Spelfoutjes in een uitnodiging… zeg jij het of niet?

Stel je krijgt een leuke uitnodiging, het kan een trouwkaart, een geboortekaartje of misschien wel een uitnodiging voor een leuk feestje zijn en daar zie je een mega spelfout in staan. Wat doe je.. zeg je het of niet?

CORRECT 3

 

Yes of No?  That’s the Question..

Ik vind het een moeilijke vraag, daarom vroeg ik het aan een paar collega’s en kreeg de volgende antwoorden:

  • Danielle; Dat ligt eraan, is het van een kennis die niet heel dicht bij mij staat, dan zou ik het denk ik niet zeggen. Maar is het bijvoorbeeld een uitnodiging  van mijn zus of nichtje dan zou ik het wel voorzichtig zeggen.
  • Bert; Nee ik zou het niet zeggen, voor mij is een spelfoutje dan niet belangrijk want het gaat uiteindelijk om de uitnodiging die ik krijg.
  • Barbara; Ik zeg het sowieso niet,  want voor mijn gevoel wijs ik dan iemand op zijn fouten en daar voel ik me niet goed bij.
  • Nele; Ik zou het zeker niet zeggen tegen kennissen, maar misschien wel tegen iemand die heel dicht bij mij staat.
  • Olivier; Van een hele goede vriend zou ik het wel voorzichtig zeggen, maar van kennissen zeker niet.

Zoals je ziet is het niet makkelijk, maar in sommige gevallen is het wel noodzakelijk want een komma, of een cijfer te weinig kan best veel uitmaken. Denk maar aan je telefoonnummer , een postcode, huisnummer of het gewicht van de baby (kg. of gr.) Dus om dit zelf te voorkomen heb ik een paar handige tips voor je om geen spelfouten te maken.

CORRECT 2

Hoe voorkom je zelf spelfoutjes?

  • Zet de tekst eerst in een word bestandje en gebruik spellingcontrole.
  • Bestel altijd eerst een modelkaart, want zo kan je thuis makkelijk alles nog eens nalezen.
  • Lees de tekst hardop voor, als de tekst niet klopt ga je haperen en hoor je gelijk waar het fout staat.
  • Laat de tekst goed nalezen door vrienden en familie voordat je uiteindelijk de bestelling plaatst.

 

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig…zie jij een fout in dit kaartje? 

En de hamvraag…zou je dit zeggen tegen Mila en Maarten? 🙂

correct 4

 

 

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *