De 5 taken van je getuige op je huwelijk

Een trouwfeest organiseren is niet niks! Als bruid kan je zeker iemand gebruiken om leuke ideeën te verzamelen, de vrijgezellenavond te organiseren, om samen in ‘shape’ te raken voor de grote dag en die je bijstaat op één van de belangrijkste dagen van je leven. Dit zijn alvast vijf belangrijke taken van jouw getuige!

1. Bring on dress and wedding ideas

Je getuige staat ongetwijfeld te popelen om allerlei gekke ideeën te introduceren bij de organisatie van je huwelijk. Heel veel inspiratie vinden jullie op het internet en allerlei blogs. Ook sociale media zijn daarbij heel belangrijk! Op Facebook vinden jullie ideeën bij vrienden en familie. Daarnaast vind je op Twitter en Instagram heel wat trouwers of trouwexperts die je kan volgen.

Het leukste en gemakkelijkste medium om inspirerende foto’s uit te wisselen is ongetwijfeld Pinterest. Jullie kunnen zo de leukste ‘pins’ naar elkaar doorsturen of samen ‘pinnen’ op een gezamenlijk Pinterestbord. Hoe meer ideeën jullie samen kunnen verzamelen, hoe meer kans op enkele leuke én haalbare ideeën om samen tot uitvoering te brengen!

getuige
getuige

2. Je getuige organiseert de perfecte vrijgezellenavond

Bij onze mannelijke wederhelften is het organiseren van een originele vrijgezellenavond, -dag of zelfs een heel vrijgezellenweekend een van de hoogtepunten van het huwelijk. Ze kijken er al naar uit vanaf het moment dat hun huwelijksaanzoek met een liefdevolle ‘ja’ werd beantwoord.

Bij vrouwen is het vrijgezellenfeest minder prioritair. Maar wanneer je gaat trouwen hoop je toch stiekem dat jouw getuige samen met je beste vriendinnen enkele leuke activiteiten in petto heeft. Je getuige en haar crew organiseren in alle stilte een fantastische avond, dag of weekend vol verrassingen. Het enige wat je als bruid in spe kan doen, is enkele subtiele hints geven én genieten!

getuige
getuige

3. De getuige is de steun en toeverlaat van de bruid

Trouwen is een hele speciale maar ook emotionele gebeurtenis. Jouw beste vrienden en familie héél dichtbij hebben is op dergelijke momenten van groot belang. Je getuige wijkt de hele dag niet van jouw zijde en fungeert als jouw klankbord. Samen met de bruidegom en jullie dichtste familie is hij of zij er om alle emoties volop mee te beleven. Ook zelf ontsnappen ze niet aan alle emoties die samen komen met ’trouwen’. Je ziet ze zeker ook een traantje wegpinken wanneer het moment is aangekomen.

getuige

4. Support voor fitnessregime

Met je trouwfeest in het vooruitzicht heb je vast extra motivatie voor een trainingsprogramma in het fitnesscentrum of om jouw looptrainingen op te drijven. Je getuige is jouw mental coach en zal ondertussen ook helemaal in vorm zijn om te schitteren op je huwelijk. Jullie kopen samen een fitnessabonnement, schrijven in bij de plaatselijke sportclub of nemen samen deel aan een loopwedstrijd. ‘The Color Run’ is daarvoor alvast een aanrader!

getuige
getuige

5. Last minute taken en emergency kit

Als er op het laatste moment nog bepaalde zaken moeten gebeuren, is je getuige de ideale persoon om deze taakjes aan toe te vertrouwen. Hij of zij laat je nooit in de steek, kent jou als de beste en is dus gemakkelijk aan te spreken. Moet er ’s morgens nog iemand snel naar de kerk om het werk van de florist te checken? Of is de bruidsjurk toe aan een kleine herstelling? Jouw getuige is de aangewezen persoon voor last minute trouble shooting!

Is het toch zo moeilijk om een enkele getuige uit te kiezen? Dan is er een trend speciaal voor jou overgevlogen vanuit Amerika. De bruidsmeisjes! Het loopt niet (altijd) zo af als de film klassieker ‘Bridesmaids’. Verzamel je beste vriendinnen en maak jullie samen klaar voor de grote dag. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *