Organiseer een themafeestje voor een jongen!

De verjaardag van je zoon wil je niet zomaar voorbij laten gaan en daar hoort een feestje bij! Wat is er leuker dan een themafeestje uitwerken, van uitnodiging tot aankleding?
Wij zetten er alvast een aantal op een rijtje voor jou, fun & inspiratie gegarandeerd!

Haal de clown in je naar boven

TA1327-1500014-03-1_0
themafeestje circus

Heb je een zoon die graag eens gek doet en houdt van clowns of acrobaten? Dan is een themafeestje ‘circus’ zeker en vast iets voor hem. Een aap of olifant hoef je niet in huis te halen, maar zorg wel voor leuke decoratie, hapjes en grappige vriendjes, zo waant je zoon zich helemaal in het circus!  Tevens een goed excuus om zelf mee gek te doen, ah ja, want dat is het thema ;-).

Er zijn verschillende manieren om zelfs de kleinste details helemaal ‘circusproof‘ te krijgen. Schmink die grappig vriendjes in gekke clowns, voorzie een verkleedkoffer vol kleurrijke pruiken, felgekleurde kledij en wat circus-accessoires en voilà, de show kan beginnen! Om de kinderen nog een extra uitdaging te geven, kan je ook een heus ‘acrobatenparcours’ voorbereiden. Daarbij moeten de acrobaten over een balk lopen, slingeren, jongleren, met ballen werpen, trampoline springen, … Kortweg alles wat een échte acrobaat ook moet kunnen! En de beste acrobaat wint natuurlijk een prijs! ;-). 

Clown spelen is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend en een kleine snack af en toe moet kunnen. Daarom kunnen popcorn en kleurrijke snoepjes natuurlijk niet ontbreken! De kindjes zullen er zeker en vast van genieten.

Een dagje als astronaut dankzij dit themafeestje

TA1327-1500015-03-1_0
themafeestje ruimte

Een tripje naar de maan in een raket is helaas (nog) niet mogelijk, maar je kunt alvast de ruimte in huis halen! Met zwarte lakens en glow-in-the-dark kleefsterren heb je zo de sterrenhemel naar binnen gebracht. Maak blauwe cake pops die lijken op echte planeten en vul trommels vol met “ufo” snoepjes (je weet wel, die gekleurde hosties gevuld met suiker).

In de plaats van papieren vliegtuigjes kan je eens papieren raketjes maken? En degene van wie de raket het verst kan vliegen, krijgt als eerste een lekkere traktatie!

Voor stoere racefans 

TA1327-1600006-03-1
themafeestje auto

Is je zoon helemaal in de ban van racewagens? Dan is dit themafeestje echt iets voor hem! Geef de vriendjes (of vriendinnetjes) van je zoon een tip over het thema met deze uitnodiging. Werk het feestje af met leuke race-versieringen en een ‘racetrack’ taart. Als het weer tegenzit maak je een home-cinema met de animatiefilm ‘Cars’ op en maak je er een gezellige filmmiddag van. 

Bij mooi weer is het natuurlijk nog veel leuker om buiten te spelen. Je kan go-carts voorzien op een groot terrein en maak er zo een heuse racetrack van! Met de dresscode ‘coole raceoutfit’ (bijvoorbeeld een petje en een overal) zullen je zoon en zijn vriendjes zich echte racepiloten voelen!

Of misschien ken je wel iemand met een blitse sportwagen? Vraag hem dan als hij eventjes wil langskomen. Dan kunnen de stoere boys eens achter het stuur van die blitse wagen plaatsnemen voor een foto. Het resultaat zal er supercool uitzien, geloof ons maar!  

Dit zijn slechts enkele ideeën voor themafeestjes. Vertel ons zeker wat jullie ervan vinden of welke thema’s je zelf al hebt georganiseerd in de reacties hieronder! Wie weet wordt dat dan het onderwerp van een volgend blogartikel!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *