Kerstshoppen: voor elk wat wils

Cadeautjes krijgen is leuk, maar cadeautjes kopen  kan soms een echte kwelling zijn. Omdat het in de kerstperiode altijd druk is in de stad. Omdat je weer eens niet weet wat te kopen. Omdat je per se origineel uit de hoek wil komen. Omdat … Je begrijpt het al: redenen genoeg om het fenomeen kerstshoppen af te schilderen als een noodzakelijk kwaad. Nochtans kan kerstshoppen ook gewoon fun en inspirerend zijn. Je gelooft ons niet? Wacht maar tot je deze tips gelezen hebt!

Waar ga je kerstshoppen?

Eén van de voordelen – of nadelen, het is maar hoe je het bekijkt – van de eindejaarsperiode is ongetwijfeld de kerstmarkt. Originele cadeaus zul je er niet vinden, maar zo’n kerstmarkt vormt wél de ideale plek om je shoppingtocht te beginnen of te eindigen. Te beginnen, omdat ze meestal centraal in de stad gelegen is en aldus een mooi startpunt vormt. En te eindigen, omdat je na al dat shoppen wel een borrel verdiend hebt.

 

Woman working online at home

Shoppen vanuit je luie zetel

Online kerstshoppen is de gedroomde oplossing voor wie de kerstdrukte in de stad liever niet trotseert. De grote webshops à la Amazon en Bol.com zijn intussen alombekend, maar kende je deze geheimtips al?

Voor de mama

Jonge mama’s met een zwak voor kwaliteitsmode doe je in het winterseizoen vast een plezier met een hippe wollen beanie van LN Beanies of een gebreide cardigan van Maurice, het knitwear-label van voormalig Ketnet-presentatrice Véronique Leysen. Heerlijk zachte materialen voor een lekker warme winter.

 

Bron: Maurice

Voor de papa

Heren, opgelet. Vanaf nu heb je geen enkel excuus meer om niet goed gekleed voor de dag te komen, want met een Suitcase kan het niet misgaan. Een stylist zoekt kleren voor je uit en stuurt die op in een koffer. Jij past, houdt wat je leuk vindt en stuurt terug wat niet in de smaak valt. Klaar!

 

Natuurlijk kan je ook zelf de stijladviseur spelen en een trendy sweater of modern hemd geven. Let wel op: de truien met kerstmotief verdwijnen helaas vaak in de kast!

 

kerstshoppen suitcase

Voor de kinderen

Op zoek naar leuke kinderkleding, tof speelgoed of inspirerend knutselmateriaal? Villa Kakelbont heeft het allemaal. Wij zijn alvast fan van hun degelijk houten speelgoed en toffe cadeaus voor buiten zoals een leuke speeltent zodat ze met plezier de tablet wegleggen na een aflevering van Bumba, een clip van K3 of de laatste Disney Channel serie., 

 

kerstshoppen kids

Voor familie en vrienden

Natuurlijk heb je ook nog de tientallen cadeautjes te zoeken voor vrienden en familie die bij jou op bezoek komen of met wie je samen de kerstdagen gaat vieren. Als je veel op vakantie gaat zijn specialiteiten van de verschillende steden en landen waar je bent geweest natuurlijk erg leuk en heb je meteen een tof gespreksonderwerp. Uiteraard moet je het land niet uit voor leuke ideeën, ook in je eigen stad of dorp zijn er vast tal van specialiteiten te vinden. Bier, kaas, snoep, wijn, koekjes … laat je maar eens goed gaan! 

 

kerstshoppen lokale producten

Weekendje weg?

Natuurlijk hoef je ook niet in de buurt blijven om je kerstcadeautjes bij elkaar te sprokkelen als je zin hebt in een weekendje weg. Zeiden we al dat er – naast Antwerpen, Gent, Amsterdam en Maastricht – nog andere Europese steden zijn met geweldige shoppingmogelijkheden én tonnen kerstsfeer? London, baby! Al zijn Berlijn, Praag of Wenen in deze tijd van het jaar natuurlijk ook niet te versmaden. Veel kerstshopplezier!

 

London, UK - December 5, 2014: People in a Winter Wonderland within Hyde Park in central London. People enjoying a Winter Wonderland set up within Hyde Park in London.

Geef hier jouw mening