De lekkerste ideeën voor in de picknickmand!

Als je het woord ‘picknicken’ hoort, denk je ongetwijfeld meteen aan de zomer. Maar wat houdt je tegen om een picknick te organiseren op een mooie herfstdag? Niets zo gezellig als picknicken in het park tussen de vallende bladeren. Maar wat neem je allemaal mee in de picknickmand? Ga voor een snelle en lekkere hap

 

Shot of a married couple enjoying a picnic outdoors

Be prepared

In de organisatie van een picknickuitje kruipt natuurlijk veel tijd. Daarom is een goede voorbereiding essentieel. Bedenk op voorhand waar je gaat picknicken: aan zee, in het park, in het bos of zelfs in je eigen tuin. Kader je picknick vervolgens in een thema. Denk maar aan een Amerikaanse picknick met donuts en hotdogs, of een Griekse picknick met fetasalade en zelfgemaakte moussaka.

Hippe hapjes in je picknickmand

Wat gaat er zoal in je picknickmand? Onze tip? Keep it simple. Kies voor een gekoeld biertje of een glaasje roséwijn om te drinken. Maak wraps, belegde broodjes, cupcakes, een quiche en verschillende salades. Ook een pasta- of aardappelsalade met verse kruiden en dressing of mayonaise heb je snel gemaakt.

Barbecue

Zin in een stukje warm vlees? Maak dan van je picknickuitje een barbecue. In de winkel vind je wegwerpbarbecues die bovendien heel gemakkelijk in gebruik zijn.

Picknicken zoals de beau monde

Wil je liever iets stijlvoller? Ga dan voor champagne met verse aardbeien als aperitief. Of kom echt origineel uit de hoek met een huisbereide gin & tonic. Hendrick’s met komkommer, iemand?

 

Cucumber gin and tonic cocktail on poolside bar

Vergeet me niet

Naast alle lekkernijen mag je natuurlijk het bestek, de bordjes en de bekers niet vergeten. Breng ook een kleedje mee om op te zitten, een parasol bij goed weer, servetten, een vuilniszak, een kurkentrekker en zonnebrandolie. Hou de weersvoorspellingen in de gaten, zodat de picknick zeker niet in het water valt. Neem zeker een fototoestel mee. Plezier gegarandeerd! En vergeet geen flessen met water. Je kunt er niet alleen van drinken, maar ook je handen mee wassen. En tot slot: breng een dessert mee.

 

Wordt je picknick het evenement van het jaar? Vergeet dan ook geen leuke uitnodiging te maken!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *