5 toffe tips voor kinderen op je trouwfeest

Een trouwfeest is pas top als iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Bij de voorbereiding van je feest is het dus ook van belang om te bekijken of er kinderen aanwezig zullen zijn en hoe je hen ook helemaal deel kan laten uitmaken van het feest! Met deze tips kan je vanaf het eerste welkom tot het afscheid op je trouwfeest rekening houden jullie kleine gasten. 

83603440_Shutterstock

Van harte welkom met een goodiebag

Niets is zo leuk als een verrassing en al helemaal voor kindjes! Voorzie voor de kleine feestvierders dan ook een leuk zakje met enkele geschenkjes in.  

Ideetjes voor deze goodiebag:

 • Een snoepzakje met jullie foto erop
 • Een bellenblazer
 • Kleurpotloodjes
 • Een stripverhaal
 • Een wegwerpcamera met een lijstje met leuke opdrachten. Kids gaan met een heel andere blik jullie trouwfeest in beeld brengen en dat levert vast een heel eigen fotoreportage op!

goodiebag

Kindermenu op je trouwfeest

Op je feest wil je dat iedereen volop kan genieten en elk op zijn of haar tempo. Het spreekt voor zich dat volwassenen graag langer tafelen en het menu een stuk uitgebreider zal zijn dan bij kindjes. Daarom is een afzonderlijke kindertafel zeker een goed idee. De aankleding van zo’n tafel is ook helemaal anders dan de feesttafel voor volwassenen. Werk met leuke placemats, kleurrijke servetringen en aangepaste bordjes en bestek. Alles heel feestelijk maar wel meer kidsproof dan een tafel met 3 glazen per gast en zilveren bestek!

Een kindermenu bestaat vaak uit 3 gangen: voorgerechtje, hoofdgerecht en dessertje. Laat kinderen, net als bij het ‘echte’ feestmenu ook mee kiezen en het menu eens voorproeven. Zeker als het gaat om een feest met jullie eigen kindjes, is dat een heel leuke gelegenheid om ze volop mee te betrekken in de voorbereidingen!

Wat staat er vaak op het kindermenu?

 • Voorgerechtjes: Tomatensoep, kaaskroketjes, 
 • Hoofdgerecht: Balletjes in tomatensaus, wraps, frietjes, macaroni…
 • Dessert: Kinderijsje, fruitbrochette, chocoladetaart

Maar eigenlijk kan er voor kindjes best veel en hoef je niet te kiezen voor de ‘veilige klassiekers’. Het belangrijkste is dat de gerechtjes op een speelse wijze gepresenteerd wordt. Dan is het voor de kleinste gasten meteen feest op het bord!

Het feest op kindermaat

Wil je de ouders met kindjes ook een ontspannen middag of avond bezorgen? Dan is het voor hen vast leuk om te weten dat er iemand bij de kindertafel aanwezig is om de kindjes te helpen bij het eten, maar ook om hen animatie te bieden voor en na de maaltijd. Ze zullen zeker fier zijn dat zij ‘alleen’ naar jullie huwelijk mogen komen!

Een leuk ideetje is bijvoorbeeld om te kiezen voor placemats met een kleurplaat aan de ommezijde. Na het eten kunnen de kindjes dan meteen aan de slag en blijven ze mooi aan tafel zitten.

TA12906-1700001-3

Heb je een extra ruimte of kan er buiten animatie voorzien worden? Maak daar dan gebruik van!

 • Richt een knutselhoekje, een legohoekje, een winkeltje… in.
 • Voorzie een mini bioscoop waar een leuke film getoond kan worden.
 • Buitenanimatie kan een springkasteel zijn, maar ook oude volksspelen of een pinãta zijn erg leuk vertier!

animatie

De allerkleinste gasten op je feest

Heb je vrienden of familie die net een baby gekregen hebben en die toch graag naar jullie trouwfeest willen komen? Dan willen ze misschien hun kindje nog niet achterlaten bij een babysit. Als ze hun kleintje meebrengen, is het erg leuk om voor hen een apart babykamertje te voorzien vlakbij de feestzaal. Het kindje even laten rusten binnen bereik van de babyfoon of een rustig plekje om voeding te geven… 

Afscheid nemen in stijl

Ontvang je kinderen op het avondfeest, maar wil je ze niet tot het einde van het feest laten blijven? Dan is het aangewezen om hierover duidelijke afspraken te maken vooraf met alle ouders. Spreek een uur af waarop de kindjes opgehaald worden, zodat dit voor alle kindjes een beetje gelijkloopt. Je kan bijvoorbeeld op de uitnodigingen vermelden ‘Om 20 uur geven we onze kindjes een nachtkusje’ om de gasten een subtiele hint te geven.

Op het einde van het feest geef je aan alle gasten een leuk bedankje met een persoonlijke boodschap. Dus ook voor de kleine feestvierders is een kleine attentie een must! Een leuk snoepzakje met jullie foto en uiteraard met een heerlijke opvulling is zeker een winner!! Ze zullen die bijzondere dag niet gauw vergeten!

Snoepzakjes

0268c210a9bae14d9e95c8e5b748d8d9

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *