De 5 taken van je getuige op je huwelijk

Een trouwfeest organiseren is niet niks! Als bruid kan je zeker iemand gebruiken om leuke ideeën te verzamelen, de vrijgezellenavond te organiseren, om samen in ‘shape’ te raken voor de grote dag en die je bijstaat op één van de belangrijkste dagen van je leven. Dit zijn alvast vijf belangrijke taken van jouw getuige!

1. Bring on dress and wedding ideas

Je getuige staat ongetwijfeld te popelen om allerlei gekke ideeën te introduceren bij de organisatie van je huwelijk. Heel veel inspiratie vinden jullie op het internet en allerlei blogs. Ook sociale media zijn daarbij heel belangrijk! Op Facebook vinden jullie ideeën bij vrienden en familie. Daarnaast vind je op Twitter en Instagram heel wat trouwers of trouwexperts die je kan volgen.

Het leukste en gemakkelijkste medium om inspirerende foto’s uit te wisselen is ongetwijfeld Pinterest. Jullie kunnen zo de leukste ‘pins’ naar elkaar doorsturen of samen ‘pinnen’ op een gezamenlijk Pinterestbord. Hoe meer ideeën jullie samen kunnen verzamelen, hoe meer kans op enkele leuke én haalbare ideeën om samen tot uitvoering te brengen!

2. Je getuige organiseert de perfecte vrijgezellenavond

Bij onze mannelijke wederhelften is het organiseren van een originele vrijgezellenavond, -dag of zelfs een heel vrijgezellenweekend een van de hoogtepunten van het huwelijk. Ze kijken er al naar uit vanaf het moment dat hun huwelijksaanzoek met een liefdevolle ‘ja’ werd beantwoord.

Bij vrouwen is het vrijgezellenfeest minder prioritair. Maar wanneer je gaat trouwen hoop je toch stiekem dat jouw getuige samen met je beste vriendinnen enkele leuke activiteiten in petto heeft. Je getuige en haar crew organiseren in alle stilte een fantastische avond, dag of weekend vol verrassingen. Het enige wat je als bruid in spe kan doen, is enkele subtiele hints geven én genieten!

Twijfel je over een vrijgezellenfeest samen of afzonderlijk? Dan kan je hier alvast onze tips vinden!

 

Je getuige organiseert het vrijgezellenfeest
bron: 100layercake.com

3. De getuige is de steun en toeverlaat van de bruid

Trouwen is een hele speciale maar ook emotionele gebeurtenis. Jouw beste vrienden en familie héél dichtbij hebben is op dergelijke momenten van groot belang. Je getuige wijkt de hele dag niet van jouw zijde en fungeert als jouw klankbord. Samen met de bruidegom en jullie dichtste familie is hij of zij er om alle emoties volop mee te beleven.

 

trouwen maakt emoties los

bron: thehomesteadt.com

4. Support voor fitnessregime

Met je trouwfeest in het vooruitzicht heb je vast extra motivatie voor een trainingsprogramma in het fitnesscentrum of om jouw looptrainingen op te drijven. Je getuige is jouw ‘mental coach’ en zal ondertussen ook helemaal ‘in shape’ zijn om te schitteren op je huwelijk. Jullie kopen samen een fitnessabonnement, schrijven in bij de plaatselijke sportclub of nemen samen deel aan een loopwedstrijd. ‘The Color Run’ is daarvoor alvast een aanrader!

Je getuige als support om in shape te raken voor je huwelijk

bron: darkroom.baltimoresun.com

5. Last minute taken en emergency kit

Als er op het laatste moment nog bepaalde zaken moeten gebeuren, is je getuige de ideale persoon om deze taakjes aan toe te vertrouwen. Hij of zij wijkt niet van je zijde, kent jou als de beste en is dus gemakkelijk aan te spreken. Moet er ’s morgens nog iemand snel naar de kerk om het werk van de florist te checken? Of is de bruidsjurk toe aan een kleine herstelling? Jouw getuige is de aangewezen persoon voor last minute trouble shooting!

 

Je getuige als support op je grote dag!

bron: bridalguide.com

 

Geef hier jouw mening