Het verhaal achter de communiekaartjes

Communiekaart van de week – week 10

Tijdens de communiemaanden passeren elke dag zoveel prachtige communiekaartjes de revue. En daar zitten echt pareltjes tussen! We vroegen de klanten die ze bestelden om hun verhaal achter hun communiekaarten met ons te delen en dat deden ze met veel plezier.

Misschien ben je zelf op zoek naar inspiratie voor jouw communiekaartje? Of misschien ken je iemand op de foto’s? Lees dan in ieder geval verder en ontdek de geheimen achter elk kaartje!

De communiekaartjes van Nellis

leuk communiekaartje

De stoere foto’s van Nellis werden gemaakt door Studio Objectif in Maastricht. Inspiratie was er niet echt nodig met zo’n stoere kerel.

Ze kozen voor deze communiekaarten onder het motto ‘eenvoud siert’. De stoere foto kwam zo mooi uit op dit kaartje. Nellis heeft het kaartje en de bedankjes op het scherm goedgekeurd nadat ze voorbereid waren en heeft dus zeker ook zijn mening mogen geven over het drukwerk voor zijn grote dag!

Op 21 mei is het zover. Dan viert hij zijn Eerste Communie en is het groot feest! Om het feest nog persoonlijker en feestelijker te maken zullen er op de tafels ook bijpassende menukaarten komen in dezelfde stijl als de uitnodiging.

De uitnodiging van Rennes

leuk communiekaartjeDe foto op de uitnodiging van het lentefeest van Rennes is superleuk en origineel! Het werd een dolle fotosessie met allerlei pruiken en carnaval accessoires. Het decor was gewoon een neutrale zwarte muur, zodat de kleuren in de foto mooi tot hun recht zouden komen en de combinatie met het zwart van het kaartje mooi zou uitkomen.… De bedoeling is dat Rennes op de foto staat alsof een ballon zou ontploffen. Bij het kaartje zullen we namelijk ook een witte ballon voegen die met washi tape aan het kaartje bevestigd wordt. We voegen ook een kopspeldje bij het kaartje. ‘Dat gaat knallen’ mag dus ook letterlijk genomen worden en dat willen ze illustreren met de foto. Je kan het kaartje van Tadaaz dus ook als basis gebruiken en er een fysiek element aan toevoegen om het nog leuker te maken.

 

Het kaartje voor de Plechtige Communie van Charlotte

leuk communiekaartjeDe foto van Charlotte werd thuis genomen met een wit doek als achtergrond. Zo komt het fleurig kleedje mooi tot zijn recht en staat Charlotte volledig ‘in the picture’. Charlotte heeft zelf mee gekozen welke communiekaartjes ze leuk vond en hoe het uitgewerkt moest worden.

Een echt thema voor het feest is er nog niet. Dit kaartje is de uitnodiging voor het feest, maar aan het echte thema moet nog gewerkt worden. Dat blijft nog een verrassing voor de dag zelf! Die grote dag wordt 30 april. Dan doet Charlotte haar Plechtige Communie en vieren ze een gezellig familiefeest thuis. Er komen ook enkele vriendinnen die een lentefeest doen op een andere dag en die dus vrij zijn om met Charlotte mee te komen vieren.

Uitnodiging voor de Eerste communie van Kyenna

De foto van Kyenna werd op school genomen en past perfect op dit kaartje. Het is een guitige vrolijke foto die het kaartje extra feestelijk maakt.communiekaartjes Het thema voor Kyenna haar communie zal ‘prinsessen en roze’ zijn, iets wat perfect past bij een Eerste Communie van een vrolijke meid! Er zullen zo’n 30-35 gasten op het feest aanwezig zijn. Het thema van het feest zal in de tuin zichtbaar zijn met veel ballonnen en allerlei decoratie in roze tinten. Het wordt vast een supermooi feest!

Originele communiekaartjes van Daan

leuke communiekaartjesDe foto van Daan werd thuis genomen op het terras. Op 25 mei wordt het feestvarken gevierd op een locatie met oude kermiswagens in het gezelschap van 50 genodigden. Er zal een leuk bandje optreden en er worden ook kinderanimatie, een lekkere barbecue en leuke oude spelen zoals de sjoelbak voorzien!

De vlaggetjes op de communiekaartjes en het lettertype zetten de perfecte sfeer neer. Het kleine model Daan koos zelf zijn verbazend klassieke outfit. Pas als je hem beter leert kennen, merk je zijn kwajongenskantje op 😉 . Dit feestelijke kaartje zorgt voor het perfecte evenwicht tussen de klassieke keuze, de pipowagens en zijn karakter. Helemaal Daan dus!

Vrolijke en speelse communiekaartjes voor Sem

Mama Fabienne nam zelf de foto van communicant Sem. De kleurrijke feestoutfit die Sem koos, ligt helemaal in lijn met zijn vrolijke persoonlijkheid. communiekaartjesHet feestvarken lust wel een lekker ijsje met spikkels. Dit zie je dan ook terugkomen op de communiekaartjes. Het communiefeestje wordt thuis gevierd. Ze zijn namelijk recent verhuisd. Meteen een uitgelezen kans om iedereen de nieuwbouw te laten zien!

Het wordt echt een dag in teken van de kids: Sem heeft gekozen voor een springkasteel, er wordt gezorgd voor een piñata en er komt een traiteur die lekkers maakt voor iedereen!  Als kers op de taart is er ook een ijskarretje voorzien. Uiteraard ook met spikkels voor wie dat wil!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *