Originele aankleding communiefeest: een totaalconcept

Je hoofd breken over de aankleding van je communie- of lentefeest, inclusief tafeldecoratie en andere versieringen? Niet nodig, wij helpen je wel een handje!

 

leuke decoratie voor je communiefeest

Licht, kleur, feest!

Een communiefeest luidt doorgaans het begin van de lente in. Bovendien staat het symbool voor de overgang van kind naar jongvolwassene. Ziedaar twee redenen om de helemaal in het teken van licht en kleur te zetten. We schudden de donkere winter stilaan van ons af en kunnen vanaf nu reikhalzend uitkijken naar lange dagen vol licht en warmte.

 

Tip: kies een of twee basiskleuren voor alle feestdecoratie, van ballonnen en vlaggenlijn aan het plafond tot de servetten op tafel. Zo blijft de aankleding sober maar toch sfeervol en vermijd je het ‘carnavalgevoel’.

leuke decoratie voor je communiefeesttafel meisje communiefeest

Menukaart in dezelfde stijl

leuke decoratie voor je communiefeest: een placemat

Bij een communiefeest hoort lekker eten en drinken, met andere woorden een menu. Misschien heb je ook naamkaartjes nodig zodat alle gasten hun plek aan tafel vinden. Kies in elk geval voor menukaartjes en naamkaartjes die de stijl van de communiekaartjes weerspiegelen. Zo creëer je een mooi geheel.

 

Bijkomend voordeel: een overkoepelend totaalconcept vastleggen voor het feest maakt decoratie en aankleding uitkiezen véél makkelijker – zeg maar dag tegen die keuzestress!

Originele aankleding van je communiefeest

Aankleding communiefeest: een servetring

Aankleding gaat veel verder dan de menukaarten alleen. Ook andere accessoires toveren je feestzaal én feesttafel om tot een ode aan deze heuglijke dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • stoelen versierd met slingers, pomponnen of ballonnen;
  • tafellopers;
  • servetringen;
  • gepersonaliseerde placemats met een kleurplaat of foto erop? een kleurplaat voor de kleintjes kan heel leuk zijn. Zo kunnen ze zich tijdens het feest bezighouden.
  • Een vlaggenlijn met een leuke foto van de communicant

En vergeet zeker niet om je gasten een leuk aandenken mee te geven, zoals een magneet of badge met foto van de communicant, een snoepdoosje of een notaboekje.

Communiefeest thuis organiseren?

Of je het lentefeest of communiefeest nu thuis organiseert of in een feestzaal, je wilt dat alles piekfijn in orde is voor je zoon of dochter. Zorg er dus voor dat de tent of de ruimte waarin je het feest organiseert spik en span is. Decoratie is dus van groot belang. Op onze website vind je heel wat personaliseerbare tafeldecoratie. Je kunt zowel placemats, servetringen, menukaarten… personaliseren met foto’s en eigen tekst.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van een prille tiener en een zoontje van 3 jaar, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things'! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend mee bezig voor Tadaaz. Het overbrengen van emoties is wat ons drijft. Bij Tadaaz geloven we in de magie van unieke momenten… Creative cards for happy moments! En ik ben blij dat dat net mijn job is!

Artikelen: 170

4 reacties

    • Hoi Sandy,
      We staan erop om snel te leveren! Als je op een werkdag voor 14u bestelt, versturen wij je pakje meestal al dezelfde dag. Enkel kaartjes met foliedruk kunnen een dagje extra productie vragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *