16 dingen die je moét gedaan hebben voor je mama wordt

Mama worden is een unieke en ongelooflijk mooie gebeurtenis, maar het verandert je leven ingrijpend. Daarom geven we je deze bucket list met 16 dingen die je moet doen voor de geboorte van je eerste kindje. Wel…moeten… het is geen verplichting natuurlijk, maar wel een aanrader!

1. Ga nog een laatste keer met z’n tweetjes op reis

Die reis naar een ver en tropisch eiland waar je altijd al van droomde of die wereldreis waar jullie al jaren over fantaseren, doe het! Nu is het moment. Als je het nu niet doet dan kan het nog jaren, zelfs decennia duren voor je hier weer tijd voor hebt of voor je de moed vindt om je kind(eren) thuis achter te laten. Geniet dus nog een laatste keer van wat avontuur met z’n tweetjes. It’s now or never!

 

2. Of ga op babymoon

Een nieuwe trend is de babymoon (afgeleid van honeymoon). Ook wanneer je al zwanger bent kan je nog een reisje boeken. Ga dan niet voor avontuur, maar voor rust, genieten, ontstressen… Luieren aan het strand, aan het zwembad…noem maar op. Kies voor een bestemming binnen Europa, zodat je niet te lang moet vliegen of zorg dat je niet hoeft te vliegen. Bovendien kies je best voor een moment in het tweede trimester van je zwangerschap. De meeste vrouwen hebben hier minst last van eventuele kwaaltjes. Wil je toch vliegen, vraag dan aan de maatschappij tot hoeveel weken dat toegestaan is en kies voor één keer voor eerste klasse.

3. Uitslapen wanneer je maar kan.

Wanneer jullie ouders geworden zijn, zal je kind bepalen wanneer en hoe lang je kan slapen. Bouw dus maar wat reserves op voor jullie kleine spruit er is.

4. Een hele avond aan de toog hangen en de dag erna de hele dag in bed blijven

Nog eens goed op de lappen gaan, nog één keer zorgeloos aan de bar zitten tot in de vroege uurtjes. En natuurlijk de dag erna ‘genieten’ van je laatste kater voor de komende maanden.

5. Ga op date(s)

Fantaseren jullie wel eens over jullie droomdate? Doe het, ga ervoor. Ga op alle romantische dates waar jullie ooit over gesproken hebben, maar nooit effectief gedaan hebben.

 

6. Ga op vakantie met je beste vriendin(nen)

De kans is groot dat je na de bevalling niet veel tijd meer zal hebben om op reis te gaan met je vriendinnen. Boek dus nog snel die citytrip en geniet van wat girlstime.

7. Geef geld uit aan een nieuw paar schoenen, een nieuw kleedje of iets anders dat je eigenlijk niet echt nodig hebt

Wanneer jullie ouders geworden zijn zal heel veel in het teken staan van je baby. Bovendien is een baby uitrusting niet goedkoop. Ga dus nog maar eens goed shoppen, want voor je het weet, shop je enkel nog op de kinderafdeling.

 

8. Loop een (halve) marathon, word een krak in yoga…

Jaag je sportieve dromen na, want de enige vorm van training waar je na de geboorte van je kindje zal aan toe komen is waarschijnlijk potjestraining.

9. Netflix optimaal benutten

Wil je die ene serie nog uitkijken? Of heb je je altijd al afgevraagd wat er nu zo speciaal is aan Game of Thrones? Begin maar al te bingewatchen, want eens de baby er is, zul je waarschijnlijk enkel nog willen slapen in je vrije tijd.

10. Doe wat je altijd al eens hebt willen doen

Altijd al uit een vliegtuig willen springen, leren motorrijden of je eigen bedrijfje opstarten? Wanneer je mama geworden bent zul je veel meer gefocust zijn op zekerheid in je leven. Een nieuw bedrijf opstarten wanneer je net mama werd is net het tegenovergestelde. Je doet het dus beter nu.

11. Maak van jullie huis een thuis

Moet de living nog geschilderd worden na jullie renovatie? Moet er nog een leuning komen aan de trap? Of moet je nog een aantal deuren hangen? Neem de tijd om alle renovaties echt af te werken. Anders ben je binnen 10 jaar misschien nog niet klaar.

 

12. Genieten van een avondwandeling zonder er voor te moeten betalen

Want ja, een baby alleen achterlaten doe je niet en een babysit kost geld…Geniet dus van die kleine dingen zoals een avondwandeling.

13. Al je mooie kleren en schoenen dragen

Mama worden betekent ook opletten voor vlekken van kwijl, melk, fruitpap…. Het is natuurlijk onvermijdelijk. Draag daarom je mooiste kleren zoveel mogelijk voor de komst van de baby. Want de komende 3 jaar zul je ze maar weinig kunnen dragen.

14. Geniet van elk moment dat je alleen bent

Eens je mama geworden bent, en zeker wanneer je kleine spruit begint te lopen, word je overal gevolgd. Misschien zelfs tot in de douche. Geniet daarom van elk moment alleen!

15. Lees alle boeken die je nog wil lezen

Lees je graag boeken? Lees dan zoveel mogelijk voor de komst van je kindje, want na de geboorte zul je waarschijnlijk niet verder komen dan 5 minuten luidop voorlezen uit een sprookjesboek.

 

16. Gooi alle rommel buiten

Een baby heeft heel wat spullen: kleertjes, een wiegje, een verzorgingstafel, een buggy,…en heel wat speelgoed. Het is daarom goed dat jullie vooraf al eens opruimen en alle spullen die je de laatste maanden of jaren niet gebruikt hebt, weggooit. Dan kan je nog een tijdje genieten van een super net huis en ben je klaar als de baby er bij komt.

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 163

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *