Je feesttafel versieren, dat doe je zo!

Kerstmis en oudejaarsavond zijn synoniem met gezellig samen zijn, uitgebreid tafelen en natuurlijk feest. Om je gasten helemaal in de stemming te brengen besteed je daarom met plezier aandacht aan de decoratie van je feesttafel. Lekker eten aan een mooie tafel, dat is dubbel scoren. Zet de toon en zorg voor een onvergetelijke feesttafel. Maak er iets leuks van!

 Feesttafel versieren

 

Kies een thema

De eerste stap? Een gepast thema en kleurpatroon kiezen, en dat over de hele lijn doortrekken. Denk hier eerst uitgebreid over na, zodat je achteraf veel gemakkelijker beslissingen kan nemen. Wie een duidelijk thema heeft, hoeft zich alleen maar af te vragen: “past dit binnen mijn verhaal?”. Zo wordt je feesttafel geen bouillabaisse van verschillende stijlen en creëer je een gezellige en harmonieuze omgeving voor je gasten. Ga je voor strak en modern? Of voor gezelligheid en nostalgie? De keuze is aan jou!

 

Heb je nog geen thema in gedachten? Dan is Pinterest een onuitputtelijke bron van inspiratie! Wij raden alvast onderstaand Pinterest board aan als de perfecte start voor je zoektocht.

 

Decoratiestukken mogen niet ontbreken

Uiteraard mogen ook typische kerstgerelateerde decoratiestukken op de tafel niet ontbreken. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een groter centraal kerststuk met dennenappels of kleine kerstballetjes op de tafel. Overdaad schaadt, maar je kan ook altijd aan de slag met pareltjes of kleine figuurtjes. Je feesttafel zal al snel heel gezellig en zalig ‘kerstmissig’ zijn.

 

Extra tip: ook je stoelen kunnen wel wat aankleding gebruiken. Een mooie stoelhoes doet het altijd goed, maar je kan natuurlijk ook altijd met andere elementen aan de slag zoals een feestelijk lint of mistletoe. 

 

 

 

 

Verras je gasten

Een klein cadeautje op of naast hun bord zal je gasten helemaal in de kerststemming brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos: een kerstkaartje of cadeaubon is altijd een topper, maar ook met een geknutseld presentje begint de feestelijke avond meteen goed. Ben je zelf niet zo handig? Dan vind je in de winkel vast leuke kleine bordgeschenkjes om je gasten te verrassen! Geniet van de voorbereidingen en vooral van de feestavond zelf!

Geef hier jouw mening