Papa to be: alle tips!

Je wordt binnenkort voor de eerste keer papa! Eerst en vooral een dikke proficiat. Maak je klaar voor het meest spannende avontuur van je leven, en vergeet vooral niet om er elke seconde van te genieten. De tijd gaat nu eenmaal snel en voor je het weet is je zoon of dochter geen baby meer. Hier lees je alle tips als je een papa to be bent!

 

Let’s get into it! Waaraan mag je je verwachten? En vooral waarmee moeten we rekening houden en welke voorbereidingen moeten getroffen worden? Je ontdekt het hier!

 

Het instinct van een vader

Vader worden kan je niet ‘oefenen’. Het is vooral een instinct. Je zal het misschien al eerder gehoord hebben… Baby’s veranderen je leven. Elke keer als je er eentje van vrienden ziet, heb je misschien nog een bepaalde spanning of stress over je heen.

 

Dat hoeft niet! Van zodra je je eigen zoon of dochter in je armen zal hebben zal je je meteen papa voelen.

 

Papa’s hebben vaak niet lang nodig na de bevalling om te beseffen dat het hun eigen kindje is dat ze in hun armen hebben. Dit is echt een instinct waar iedereen op dat moment klaar voor is. Maak je hier dus absoluut niet druk over. Je zal het ongetwijfeld fantastisch doen!

Wees betrokken

Wat je allemaal over de zwangerschap moet weten kan je hier lezen. Daarnaast is het vooral belangrijk om betrokken te zijn… Ga mee op doktersbezoek, toon je geïnteresseerd, stel vragen aan vrienden die al papa geworden zijn.

 

Ga bijvoorbeeld ook mee inkopen doen voor babyspullen. Zorg vooral dat je veel praat met je partner zodat je voortdurend weet hoe ze zich voelt tijdens de zwangerschap, wat er gaande is in haar lichaam en zodat ook zij voelt dat je betrokken bent. Als papa to be is dit heel belangrijk.

 

Tijdens de bevalling maar vooral ook na de bevalling zal je vrouw je steun zeker ook kunnen gebruiken. Regel tijdig je vaderschapsverlof en eventueel extra verlof indien mogelijk. Als toekomstige papa zal je ook moeten wennen aan de nieuwe situatie en dan is wat extra tijd thuis zeker welkom.

 


De naam verder zetten

 

Wat aanstaande vaders heel vaak een superleuk iets vinden, is dat de familienaam van vader op zoon over gaat. De nieuwe baby zet op die manier de naam verder en vele papa’s hechten hier veel belang aan. Maar een dochter is minstens even leuk! De band tussen vader en dochter is vaak onafscheidelijk…

 

Aan alle papa’s in wording, veel succes met de taak van jullie leven! Geniet ervan!

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *