? Kies je voor je eigen tuin of huur je toch beter een zaal? Wil je alles zelf in elkaar puzzelen? Of geef je toch liever wat werk uit handen? Voor je begint met stressen en halsoverkop beslissingen maken, is het de moeite waard om even verder te lezen, want we vertellen je graag wat meer over een communiefeest organiseren op locatie en alle voordelen hiervan.

Een communiefeest plannen doe je niet altijd thuis, maar kan ook op locatie.

Zelf een communiefeest organiseren op locatie

Waarom een communie- of lentefeest op locatie organiseren?

De meeste mensen hebben niet de mogelijkheid om een groep feestvierders thuis te verwelkomen en in dat geval is een communie- of lentefeest op locatie een veel beter idee. Een nadeel dat hieraan verbonden zit, is de kostprijs voor het huren van een ruimte. Daartegenover staat wel dat je vaak heel wat faciliteiten aangeboden krijgt zoals internet, een barbecue, een keuken, tafels en stoelen, parking enzovoort.

Een voordeel van je feest op een locatie te organiseren, is dat je je eigen huis niet helemaal ondersteboven moet halen. Je hoeft dus ook niets op te bouwen en vervolgens weer af te breken. Dat betekent dat je van tevoren alle tijd hebt om je rustig klaar te maken en voor honderd procent te genieten.

Nog meer goed nieuws bij een feest op locatie: je hoeft niet uren na afloop schoon te maken en af te wassen, want de verhuurder van het zaaltje neemt dit vaak voor zijn rekening. Nog een handig extraatje kan zijn dat de verhuurder personeel aanbiedt. Je kan dus zelf met volle teugen genieten en je hoeft niet voortdurend in de gaten te hebben of iedereen nog voorzien is van een hapje en drankje.

De locatiejacht is geopend

Om een locatie te vinden voor je communiefeest of lentefeest kan je om te beginnen zelf even op zoek gaan in je buurt. Misschien is er wel een leuke hoeve of gezellig zaaltje te huur op vijf minuutjes van je deur. Vraag ook even rond aan vrienden en kennissen of zij een leuke locatie kennen. Heb je zelf onlangs een mooi feest bijgewoond? Vraag dan gerust de contactgegevens aan de feestneuzen en check zo rechtstreeks bij de verhuurder of de zaal beschikbaar is en of de kostprijs binnen jouw budget valt. Opgelet! Populaire locaties zijn vaak al lang vooraf volgeboekt op de populaire communiedata. Snel zijn is dus de boodschap!

Een communiefeest organiseren op locatie

Een originele locatie voor je communiefeest

Als je wil, kan je heel origineel uit de hoek te komen met de locatie voor je communiefeest. De opties zijn immers oneindig. Wist je bijvoorbeeld dat de Antwerpse Zoo of het dierenpark van Planckendael beschikbaar zijn voor jouw feesten? Ook Plopsaland en Disneyland zetten hun deuren open voor communies en lentefeesten. Hiermee ga je zonder twijfel punten scoren bij de kids! Je kan het ook avontuurlijk maken met bijvoorbeeld een speurtocht in de stad of een bezoek aan de kinderboerderij. Meer verrassende locaties voor een communiefeest vind je in dit lijstje.

Een communiefeest organiseren op locatie

Feestzaal communiefeest

Een goede locatie vinden voor je lentefeest of communiefeest lijkt geen makkelijk karweitje. Gelukkig maakt zijn er websites die die  klus behoorlijk simpel door alle communie- en lentefeestlocaties van Vlaanderen op een rijtje te zetten. Denk aan prachtige kastelen, trendy cafés, oude hoeves, mooie buitenverblijven of schitterende strandlocaties. Slechts één probleem aan dat gigantische aanbod: de keuze wordt niet makkelijk…

Versiering communiefeest

Wanneer je je communiefeest of lentefeest op locatie organiseert, kan je het nog altijd zo persoonlijk maken als je zelf wil. Je kan bijvoorbeeld de decoratie en versiering van het feest in samenspraak met het communicantje helemaal zelf bepalen. Bedenk op voorhand een bepaald thema of een kleur die je graag wil gebruiken en laat je creatieve geest aan de slag gaan. Als inspiratie geven we hier alvast enkele leuke ideetjes om de locatie op te fleuren:

Een communiefeest organiseren op locatie: de versiering
  • Een feest op locatie betekent niet dat je de tafels niet naar eigen wens kan versieren. Meer zelfs: je kan je placemats, servetringen, menukaartjes en nog zoveel meer samen met je communicant zelf ontwerpen. Leuk detail: de placematjes hebben een kleurplaat op de ommezijde, ideaal voor kinderpret aan tafel.
Zorg voor animatie voor de kinderen met een placemat met kleurplaat op de achterzijde
  • Hang met een lintje kleine pakjes (zoals gepersonaliseerde snoepzakjes) in een boom of struik. Zo kunnen alle kinderen op het einde van het feest hun bedankje uit de struik vissen.
Een communiefeest organiseren op locatie: bedankjes
  • Maak zelf een piñata gevuld met snoepjes en hang die in een boom. Het geeft een fleurige kijk op je feest en zal voor veel plezier zorgen bij de kinderen.
  • Voorzie een bedankjeshoek waar de gasten hun eigen bedankje mogen uitkiezen. De kids zijn hier dol op (en volwassenen stiekem ook). Maak hiervoor gepersonaliseerde bedankjes met of zonder een foto van de communicant als leuk aandenken.
  • Leg een groot boek met wat balpennen en stiften klaar zodat je gasten een bedankingswoordje kunnen neerschrijven. Jullie verdienen toch ook een leuk aandenken, hé.
Laat je gasten een tekstje schrijven voor het gastenboek tijdens het feest. Een mooi aandenken aan de grote dag!

Ben je er al wat wijzer uit geworden? Nog een allerlaatste tip: twijfel niet te lang over de locatie. Alle opties hebben de mogelijkheid om een onvergetelijk feestje te worden!

Toch nog bang om iets te vergeten? Bekijk dan zeker deze checklist voor een communie of lentefeest om jezelf gerust te stellen.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *