Bruidsmeisjes op je huwelijk: wat zijn de taken?

Wil je je huwelijksfeest iets extra geven met enkele bruidsmeisjes, jong en oud? Dan helpen we je graag bij het bepalen van hun taken. Je komt ook te weten wat je maid of honor moet doen, zodat elk detail tot in de puntjes verzorgd is.

Bruidsmeisjes versus maid of honor

In België en Nederland hebben bruidsmeisjes een heel andere invulling dan in Amerika. Hier zijn bruidsmeisjes vaak nichtjes of dochters van vrienden en familie, die schattige jurkjes dragen. De princesjes kondigen het koppel aan, dragen de sleep van de bruidsjurk, strooien rozenblaadjes en brengen de ringen naar het bruidspaar. Daarnaast is er de getuige van de bruid, ook the maid of honor genoemd, die een waslijst aan taken heeft tijdens het huwelijk. 

In Amerika zijn de bruismeisjes doorgaans de beste vriendinnen of nauwe familie van de bruid die helpen bij de organisatie van de grote dag.  Hun belangrijkste taak is echter deel te nemen aan de talloze fotoshoots waarbij ze in jurken gekozen door de bruid hun beste beentje voorzetten. Op Pinterest vind je alvast tal van prachtige foto’s met bruidsmeisjes en hun prachtige jurken!

bruidsmeisjes op je huwelijk maid of honor getuige bruid

Bron: Buzzfeed

Maid of honor: de taken

Als maid of honor kies je normaal gesproken je allerbeste vriendin. Zij is als getuige verantwoordelijk voor het organiseren van jouw vrijgezellenfeest. Ze kent je per slot van rekening het allerbeste en weet wat je leuk en niet leuk vindt. Dat is niet haar enige taak, ze helpt je eveneens bij het uitkiezen van de bruidsjurk, het kiezen van het huwelijksthema en het selecteren en inkleden van de zaal.

 

Op het trouwfeest is het haar taak om jou als bruid te steunen. Je maid of honor helpt bij het ontvangen van de gasten en het aanwijzen van hun plaatsen. Haar voornaamste taak is ervoor te zorgen dat alles op wieltjes loopt en jij je nergens iets van moet aantrekken op je grote dag! 

maid of honor bruidsmeisje huwelijkBron: Popsugar

 

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *