Trendalert: dit zijn de trends in communiekleding voor 2016!

Binnenkort viert jouw (b)engel zijn of haar communiefeest. Je moet niet alleen een geschikte locatie voor het feest uitzoeken, ook de communiekleding van je kinderen is van groot belang. Zowel meisjes als jongens willen er op-en-top uitzien op hun speciale dag. Picobello Tielt, Belvu en Knuffel Zedelgem zetten de drie belangrijkste trends voor 2016 op een rijtje.

 Pico bello uitgedost voor het communiefeest

Communiekleding bestaat vaak uit klassieke stuks. Dit jaar bestaat de collectie van Picobello Tielt ook uit stoere en sportieve elementen. Vooral bij meisjes komt deze trend terug. Jeansvestjes worden gecombineerd met klassieke, kanten jurkjes. Daardoor wordt deze kleding voor een stuk doordraagbaar. Na het communiefeest combineer je het jeansvestje met een katoenen broek of hippe rok.

 

Voor jongens heeft de bermuda helemaal afgedaan. Lange broeken zijn nu de norm. Daarnaast zijn gilets en pulls nog amper in de collecties te vinden. Een lange broek met een stijlvolle blazer laat je eerste of plechtige communicant schitteren op het feest.

communiekleding 2016Ook Belvu durft voor stoer te kiezen

kies voor chique Belvu maakt van hem een echte heer

Communiekleding 2016: ecru voor meisjes, marineblauw voor jongens

Als het gaat over communiekleding, zie je vaak witte items terugkomen. Volgens Belvu is in 2016 vooral ecru trendy. Deze kleur lijkt op wit, maar heeft een warmere uitstraling. Daarnaast vind je bij de meisjes – zowel voor de eerste als de plechtige communie – plissérokjes en wijd uitlopende jurkjes terug. Als je een frisse toets wilt toevoegen aan de communiekledij kun je altijd een kleuraccent toevoegen. Om helemaal mee te zijn kies je best voor accenten in het oudroze of muntgroen want deze kleuren brengen het kriebelende lentegevoel helemaal naar boven.

 

Op gebied van jongensmode zijn vooral beige en blauw ‘in’. Naast blauwe hemden en blazers, zijn ook blauwe truien trendy. Hét blauw van dit seizoen? Marineblauw, eventueel in combinatie met strepen. Echt iets voor stoere jongens!

ecru is helemaal inHet merk Alice Pi gaat vol voor ecru

communie in stoer blauwMet stoer blauw zit je altijd goed

Een echte prinses of een stijlvolle gentleman

De eerste of plechtige communie is een belangrijke gebeurtenis in het leven van je kind. Je dochter wil er ongetwijfeld als een echte prinses uitzien. Dat kan, want ook dit jaar ontdek je bij Knuffel Zedelgem veel jurkjes met tule en kant die voor een feeërieke uitstraling zorgen. In combinatie met brons, goud en diverse tinten roze maak je je outfit helemaal af.

 

Jongens dragen op deze heuglijke dag het best een hemd met een frivole print. Werk af met een stijlvol accessoire – zoals een stropdas of strikje – en het feestgedruis kan losbarsten!

Tule en kant zijn helemaal terugLinea Raffaelli gebruikt lichte tule

communie als een gentlemanBelvu gaat voor de gentleman look

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *