Griezelig gezellig Halloween vieren

Griezelig Halloween

Alles in het teken van Halloween

We zijn al volop aan het bloggen over Kerst, maar dat wil niet zeggen dat we Halloween uit het oog verloren zijn! Deze feestdag was tot een aantal jaar geleden vooral populair in Amerika, maar is intussen ook een vaste waarde geworden bij ons.

Veel winkels spelen in op dit thema om de periode net voor kerst op te vullen. Ook pretparken zorgen voor Halloween-effecten om extra publiek te lokken. Wij zijn er in ieder geval graag bij om de griezelsfeer op te snuiven terwijl we een thrill ride beleven!

Halloween nocturnes in Walibi
Halloween nocturnes in Walibi

Halloween is dan ook dé dag waarop jong en oud aan het griezelen slaan. Uitgeholde pompoenen, harige spinnen, een zwarte kat, spooky maskers en bloederige make-up vind je op Halloween overal. De Halloween gadgets zijn nu alomtegenwoordig, ernaast kijken is dus moeilijk!

Maar wat kan je zelf doen om Halloween te vieren?

Trick or treat?

Vinden je kinderen griezelen leuk? Verkleed ze dan op een leuke manier, zonder ze echt schrik aan te jagen. Net als bij driekoningen kunnen ze in de straat aanbellen met de alombekende woorden ‘trick or treat’. Zo verzamelen ze lekker veel snoepjes die nadien thuis tijdens een kids Halloween feestje verorberd kunnen worden. Heel wat gemeentes organiseren ook een griezeloptocht waarbij kinderen verkleed mee kunnen lopen en allerlei lekkers krijgen toegestopt.

 

vleermuisjes

Horror party

Heb je zin om je volledig te laten gaan in het griezelen, organiseer dan een heuse horrorparty! Nodig al je vrienden uit met een griezelige uitnodiging. Voorzie een prijs voor de engst verklede gast. Zo zorg je er vast  voor dat iedereen zijn inspiratie bovenhaalt en met angstaanjagende kostuums komt aanzetten. Hoe minder mensen je op het eerste zicht herkent, hoe meer je thema geslaagd is!

De locatie moet goed donker zijn met spinnenwebben, een geraamte, rookeffecten, blacklights… Uiteraard zijn een griezelige playlist en monsterlijke geluidseffecten ook onontbeerlijk om helemaal in de sfeer te komen.

Spooky cocktails zoals Bloody Mary en Halloween hapjes maken het geheel af.

griezeldrankjes

Halloween versiering

Wil je niet verkleed de straat op, maar hou je wel van de griezelige gezelligheid? Pimp je woonkamer dan in Halloween-stijl. Verlicht je huis met kaarslicht, al dan niet in een uitgeholde pompoen, werk met spinnetjes en vleermuizen die rondzweven in de woonkamer, versier de ramen met spinnenwebben… Als je maar de typische sfeer in huis haalt!

halloween thuis mix

Op Pinterest verzamelden we voor jullie alvast heel wat inspiratie!

 

Volg ons op Pinterest!.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *