Cadeauverpakking met een WAUW-effect

Cadeautjes krijgen is TOP, maar iemand een leuk geschenk geven kan minstens even AMAZING zijn! Je kent het wel: het perfecte hebbeding vinden voor de je beste vriendin of je ouders en uitkijken naar het moment waarop hij of zij de cadeauverpakking openmaakt en enthousiast reageert. Dát moment is goud waard!

 

Erg lang zal de cadeauverpakking niet rond je geschenkje zitten, maar toch speelt die verpakking een belangrijke rol bij het verrassingseffect van je pakje. We zetten enkele tips op een rijtje voor extra inspiratie bij het inpakken van je cadeautjes!

 

cadeauverpakking

De ster van het inpakpapier

Instagram staat er vol van, zorgvuldig verpakte verrassingen in kraftpapier. Het bruine inpakpapier geeft je meer plaats om creatief aan de slag te gaan. Je kan de cadeauverpakking daarna helemaal eigen maken en versieren zoals jij dat wilt.

Dé perfecte combo

Een leuk papiertje en een dikke strik is een klassieker. Maar als je graag een ‘wauw’ ‘leuk zeg’ of ‘wat origineel’ te horen wil krijgen, moet je iets meer moeite doen. Om vernieuwend te zijn met je cadeauverpakking is een kraft papiertje afgewerkt met washi tape the way to go! Kraft is basic papier, de washi tape vind je in vele kleuren en met toffe prints. Die combinatie zorgt voor het speels effect dat je graag wil bereiken.

 

Laat je creativiteit de vrije loop voor de afwerking. Een leuke ballon, kerstballetje, vlagje… vastkleven op de verpakking, een leuk motiefje vormen met washi tape of verschillende washi tapes combineren die leuk bij elkaar passen. Natuurlijk is de keuze aan jou!

 

cadeauverpakking washi tape

Bron: aboutthenicethings

Kraftpapier met een print

Kraftpapier kan je gemakkelijk opfleuren met een leuke print. Dit inpakpapier kan je zo in de winkel vinden, of je kan het zelf maken. Gebruik verf, stiften, stempels om dit papier nog mooier te maken. Ook kan je je kinderen op dit papier los laten gaan. Een mooie tekening maakt het cadeautje des te specialer.

 

cadeauverpakking met een print

Vermelding van de bestemmeling

Wanneer de kerstboom na Sinterklaas in huis gehaald is, wil je die zo snel mogelijk omringen door leuke cadeautjes. Want zeg nu zelf: Wat is een kerstboom zonder cadeautjes?! Een cadeautje van mama aan de kids, van papa aan mama, van mama aan tante, van papa aan opa … Al gauw wordt het gezellig druk onder de kerstboom! Om er op 25 december nog wijs uit te raken welk cadeau voor wie bestemd was, raden we aan om een ‘aan’ en ‘van’ vermelding te maken op elk cadeautje. Op het kraftpapier kan je in mooie letters schrijven aan wie het cadeautje bezorgd moet worden en wie de gulle gever is.

 

Het is echter nog leuker als je een trendy gift tag kan gebruiken. Download onze GRATIS geschenklabels in dezelfde stijl als enkele Tadaaz kerstkaarten. Wie weet zelfs van JOUW kerstkaart?! Je kan er zoveel van afdrukken als je zelf wil en zorg zo voor een leuke afwerking van elk cadeautje!

 

free-printables cadeauverpakking

Originele cadeauverpakking zit in de details

Een cadeauverpakking in traditioneel papier kan natuurlijk ook nog steeds. Er zijn zoveel soorten lintjes, strikjes, touwtjes in de winkel verkrijgbaar dat je van elk cadeautje iets origineels kan maken. Maar zeker voor kerst maak je de afwerking extra trendy met een dennentakje of een takje hulst. Ook met een lintje kan je een pakje een heel andere look geven. Als je inpakpapier bleek is kan je het laten opvallen met een strikje in een levendige kleur.

 

cadeauverpakking dennentak

Ook kleine attenties mooi verpakt

Wil je een klein geschenkje verpakken of een centje cadeau geven? Dan mag dat er uiteraard ook uitspringen! Kies voor een aangepaste cadeauverpakking in de vorm van een geschenkdoosje of een geschenkblikje met vrolijke sticker. Want de kleinste cadeautjes zijn vaak ook de meest speciale, en dat mag gezien worden.

Nog meer inspiratie nodig ?

Heb je al inspiratie maar wil je graag nog meer ideetjes voor het inpakken van je cadeautjes? Neem  dan een kijkje op ons Pinterest bord vol leuke inspiratie en  #BECREATIVE. Heb je zelf een leuke foto van jouw kerstgeschenkjes, dan mag je die uiteraard ook met ons delen. We zijn benieuwd!

 

Nog meer inspiratie nodig? Check ons Pinterest bord.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *