Tekst voor je trouwkaart? Zo vermijd je de clichés

Je trouwdag wordt ongetwijfeld een dag om nooit te vergeten. Uiteraard wil je iedereen die voor jou belangrijk is, erbij hebben. Misschien sta je op het gezelschap van die tante die altijd haar vreugdetranen de vrije loop laat? Emo-momentjes tijdens de viering kunnen er nooit genoeg zijn. Of niet? De samenstelling van de gastenlijst is met andere woorden een hele klus. Maar daarmee is de kous natuurlijk nog niet af. Je moet de uitnodigingen zelf ook nog maken. En een standaardtekstje is uitgesloten. Jullie willen een trouwkaart met een tekst die eruit springt!

De tekst die jullie trouwkaart helemaal af maakt

Op elke huwelijksuitnodiging komen een paar zaken onvermijdelijk terug. Zo kunnen jullie gasten uiteraard bitter weinig aanvangen met een kaart die geen info geeft over datum, tijd en locatie. Maar ook de routebeschrijving, dresscode, een RSVP-kaartje en cadeautips kunnen nuttig zijn om mee te geven. Om niet in de val van clichéboodschappen te trappen, kun je het hierbij houden. De vrije ruimte vul je dan op met creatieve decoratie of een toffe foto.

 

Verder is het helemaal aan jullie. Kies je voor een formele of een informele tekst? Schrijf je de tekst vanuit jullie standpunt, of kies je voor de derde persoon? Krijgen jullie dag-, receptie- en avondgasten dezelfde uitnodiging, of verzinnen jullie voor elke groep iets anders?

 

tekst trouwkaart

Van toeristen tot twistpuntjes

Laat jullie fantasie de vrije loop bij het bedenken van een tekstje voor de trouwkaarten. Zijn jullie fervente reizigers? Maak dan een tof overzichtje van alle landen of steden jullie samen bezochten, eventueel met een kaartje en wat selfies erbij. Zelfs een gepersonaliseerd paspoort kan de perfecte kaart worden. Romantiek in Rome? Herfst in Helsinki? Liefde in Lissabon? Jullie gasten zullen smelten bij het lezen van jullie fijne herinneringen.

 TA0110-1500020-03-1 TA0110-1500004-03-1 TA0110-1500006-03-1

Zijn jullie eerder nuchtere zielen? Niets mis met jullie gasten in de tekst op je kaart te herinneren aan die ‘in goede én slechte tijden’-gelofte die jullie zullen afleggen! Laat aan de hele wereld weten dat jullie elkaar graag zien, ondanks het feit dat hij áltijd met de verkeerde verjaardagscadeaus afkomt, of ondanks haar superslechte smaak in tv-programma’s.

Kortom, de tekst op je trouwkaart is al lang geen puur formele aangelegenheid meer. Creatief zijn is de boodschap, zolang je de belangrijke info maar niet over het hoofd ziet Let love rule!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *