10 tips voor een grandioos EK-feest

 

De Rode Duivels vertrekken binnenkort richting Frankrijk. Hoog tijd voor onze eigen EK opwarmingsoefeningen! Wat is er leuker dan een voetbalmatch samen met vrienden, familie, buren… te bekijken? Daarvoor heb je op zich niet zoveel nodig, enkel wat leuke inspiratie en een zotte bende! Wij geven graag 10 tips voor de geslaagde voetbalavond!

 

1/ De perfecte uitnodiging

Een grandioos EK-feest begint bij een leuke uitnodiging. Dat zet meteen de toon voor de avond.

Als je uitnodiging verwijst naar het voetbalthema, zit je goed. Deze kaart is alvast perfect geschikt voor de gelegenheid.

EK-kaart
2/ Een groot scherm voor groot plezier

Uiteraard komt iedereen vooral om een leuke match te bekijken, dus ‘kijkkwaliteit’ is erg belangrijk. Voorzie een groot scherm dat je zowel buiten als binnen kan plaatsen, afhankelijk van het Belgisch klimaat. Zorg ook voor voldoende zitplaatsen, zodat iedereen relax naar de match kan kijken.

 

3/ Zwart-geel-rood als thema

Onze duivels verdedigen met trots de Belgische kleuren, een echte supporter moet daar dus ook aan voldoen. We moeten al lang niet meer onderdoen voor de ‘oranje-gekte’, dus haal die driekleurenpruik, sexy zwart-geel-rood topje en supporterssjaal maar boven. Maar de aankleding zit hem niet enkel in de kledij! Ook de servetten, tafellakens, bordjes, rietjes,…  moeten een driekleur-accentje hebben.

 

4/ Ambiance voor, tijdens & na de match

Voetbal, een feest! En dat moet je er dus ook echt van maken! Spreek ruim voor de match af met je gasten en zorg voor sfeer met een energieke playlist. Uiteraard is een karaoke moment met de Brabançonne niet te vermijden. Fun verzekerd bij het horen van wat je vrienden ervan bakken!

 

5/ Een penalty-zone

Heb je een grote tuin of een pleintje in de buurt? Dan moet je zeker een voetbalgoal neerzetten en een penalty-cup organiseren.  Boys (groot of klein) love football en je kunt vast ook een aantal ladies overtuigen om mee te doen! Na het zien van al die sportiviteit is de zin om zelf een balletje te trappen vast erg groot!

 

6/ Pronostiek formulier

Bij aanvang van het feestje is dit een must! Druk pronostiek formuliertjes af en laat iedereen zijn score voor de komende match noteren. Met een leuke prijs als inzet, wordt de juiste score bepalen vast een even spannende aangelegenheid als de match zelf!

 

7/ EK kids corner

Bij de matchen die vóór bedtijd plaatsvinden, zullen er zeker ook kindjes van de partij zijn. Alleen is uit deskundig onderzoek gebleken dat zij vaak geen spanningsboog hebben van 90 minuten en ze dus geen volledige match zullen stilzitten! Laat ze dus even meegenieten, maar voorzie ook voldoende randanimatie voor kids. Heb je een vriendin, babysit, tante… die zelf niet zo voetbalgek is? Dan is zij de ideale kleine duivel-oppas! Want je wil vooral niet dat net voor dat beslissende doelpunt een klein bengeltje voor het scherm komt lopen…

Leuke spelletjes, een kids-cinema hoekje , een voetbal-springkasteel, een verkleedhoekje… Alles om ook je allerkleinste gasten een supermatch te bezorgen. En wees gerust, als er gescoord wordt, zullen ze er als de kippen bij zijn om mee te juichen en het doelpunt in herhaling mee te pikken!

276108280_2-springkasteel-rode-duivels

8/ Voetbalhapjes

Een sterk supportersleger moet goed gevoed worden… en dat mag dus wat calorieën bevatten! Frituurhapjes, hot-dogs, pizza, frietjes… Als het maar hapklaar en lekker is! Wil je iets meer verfijnde hapjes voorzien? Maak dan smulbrochettes met driekleuren-tomaatjes of WK mini-hamburgers met tomaat, cheddarkaas en hamburger… Elk ander hapje kan natuurlijk ook, als er maar een Belgisch vlaggetje op staat!

EK_mini_hamburger

9/ Een EK photobooth met attributen

Het wordt een avond om te herinneren! Zoveel is zeker… Leuke foto’s helpen daarvoor zorgen! Maak een decor met bvb een levensgrote foto van de spelers of een voetbalveld in de achtergrond. Een koffer vol toffe kledij, hoedjes, toeters… zorgen voor extra plezante foto’s! Een groepsfoto (met selfiestick) is zeker ook een must. Je supportert immers als team!

 

10/ Koele pintjes, lekkere cocktails

Uiteraard zijn we het belangrijkste detail niet vergeten… Een heerlijk fris biertje (of een paar) hoort bij deze avond. Maar niet enkel biertjes. Ook leuke cocktails (al dan niet alcoholisch) met driekleur-vlaggetjes of rietjes zijn een schot in de roos voor de dames-supporters! En de kindjes kunnen kiezen uit een assortiment frisdrankjes in een voetbalbeker.

Heb jij na het lezen van deze blog plannen voor een EK-feest? Stuur ons dan gerust een leuke foto door!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *