Een persoonlijk kerstcadeau maken voor onder de kerstboom

Hoezo, het is al december? De tijd tikt om al je kerstcadeautjes te zoeken voor oma en opa, broer of zus… en deze mooi ingepakt onder de kerstboom te leggen. De cadeauwinkels zijn al geplunderd en zijn vol van mensen die, net zoals jij, nog snel op zoek zijn naar het perfecte last minute kerstcadeau voor familie of vrienden. Die kerstdrukte vermijden is een must, nietwaar? Gelukkig bestaan er tal van manieren om het leukste last-minute cadeau voor kerst te bemachtigen zonder de zetel uit te komen.

De leukste kerstcadeaus maak je zelf

Niets zegt meer ‘ik denk aan jou’ dan een gepersonaliseerd kerstcadeau. En dat is nu net het gevoel dat je wil geven tijdens de kerstperiode! Gepersonaliseerde cadeaus maak je in enkele klikken helemaal zelf van achter je computer. Kies alvast maar jullie beste foto uit, de rest is kinderspel!

Doe een sneeuwbol met foto cadeau

Een sneeuwbol met foto is dé klassieker onder de kerstcadeautjes. Ook al balanceert hij tussen kitsch en decoratie, hij zorgt instant voor het gezellige witte kerst gevoel. Deze sneeuwbol kan je volledig personaliseren met een zelfgekozen foto. Dit last minute kerstcadeau is heel leuk om te krijgen, maar ook om te maken! Een winner als kerstgeschenkje voor kinderen of grootouders! Of tover de sneeuwbol om tot het perfecte kerstcadeau voor haar door er een romantische foto in te plaatsen van jullie tweetjes. ♥

 

 

Een 100% persoonlijk cadeautje om van te smullen

Je hoort het oma nog zeggen; “liefde gaat door de maag”. Geef daarom een stukje liefde aan je vrienden of familie voor Kerstmis met een gepersonaliseerde koekjestrommel. In deze koekjestrommel kan je de lekkerste koekjes kwijt. Zoek uit wat de favoriete koekjes zijn van wie dit cadeau krijgt of kies voor je eigen favoriete gebakjes. Zo’n mooi kerstcadeau nodigt uit om te trakteren, zodat iedereen kan meegenieten van je kookkunsten! Dit is ook het perfecte kerstcadeau voor hem, als je de man in je leven eens helemaal in de watten wil leggen. De bovenkant van deze koekjestrommel bestaat uit een prachtige foto of een leuke quote die je helemaal op maat van de ontvanger kan kiezen.

 

 

Een last-minute kerstcadeau om nog lang te gebruiken

Ontbijt op bed serveren, je hapjes of drankjes opdienen of decoreren met plantjes … Redenen genoeg om een dienblad te gebruiken! Dat een dienblad handig is wist je al, maar deze kan er ook heel leuk uitzien. Kies een leuke foto of quote om je dienblad mee op te fleuren. Dit cadeautje haalt iedereen met plezier boven wanneer er gasten zijn! En niemand die kan raden dat het een super last minute kerstcadeau was!

 

Last minute kerstcadeau: DIY

Meer dan een creatief paar handen heb je niet nodig om zelf een last minute kerstcadeau te maken. Deze cadeautjes zijn 100% zelfgemaakt, en dus ook extra leuk om te geven aan je familie en vrienden.

Maak zelf een sneeuwman kaars

Wat heb je nodig?

 • een witte kaars in een transparant houdertje
 • een zwarte en oranje stift
 • een stukje stof
 • enkele zwarte knoopjes
 • lijmpistool

Knoop het stukje stof rond de witte kaars, lijm het indien nodig vast. Teken met de zwarte stift oogjes en een mondje op het houdertje van de kaars, en met de oranje stift teken je de neus. Als laatste lijm je de knoopjes vast onder de sjaal. Zie hier, je originele sneeuwman kaars is klaar. Ideaal ideetje om samen met de kids te maken!

 

last minute kerstcadeau kaars

Bron: Country Living

Koekjesmix gemakkelijk zelf maken

Wat heb je nodig?

 • een glazen bokaal of weckpot
 • 230 gram bloem
 • een halve theelepel baking soda
 • een halve theelepel zout
 • 135 gram bruine suiker
 • 100 gram geraffineerde suiker
 • 250 gram chocolade druppels

Giet een voor een alle ingrediënten in de pot, stamp af en toe alles plat zodat je mooie laagjes hebt. Je kan eventueel nog een label met het recept aan de glazen pot hangen.

 

last minute kerstcadeau koekjesmix

Bron: Nestle

Doe een DIY suiker scrub cadeau

Wat heb je nodig?

 • 200 gram suiker
 • 4 soeplepels kokosolie
 • 10 tot 15 druppels essentiële oliën
 • (5 druppels voedingskleurstof)

 

Meng de suiker en kokosolie in een potje. Doe er daarna enkele druppels van de essentiële oliën in. De geur kan je helemaal naar eigen smaak kiezen. Als final touch voeg je enkele druppels kleurstof toe. De scrub kan je mooi presenteren in een glazen potje met een leuk labeltje aan.

 

last minute kerstcadeau suikerscrub

Bron: One Little Project

Zo zie je maar! Ook al is het last minute, je hoeft geen lange zoektocht te plannen in veel te drukke winkelstraten. Met wat personal touch en low budget kan je zelf de leukste kerstcadeaus maken voor onder de kerstboom!

 

footer_kerstblog_NL18

Geef hier jouw mening