De huwelijksreis: 10 do’s and don’ts

De huwelijksreis zou de kers op jullie huwelijkstaart moeten zijn, maar er zijn heel wat valkuilen. Via deze 10 do’s en don’ts helpen we jullie er een onvergetelijke reis van te maken.

Do: maak een bankrekening aan ten voordele van jullie huwelijksreis

Een huwelijksfeest kan heel duur zijn. Laat daarom de gasten van het feest een bijdrage storten op een rekeningnummer. Zo betalen zij een deel van je huwelijksreis en hoef je geen low budget reis te plannen of de reis uit te stellen tot er wat meer budget is. Maak eventueel een lijst met prijzen van hotel, activiteiten… Zo weten de gasten ook waarvoor ze betalen.

Don’t: laat je niet misleiden door foto’s

Vraag professionele hulp bij het plannen van je huwelijksreis. Ga naar een reisbureau, zoek reviews op, praat met mensen die al op die bestemming geweest zijn, praat met iemand die gespecialiseerd is in de regio waar je naartoe wil gaan… Op die manier ben je niet teleurgesteld achteraf en kun je optimaal genieten van jullie huwelijksreis.

 

De Malediven – Bron: newsaholic.com

Do: boek speciale activiteiten op voorhand

Heb je je zinnen gezet op een luchtballonvaart over de woestijn? Of wil je een dagje doorbrengen in een exclusieve spa? Boek deze activiteiten dan al voor je op je bestemming bent. Zo ben je er zeker van dat je ze zal kunnen doen.

Don’t: vertrek niet te snel na het huwelijksfeest

Volgens de traditie start de huwelijksreis vanaf het moment dat de laatste gasten het feest verlaten. Dit kan echter heel stressvol zijn. Wacht 24 – 48 uur, dan heb je tijd om te ontstressen, je hoeft je geen zorgen te maken over het  halen van je vlucht…

Do: vraag om huwelijksreis specials

Vaak bieden hotels gratis upgrades, freebies… aan voor koppels die op huwelijksreis gaan. Wees niet bang om hiernaar te vragen als je de reis boekt. Wie weet verblijven jullie wel in de super deluxe honeymoon suite of mogen jullie chique gaan dineren in het restaurant van het hotel.

 

Honeymoon suite – Bron: Vogue.nl

Don’t: plan niet elke minuut van je reis vol

Plan geen vast uurrooster, plan niet elk klein detail van je huwelijksreis. Laat wat ruimte voor spontane uitstapjes of een rustig middagje aan het zwembad. Naast de locatie moeten jullie vooral genieten van elkaar.

Do: check het weer

Check een paar dagen vooraf het weer voor je bestemming. Je wilt niet aankomen met zomerjurkjes en shorts als het gaat regenen en waaien. Situaties als deze zijn een echte domper.

Don’t: plan je reis niet op je eentje

Bespreek eerst met je partner wat jullie beide verwachten van de reis vooraleer je begint te plannen. Zo wordt het een reis om nooit te vergeten voor jullie beide. Raken jullie het maar niet eens over bepaalde activiteiten?  Zorg dan voor wat afwisseling en plan zowel dingen die jij leuk vindt als dingen die je partner leuk vindt.

 

Do: bepaal eerst je budget, begin dan met plannen

Om geen al te grote teleurstellingen te ervaren tijdens het plannen bepaal je best eerst je budget. Anders wordt je misschien te enthousiast over bepaalde activiteiten of een super mooi luxe hotel om dan later te beseffen dat het eigenlijk niet in je budget past. Bepaal dus eerst je budget voor hotel, uitstapjes, vervoer… en zoek dan iets wat er binnen past.

Don’t: laat je reis niet bepalen door je familie of vrienden

Je beste vriendin heeft misschien wel heel hard genoten van haar huwelijksreis naar Aruba en je ouders vonden hun huwelijksreis naar Firenze ook heel geslaagd, maar dat wilt niet automatisch zeggen dat jij en je partner dat ook zullen vinden. Jullie vinden vast andere dingen leuk dan wat je ouders leuk vinden. Laat je reis dus niet bepalen door anderen.

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *