5 tips om leuke herinneringen aan je zwangerschap te bewaren

shutterstock_283497593

Je zwangerschap is een heel speciale periode in je leven. Het is een periode waar emoties vaak een grote rol spelen. Je bent dolgelukkig, misschien ook af en toe wat ongerust, ongeduldig… Elke maand verandert er ook zo veel in je lichaam, elke maand merk je de komst van je kleintje steeds meer. Daarnaast moet er in die 9 maanden best veel georganiseerd worden. Daarom is het echt belangrijk om in die periode stil te staan bij de vele bijzondere momenten en herinneringen bij te houden. Met deze tips geven we je alvast heel wat ideetjes om je leuke herinneringen aan je zwangerschap te bewaren:

Maand per maand fotoshoot

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam elke maand. Je buikje wordt een buik en de komst van je kleintje wordt steeds duidelijker. Een heel leuk manier om je zwangerschap in beeld te brengen is om elke maand een foto te nemen in dezelfde positie. Zo groeit je buik als het ware op elke foto. Als je dan telkens dezelfde achtergrond en kledij kiest, zal het effect van de volledige reeks prachtig zijn.

zwangerschap week per week
Simplystewarts

Leuke zwangerschapsaankondiging

De eerste weken is het even spannend afwachten en op de lip bijten om jullie grote nieuws te delen. Maar als je dan die magische 12 weken bereikt hebt, is de aankondiging van jullie zwangerschap een belangrijk moment. Als je een memorabele zwangerschapsaankondiging maakt, breng je het nieuws alvast in stijl. En dat kaartje of die foto wordt vast een collectors item die samen met het geboortekaartje gekoesterd zal worden.

Gipsafdruk van je buik

Wil je ook na de zwangerschap nog goed kunnen bevatten hoe groot je buik geworden was? Dan is de gipsafdruk van je buik een ideale manier om dat te doen. Het is tegelijk ook een heel mooi decoratief element dat je kan laten inkaderen om op te hangen. Een wel heel eigen kunstwerk, waarvan jullie de pièce unique in huis zullen hebben!

gipsafdruk buik

Wensen van babyshower-gasten voor jullie kindje

Een babyshower, het welkomstfeestje voor de baby vóór de geboorte, wordt ook bij ons steeds meer gevierd. Tijdens die babyshower brengen de gasten een leuk geschenkje mee voor de toekomstige ouders of alvast voor het kindje. Maar om er ook na je zwangerschap nog een leuke herinnering aan over te houden, kan je op een originele manier een boodschap van iedereen verzamelen voor jullie kindje. Een advies voor de eerste weken, een leuke tip die je als kersverse mama of papa moet weten of een warme wens voor het kindje.

Muziek tijdens de zwangerschap

Muziek tijdens de zwangerschap is zeker een goed idee! Uit studies is gebleken dat je kindje ook in de buik al volop mee geniet van muziek en dat die deuntjes na de geboorte zelf rustgevend kunnen werken. Het is misschien zelfs leuk om de baby-playlist ook te delen met iedereen die je kleintje komt bezoeken? Zo is de toon meteen gezet.

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 179

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *