Deze huwelijkstradities zijn nog steeds populair

Huwelijkstradities

Something old, something new, something borrowed, something blue

Iedereen kent deze spreuk wel.  Het gebruik dateert uit het Victoriaanse tijdperk en tot op heden hechten nog heel wat toekomstige bruidjes veel belang aan deze huwelijkstradities. Hun trouwdag is pas geslaagd als ze iets oud, iets nieuw, iets geleend en iets blauw dragen – elk van deze 4 voorwerpen is namelijk cruciaal voor een gelukkig huwelijksleven. Weet je niet goed hoe dit in te vullen op jouw droomdag?  Hier alvast een paar tips voor veel geluk!

Something old

Als bruid is het altijd leuk om een sieraad van oma of mama te dragen op jouw grote dag. Een mooie verwijzing naar jullie innige band mag en kan zeker niet ontbreken! Ook wordt de bruissluier vaak van generatie op generatie doorgegeven, mits kleine aanpassingen aan de look van jouw trouwjurk natuurlijk. Bovendien zal het voor jouw oma of moeder een hele eer zijn om op deze speciale dag iets van emotionele waarde mee te geven.

original_something-old-new-borrowed-blue-charm-pin-bridal-gift

Something new

Iedere toekomstige bruid wil er toch voor  1 dag als een echte prinses uitzien! Net daarom kiezen de meeste dames voor een nieuwe jurk waar ze al sinds klein meisje van dromen.
Uiteraard kan ‘something new’  ook iets kleins zijn, zoals een nieuw paar oorbellen, een armbandje of je prachtige nieuwe trouwschoenen.

Something borrowed

Ga hiervoor eens te rade bij je zus of je beste vriendin! Zij hebben vast wel een leuke haarspeld voor in je bruidskapsel, of een mooie armband die ze je die dag met heel veel plezier willen uitlenen. Ook een cd met daarop een leuk nummer voor tijdens jullie huwelijksplechtigheid is een uniek idee. Het is voor je toekomstige echtgenoot natuurlijk altijd leuk om een speciaal vervoermiddel te hebben op deze dag : misschien kan iemand uit jullie vrienden- of kennissenkring jullie wel helpen aan een luxebolide, waarmee hij je ‘s morgens in stijl aan het ouderlijk huis komt ophalen. Je kan het zo gek niet bedenken, zolang het maar geleend is en je het nadien zeker teruggeeft. Het verhaal gaat namelijk dat het anders ongeluk brengt…

Something blue               

In het oude Rome droegen de bruiden deze kleur als symbool van trouw maar dat is al lang niet meer van deze tijd! Eigentijdse bruidjes kiezen steevast voor een witte droomjurk. Vaak wordt de kleur blauw wel verwerkt in een detail, zoals een kousenband of lingerie. Maar het hoeft niet altijd zo bescheiden hoor! Kleed je bruidsmeisjes in een blauwe outfit of vraag de gasten een blauw detail in hun feestkledij te verwerken. Ze zullen alleszins al voor kleur zorgen op je fotoshoot. Of wat dacht je zelf van blauwe nagellak, een blauw bruidsboeket of blauwe trouwschoenen? Sinds het huwelijk van Carrie Bradshaw uit Sex and the City hebben al heel wat dames haar voorbeeld gevolgd! Nog niet zot genoeg? Misschien wordt een blauwe bruidstaart dan wel de eyecatcher van jullie desserttafel.

Style me Pretty
Style me Pretty

And a silver sixpence in her shoe

De oorspronkelijke spreuk klinkt eigenlijk als volgt : something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe. Vroeger stopte de bruid een ‘sixpence’, een Brits muntstuk, in haar linkerschoen want het staat namelijk symbool voor rijkdom en financiële zekerheid.

sixpence in your shoe

 

Aan alle voorwaarden voldoen is geen sinecure, maar niets houdt je tegen om er een eigentijdse twist te geven aan deze huwelijkstradities!  Het perfecte startschot van een gelukkig huwelijksleven!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *