De leukste weetjes over het huwelijk

We hebben allemaal onze basiskennis over het huwelijk: er is een gelukkig stelletje, ze zeggen ‘ja, ik wil’ en voor je het weet sta je te shaken op een spetterend feest. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere feiten, tradities en gewoontes waar we van gehoord hebben over, maar sommige gekke wist-je-datjes kunnen we maar moeilijk geloven. En toch zijn ze waar! Deze 12 leukste weetjes over het huwelijk zullen je ongetwijfeld verbazen!

 1. De getuige van de bruidegom, of in Engels de ‘best man’, moest er vroeger voor zorgen dat de bruid tijdens de ceremonie niet ontsnapte. De titel ‘best man’ is dan ook niet zomaar gekozen. Het draagt de naam ‘best’, omdat de getuige gezien werd als de sterkste en meest capabele om vijanden tijdens de ceremonie te verslaan.

feiten huwelijk best man

Bron: Pinterest

 

 1. Wanneer je het wereldrecord van langstdurende huwelijk wil verbreken, zullen jij en je partner langer getrouwd moeten blijven dan 91 jaar en 12 dagen? Succes!
 2. Veel koppeltjes weten niet wanneer ze precies hun uitnodiging moeten versturen. Acht weken op voorhand is de perfecte timing! Behalve wanneer je een trouwfeest in het buitenland plant uiteraard, dan breng je je gasten best heel wat vroeger op de hoogte zodat zij hun reis en verblijf kunnen plannen.

 

 1. Minder goed nieuws voor de bruidjes… De Engelsen geloven dat een spin in een trouwjurk geluk betekent. Laat dat geluk dan maar zitten!
 2. Volgens oude traditie moet de bruidegom zijn kersverse bruid naar de kamer dragen. Deze gewoonte was initieel bedoeld om haar dapper te beschermen tegen kwade geesten die op de loer liggen. Fijn, zeg.

originele weetjes huwelijk

Bron: Pinterest

 

 1. De trouwringen worden rond de vierde vinger van de linkerhand gedragen, omdat er ooit werd gedacht dat een ader in die vinger rechtstreeks naar het hart leidde. En het hart staat voor liefde natuurlijk.

originele weetjes trouwfeest

Bron: Pinterest

 

 1. Een beetje vreemd: wist je dat het in Frankrijk legaal is om te trouwen met iemand die overleden is?
 2. Al eens gehoord van de uitspraak ‘something old, something new, something borrowed, something blue? Je mag deze traditie heel letterlijk nemen, want het betekent namelijk dat je van elk iets moet integreren in je huwelijk. Allereerst iets wat oud is, bijvoorbeeld een juweel van je moeder. Daarnaast iets nieuw, zoals je trouwjurk of je ring. Ook iets wat je geleend hebt, denk maar aan een leuke armband van je beste vriendin en tot slot iets blauw, zoals een kleine accessoire of bloemen op je feest. De beloning als je de opdracht volbrengt? Veel geluk in de liefde natuurlijk!

originele weetjes trouwen

Bron: Pinterest

 

 1. Met ‘u mag de bruid kussen’ wordt een huwelijk officieel vastgelegd. Dat is omdat in het oude Rome een kus bindend was voor het tekenen van contracten.

originele weetjes kus

Bron: Pinterest

 

 1. ‘My heart will go on’ van Celine Dion is één van de meest gedraaide nummers op bruiloften. Misschien niet zo verrassend, want wie wil nu geen liefdesverhouding als Jack en Kate?
 2. Bruidsmeisjes hadden oorspronkelijk de taak om kwade geesten van de bruid weg te jagen. Daarom is het een traditie om een jurk te dragen die op de trouwjurk van de bruid Het zou kwade geesten verwarren en daardoor konden ze de bruid niet vervloeken.

originele weetjes huwelijk

Bron: Pinterest

 

 1. Onderzoek met verrassende originele weetjes: slechts 25% van de modern getrouwde koppeltjes heeft seks tijdens de huwelijksnacht

Ziezo, alweer wat wijzer. Deze originele weetjes zijn alvast al een leuke gespreksstarter op een trouwfeest. Probeer er allen de bruid en bruidegom niet mee af te schrikken!

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 163

Eén reactie

 1. Hi!

  Ik ga zelf binnenkort ook trouwen maar wist eerlijk gezegd nog niet zo goed hoe en wat… Maar na het lezen van deze blog is het allemaal veel duidelijker hoe alles in zijn werk gaat en wat er allemaal nodig is voor een onvergetelijke bruiloft.

  Interessante blog en erg leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *