Origineel en tegelijk een beetje klassiek: vintage geboortekaartjes

Heeft je oogappel een vintage naam zoals Feline, Emma, Louis of Arthur gekregen? Dan hoort daar zonder pardon een retrokaartje bij, geïnspireerd op de echte vintage geboortekaartjes van weleer. Vervlogen tijden zijn een eindeloze bron van inspiratie die we graag met je delen!

Vintage geboortekaartjes voor meisjes

Traditioneel is het kaartje voor een meisje roze: een ideaal startpunt om zelf een vintage geboortekaartje te ontwerpen. Zeg trouwens niet zomaar ‘roze’ tegen de retrotinten waaruit je kan kiezen: oudroze, zachtroze, poederroze, … en natuurlijk babyroze behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het zijn vervaagde tinten die aan vroeger doen denken, voor dat instant retrogevoel. Met een vintage motiefje of tekening maak je het helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een kaartje met een roze bolletjesmotief en een retrokinderwagen, een kaartje met een vintage vogeltje of een geboortekaartje met een schattig meisje.

Vintage geboortekaartje roze kinderwagen

Vintage geboortekaartje roze stipjes

Vintage geboortekaartje roze

Blijf je liever weg van het cliché? Ga dan voor een andere kleur die je met vintage associeert, zoals muntgroen, crèmewit en taupe. Een kaartje met afgeronde hoekjes en een retrolettertype voert je meteen terug naar vroegere tijden. Ook met een origineel kadertje rond de naam van je kersverse kleine spruit creëer je een retro-effect.

Vintage geboortekaartje groen

Vintage geboortekaartje rood

Vintage geboortekaartje blauw

Vintage geboortekaartjes voor jongens

Geboortekaartjes voor jongens mogen gerust een beetje stoer zijn. Klassiekers die meteen de charme van toen oproepen zijn een typisch volkswagenbusje of een retro-Vespa. Wil je toch een schattiger kaartje voor het jongste familielid, dan zijn dieren een leuke optie. Een vosje of een eekhoorn bijvoorbeeld. Of zet je liever je kleine wondertje zelf centraal? Dan maak je een geslaagd vintage geboortekaartje met een foto van de pasgeborene.

Vintage geboortekaartje bus

Vintage geboortekaartje vos

Vintage geboortekaartje foto

Bijpassende doopsuikerdoosjes

Het is enorm leuk om met de geboorte van de kleine spruit doopsuiker uit te delen met hetzelfde thema. Door de vormgeving breng je dan dezelfde retrosfeer terug als met je vintage geboortekaartjes.

doopsuikderdoosjes vintage geboortekaarjte

De tekst op het geboortekaartje

Ben je nog op zoek naar een passend tekstje voor op het geboortekaartje? Een rijmpje doet het altijd goed, zeker in de vintage sfeer die je kaartje oproept. Inspiratie nodig? Ontdek hier een paar suggesties.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *