Wanneer is het tijd om geboortekaartjes te bestellen?

Een geboortekaartje is een unieke herinnering die we vaak ons hele leven lang koesteren. Echt wel een ‘big deal’ dus, dat geboortekaartje voor je kleine spruit. Daarom doe je er goed aan om de keuze van het perfecte geboortekaartje niet uit te stellen tot het laatste moment. Neem uitgebreid de tijd om de geboortekaartjes online te kiezen en zet je bestelling vervolgens online klaar. Zo makkelijk gaat dat!

Father and mother holding a new born baby with a doctor in a hospital room

Welke stijl kies je?

Het aanbod van geboortekaartjes is immens, zeker nu je alle soorten kaartjes online kunt bekijken en bestellen. Ga zeker niet over één nacht ijs en neem rustig je tijd om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Hou je van retro of mag het modern zijn? Wil je er een foto op, of liever een mooie illustratie? En welke tekst kies je uit? Allemaal vragen die je het best lang op voorhand beantwoordt, want hoe meer antwoorden je voor jezelf formuleert, hoe duidelijker je het beeld van jouw ideale geboortekaartje online voor ogen krijgt.

Zie je door het bos de bomen niet meer? Vraag dan raad aan vriendinnen die kinderen hebben. Zij hebben vast ervaring met geboortekaartjes kiezen en kunnen je op weg helpen.

geboortekaartjes bestellen wanneer versturen

Timing-tip:

Begin zo’n drie tot vier maanden voor de uitgerekende geboortedatum met de zoektocht naar een geschikt geboortekaartje.

Wanneer moet je de geboortekaartjes bestellen?

De definitieve bestelling van de geboortekaartjes doe je natuurlijk pas vlak na de geboorte van je baby. Gelukkig kan je die bestelling wel tot in de puntjes voorbereiden, zodat je op het moment suprême met één simpele muisklik je bestelling definitief maakt. Hoe je dat aanpakt? Door eenvoudigweg online je kaartje volledig naar jouw wensen samen te stellen, en die ‘proefdruk’ vervolgens op te slaan. Zo staat het geboortekaartje van je keuze al klaar en moet je alleen maar de datum, de lengte en het gewicht aan te vullen om de bestelling definitief te plaatsen.

Wil je een geboortekaartje met foto? Dan kan je natuurlijk de fotoshoot al voorbereiden voor de bevalling en kan je kleine prins / prinses meteen aan heel de wereld tonen. Wil je alvast wat inspiratie? Bekijk dan zeker onze tips voor een leuk geboortekaartje met foto!

Praktische tip:

Nadat je je kaartje online hebt samengesteld, kun je een proefexemplaar bestellen. Zo heb je alvast één geboortekaartje klaar om op te hangen bij je deur van je kamer in het ziekenhuis. Handig!

Vergeet de sociale media niet … of misschien net wél?

Wij Belgen zijn nogal gehecht aan tradities en de traditie wil dat je de geboortekaartjes vlak na de geboorte naar familie en vrienden verstuurt. Niet zo in andere landen: zowel in Nederland als in Frankrijk is het heel gewoon om de geboortekaartjes pas enkele weken na de geboorte te versturen. Hoe je vrienden, buren en familieleden dan te weten komen dat je kleine spruit geboren is? Via de sociale media, natuurlijk. Of het écht nodig om je Facebookstatus aan te passen? Misschien niet. Per slot van rekening heeft zo’n authentiek, papieren geboortekaartje toch nét iets meer cachet dan het digitale nieuwtje van de dag, toch?

Tip:

Zit je te popelen om aan de samenstelling van je geboortekaartje te beginnen? Lees dan hier het gedetailleerde stappenplan om geboortekaartjes te bestellen.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *