De gepaste dresscode op je huwelijk

De voorbereiding van een huwelijk neemt heel wat tijd in beslag. Je hebt ongetwijfeld een bepaalde stijl voor ogen. Deze stijl hou je al in het achterhoofd bij het kiezen van jouw trouwlocatie, trouwjurk en kledij van de bruidskindjes en het vastleggen van je dj. Iets wat je minder in de hand hebt maar toch ook kan sturen, is de kledij van jouw gasten. Dat kun je doen door een dresscode op jouw uitnodiging te vermelden. Hierbij een lijstje van vijf dresscodes die jij kan voorstellen voor jouw ceremonie, receptie en avondfeest.

White tie       

Wanneer je een heel chic trouwfeest voor ogen hebt, kun je kiezen voor ‘white tie’, de meest formele dresscode. De mannen dragen een rokkostuum en een wit hemd met strik. De vrouwen dragen een lange avondjurk. Die dresscode kun je bijvoorbeeld ook spotten bij beroemdheden op liefdadigheidsevenementen.

Black tie

              
‘Black tie’ is wat minder chic dan ‘white tie’, maar blijft heel stijlvol. De mannen dragen een smoking, de vrouwen dragen een jurk tot onder de knieën.

 dresscode huwelijk

bron: unitedwithlove.com

Tenue de ville / stadskledij


Wanneer je niet wil dat de gasten in jeansbroek verschijnen, maar ze toch ook comfortabele kledij mogen dragen, kies je als dresscode voor ‘tenue de ville’ (ook wel stadskledij genoemd). Hierbij dragen mannen een kostuum, vrouwen kiezen meestal voor een jurkje. Wat tegenwoordig ook past voor vrouwen is een leuke broek, een jumpsuit of een elegant pak op chique gelegenheden. Met de juiste accessoires zie je er nog steeds ultravrouwelijk uit!

 trouw in stadskledij

bron: Trendybride Blog

 

Cocktail


Deze dresscode is vergelijkbaar met bovenstaande ‘tenue de ville’ maar is toch wat frivoler dan de voorgaande. Wanneer het woord cocktailparty op de uitnodiging vermeld staat, wordt het ongetwijfeld een hip en trendy trouwfeest. Als vrouw draag je het best een kort jurkje in een frisse kleur met pumps. In de winter kun je een panty onder je jurkje dragen. De mannen zien we bij deze dresscode het liefst stijlvol gekleed. Een das is geen must.

 

Casual


Als je geen vereisten wil opleggen aan de kledij van je gasten omschrijf je de dresscode als casual. Deze stijl biedt veel mogelijkheden. Wat hier echt niét kan is heel formele kledij zoals bovengenoemde ‘white tie’ en ‘black tie’.

 trouwen in de natuur

bron: rusticweddingchic.com

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *