Kerstversiering DIY: kaartenslinger maken

Kerst is op komst en je gepersonaliseerde kerstkaarten zijn (misschien) al verzonden. Ook de kerstkaartjes van je vrienden en familie stromen binnen. Deze zorgvuldig samengestelde kaarten met de beste foto’s en leukste tekstjes kan je natuurlijk niet zomaar ergens in een kast steken. Maar hoe kan je deze kaartjes op een leuke manier in de kijker zetten in de woonkamer? Deze leuke zelfgemaakte kaartenslinger is een originele manier om je kerstkaartjes ten toon te stellen.

Boodschappenlijstje

Veel heb je alvast niet nodig om deze fotoslinger te maken. Hoe meer materiaal je hebt, hoe langer je de slinger kan maken. Reken alvast maar eens uit aan hoeveel kerstkaarten je nog in de brievenbus verwacht!

  • touw
  • grote parels
  • fotoknijpers (type gordijnclips)

kaartenslinger zelf maken

Kaartenslinger stappenplan

1. Knoopje

Aan het begin van je touwtje maak je een klein lusje, zo komen de parels niet los en kan je de kaartenslinger later makkelijk ophangen. 

 

fotoslinger zelf maken knoopje

2. Parels en haakjes

Zodat de kerstkaarten voldoende plaats hebben om mooi te hangen moeten er meerdere parels tussen de verschillende haakjes komen. In dit voorbeeld deden we 1 fotohaakje om de 10 parels. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je parels. Doe dit tot de slinger lang genoeg is, of tot je parels of haakjes op zijn natuurlijk. Begin en eindig altijd met een parel, zo kunnen de haakjes niet over het knoopje schuiven.

 

kaartenslinger diy

3. Knoopje

Als de kaartenslinger af is maak je ook een lusje op het einde met het touwtje. Voila, je zelfgemaakte fotoslinger is helemaal af!

 

Eindresultaat

Het maken van deze DIY kaartenslinger is helemaal niet moeilijk, en het eindresultaat ziet het heel leuk uit. Geef je kerstkaartjes de aandacht die ze verdienen! Kleine tip: deze fotoslinger is ook heel leuk om te geven als kerstcadeautje.

 

kaartenslinger diy zelf maken

Er bestaan tal van manieren op je kerstkaarten een mooie plaats te geven in je huis, deze DIY fotoslinger is daar maar een voorbeeldje van. Extra inspiratie om je kerstkaarten origineel op te hangen kan je lezen in dit blogbericht.

 

Anna Coucke
Anna Coucke

Als laatstejaarsstudente is het belangrijk om tussen het schoolwerk door te genieten van de happy moments. Zo maak ik graag een halfuurtje vrij om met mijn hond te gaan wandelen of neem ik met plezier de fiets om kleine verplaatsingen te doen (als het zonnig is ten minste). Ook ben ik graag bezig met sociale media, maar niets laat mij zo breed lachen als een traditionele uitnodiging in de brievenbus. Dat kan geen enkele elektronische uitnodiging evenaren.

Artikelen: 41

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *