Een trendy tuinfeest organiseren doe je zo!

Het kwik begint te stijgen, de hitparades worden ingenomen door zomerse liedjes en iedereen komt weer op straat. Hoog tijd dus om een knaller van een tuinfeest te organiseren! Naast goed weer en funky tunes zijn er natuurlijk nog enkele essentials om van je tuinfeest hét feestje van het jaar te maken.

Voorbereidingen treffen…

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe groots je het wilt aanpakken? Wil je er een groot buurtfeest van maken of wil je een gezellig feest in je tuin met enkele vrienden? Dit bepaalt natuurlijk wat je gaat eten, hoeveel uitnodigingen je moet versturen, hoeveel stoelen en borden je moet voorzien, etc.

Als we je al een eerste tip mogen geven: nodig je dichtste buren uit. Zo hoef je het feestje niet vroegtijdig af te sluiten door geluidsoverlast. Prik een datum, verwittig je buren en nodig je gasten uit.

Neem ook je tuin onder handen. Verwijder onkruid, trim de hagen bij, enzovoort. Je ontvangt je gasten toch ook niet in een vuil huis? Hetzelfde geldt voor je tuin.

Sfeer in de tuin!

Het leuke aan een tuinfeest is dat je van ’s middags tot ’s avonds (laat) kan vertoeven in de buitenlucht. Bij het vallen van de avond geniet je bovendien van een gratis zonsondergang! Steek echter niet de tuinspots aan maar geniet van een zachte gloed met gezellige glow jars! Dit kan met originele draadloze lichtjes. Of je kan ook je eigen glow jars maken… Originaliteit verzekerd!

Al wat je hiervoor nodig hebt zijn glow sticks (een drietal per bokaal), een heleboel bokalen en wat tule. Stop in iedere bokaal een stuk tule en neem er vervolgens de glow sticks bij. Stop het uiteinde in de bokaal en knip er een stukje af. Let er op dat de inhoud niet op je kleding spat. Ledig vervolgens 3 glow sticks in de bokaal en sluit de bokaal terug af. Herhaal tot dat je voldoende bokalen hebt om in de tuin te verspreiden. Eens het begint te schemeren, zorgen de bokalen voor een magisch lichteffect!

Een hapje en een drankje

Uiteraard wordt er ook iets gegeten en gedronken tijdens een tuinfeest. Met heerlijk grillen op de barbecue kan je niets misdoen en prikkel je meteen alle zintuigen! Daarnaast is ook sangria al jaren een traditionele maar sterk gewaardeerde ‘gast’ op onze tuinfeesten.

Mag het wat origineler? Kies dan voor gin & tonic. Gin & tonic is momenteel een echte hoogvlieger. Je hebt heel wat verschillende merken en smaken die je kan combineren. Je kan een tasting organiseren waarbij iedereen z’n eigen cocktail maakt. Of ga meteen voor een heuse cocktail bar waar ieder z’n eigen drankje kan mixen!

En vergeet ook het ijs niet! Je koelkast naar de tuin slepen is geen optie en continu over en weer lopen al evenmin. Haal in je supermarkt een grote zak met ijs(blokken) en vul een kruiwagen, de zandbak, een vat, … met ijs en klaar is kees! Je hebt je eigen hippe koelbox.

Vul verder aan met je fruitige en fleurige ijsblokjes. Al wat je hiervoor moet doen, is stukjes fruit of bloemetjes in ijsblokvormpjes stoppen en een nachtje laten vriezen. Superleuk en vooral origineel!

De leukste afwerking voor je tuinfeest

Wil je je superleuke tuinfeest afwerken met de leukste items en zo alle gasten omver blazen? Kom origineel uit de hoek met een leuk totaalpakket. Wat dacht je van originele uitnodigingen, tafeldecoratie en bedankjes in één leuk thema? Een feest waarbij alles mooi bij elkaar past, daar droomt toch iedereen van? Op onze website vind je nog veel meer leuke decoratie om je tuinfeest helemaal in stijl te organiseren. Have fun!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

2 reacties

  1. Bij elk tuin- of ander feest hoort ook muziek. Met Rob’s Trio bereikt je de onontbeerlijke sfeer gedurende uw evenement. Het repertorium bestaat uit a) bekende lichte klassiekers( zoals O sole Mio)
    b) gekende instrumentale werken ( Dr Javago) maar ook de mooiste covers ( voor de jeugd). Alles is Live gespeeld door musici met kennis en ervaring.

    Voor meer info contacteer Rob 0477/52 02 59 of van.rob@telenet.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *