Smartphones op je trouwfeest? Dit zijn de do’s en don’ts

Jullie kunnen haast niet meer wachten: de mooiste dag van jullie leven komt eraan! Maar een geslaagd trouwfeest staat of valt met een goede organisatie. Eén dilemma steekt de laatste jaren steeds vaker de kop op: sta je smartphonefoto’s tijdens de ceremonie en het feest toe of niet? Sommige koppels zien liever niet dat hun trouwkiekjes voortijdig uitlekken. Anderen weten dan weer extra origineel om te springen met al die mobieltjes. Deze 5 pro’s en contra’s maken de keuze voor jullie al een pak inzichtelijker.

 

do's en dont's van smartphones op jouw trouwfeest

5 voordelen van trouwen zonder smartphones

100% garantie op topfoto’s

De meeste koppels huren op hun mooiste dag een trouwfotograaf in. Die hoeft zich maar op één ding te focussen, garandeert absolute topkwaliteit en vermijdt dat anderen zich voor elkaars voeten lopen om de perfecte foto te nemen. Handige tip: laat de fotograaf op voorhand afstemmen met de ceremoniemeester.

 

huur een professionele fotograaf in voor topfoto's

Minder smartphones, meer plezier

Een trouwfotograaf maakt natuurlijk mooiere beelden als je gasten geen smartphones voor hun gezicht houden. Zweer je de telefoons af, dan hoeft niemand nog van zijn plaats weg te lopen om de topmomenten vast te leggen. Integendeel: iedereen kan ze nu volop beleven!

Vermijd lekken op sociale media

Veel koppels willen niet dat de foto’s van het trouwfeest en de ceremonie voortijdig uitlekken op sociale media. Liever wachten ze nog even op de foto’s van de trouwfotograaf om hun mooiste dag met de wereld te delen. Omdat je op de drukke dag onmogelijk alles in de hand kunt houden, is één duidelijke regel wellicht de beste oplossing.

 

voorkom vroegtijde lekken van jouw trouwkiekjes

Schakel de ceremoniemeester in

Je wilt dat je gasten al bij aanvang weten dat smartphones niet toegestaan zijn, maar kan niet voortdurend zelf die boodschap blijven herhalen. Geen nood: de ceremoniemeester biedt redding! Laat hem of haar op leuke wijze aan je gasten vragen om geen foto’s te maken. Zo bespaar je jezelf veel werk en is iedereen meteen op de hoogte!

Een photobooth = fun!

Een mooie herinnering aan jullie trouwfeest? Voor de gasten kan het zeker ook zonder smartphone. Installeer een photobooth, waarin iedereen zichzelf kan laten fotograferen in vol ornaat. Onze aanrader: voorzie een stijlvol decor en grappige props zoals een brilletje, een snorretje of een hoed, zo geef je de foto’s op je trouwfeest een speelse look! Achteraf kunnen je gasten hun fotostrip als aandenken meenemen naar huis.

 

photobooth op jouw trouwfeest is gegarandaard fun!

 

5 voordelen van trouwen met smartphones

Spontaan vier je het beste!

Smartphone of geen smartphone: als je je gasten alle vrijheid geeft, komt daar vast de meeste lol uit. Je veronderstelt dat je familie en vrienden toch vooral zichzelf fotograferen en niet het koningskoppel: de beste beelden hou je dus nog even achter de hand.

 

Geen fotograaf nodig voor de late uurtjes

Een stevig trouwfeest duurt tot na middernacht, dus ook je fotograaf moet overuren draaien. Dat kost natuurlijk wat, terwijl de meeste telefoons ondertussen over een uitstekend fototoestel beschikken. Toch maar toelaten dan?

Verzin je eigen #trouwhashtag

Als je dan toch smartphones toestaat, kun je er maar beter helemaal op inzetten! Geef je gasten een leuke en persoonlijke hashtag mee, zodat al hun foto’s op een afzonderlijke app of op sociale media verzameld worden. Erg aangenaam om daar achteraf samen door te scrollen!

 

Bedenk leuke doe-opdrachten voor je gasten

Wie smartphones op zijn feest omarmt, kan er maar beter helemaal op inzetten. Leg een lijstje met originele doe-opdrachtjes op elke tafel om de creativiteit van je gasten aan te wakkeren. Zeker als tafelgenootjes elkaar niet zo goed kennen, is dit een goede ijsbreker! Achteraf zul je de origineelste foto’s terugzien. De allerleukste kun je achteraf belonen met een ludieke prijs!

Zaklampjes bij je openingsdans

Niets mooier dan een openingsdans bij het licht van intieme zaklampjes! Wil je dat moment extra persoonlijk maken? Vraag je gasten om tijdens de bijzonderste slow/swing van je leven zelf de special effects te verzorgen. Lichten uit, smartphones aan en dansen maar!

 

smartphones als zaklampjes voor jouw openingsdans

Gilles Michiels
Gilles Michiels

Als jonge cultuurjournalist mag ik schrijven over dingen die het leven de moeite waard maken. Een boek lezen, een theaterstuk kijken, een filmpje meepikken: het zijn kleine feestjes die niet alleen mijn pen in beweging brengen, maar ook zuurstof geven aan mijn dag. Een communie en een lentefeest zijn net zulke Happy Moments. Dankzij de kaartjes van Tadaaz krijgen mensen de kans om ze met iedereen te delen. Door voor deze blog te schrijven, mag ik nu dus zuurstof geven aan de grote feesten in het leven!

Artikelen: 14

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *