De leukste cadeaulabels voor jouw kerstgeschenkje

Het is Kerstmis! In de woonkamer staat een mooi versierde kerstboom, met daaronder nog mooiere cadeautjes. Jammer genoeg heeft iemand net hetzelfde inpakpapier gebruikt; welk cadeautje is nu voor wie? Een ware kerst nachtmerrie! Om dit drama te vermijden, kan je leuke cadeaulabels gebruiken! Zo weet je meteen van wie en voor wie het pakje is.

Kant-en-klare tags

The easy way out (maar daarom niet minder leuk) zijn deze kant en klare cadeaulabels. Je maakt je cadeaulabels online met een leuk tekstje en in de kleuren die het best bij je cadeaupapier passen. Schrijf op deze leuke labels je eigen naam en die van de bestemmeling van je kerstcadeau. Nu enkel nog aan het juiste pakje hangen en je bent klaar voor Kerstmis.

cadeaulabels kopen

Maak je cadeaulabels zelf!

Een cadeau label is helemaal niet moeilijk te maken en het is eveneens een goedkope manier om je verpakte cadeautje een leuke twist te geven! Het enige wat je nodig hebt is een stukje karton, een schaar en een stift.

cadeaulabels zelf maken DIY

Hoe maak je het?

Er bestaan veel verschillende variaties van deze cadeaulabels, maar zelfs de meest simpele tags zien er heel leuk uit. In slechts 5 stappen heb jij iets gemaakt wat je cadeautje net iets unieker maakt!

  • Neem een stukje karton of stevig papier
  • Knip er een kleine rechthoek uit en knip daar de twee bovenste hoekjes van af
  • Perforeer een gaatje aan de bovenkant van de tag
  • Schrijf je berichtje op de label
  • Knoop een touwtje aan het gaatje

Versier je cadeaulabels met een mooi handschrift

Een mooi handschrift op je cadeaulabel is als een kerst op de taart. Het is niet echt nodig, maar ziet er wel heel mooi uit. Gelukkig bestaan er veel verschillende manieren om je cadeaulabel mee op te fleuren. Denk maar aan faux calligraphy of gewoon een handschrift met veel krulletjes. Als mooi schrijven niet je sterkste punt is, kan je ook simpele drukletters of stempels gebruiken.

cadeautag met mooi handschrift

Extra inspiratie doe je op in onze collectie kerstkaarten met kalligrafie en handlettering!

Graag wat extra

Is je cadeaulabel nogal leeg en kan het wel wat extra versiering gebruiken? Gebruik bijvoorbeeld washi-tape of stempels om het op te fleuren. Als zoon of dochter ook mee willen knutselen, kan je ze een mooie tekening laten maken op de tag.

cadeaulabels versieren met washitape

Neem geen risico’s met deze free printable

Ben je niet de meest handige persoon op de planeet? Dan ben je niet alleen! Met deze free printable kan je thuis leuke labels afdrukken en gebruiken. Het enige wat je nog moet doen is ze zelf uitknippen, et voila, originele cadeaulabels! Hang ze aan je mooi verpakte cadeautje voor een mooi geheel. Download onze gratis geschenklabels.

Oef… kerstdrama succesvol vermeden! Nu kan jij je cadeautjes terugvinden van op meters afstand. Maar nu de grote vraag: Welke cadeautjes zijn voor jou? 🙂 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *