How to: ontstressen voor je trouwdag

Een huwelijk plannen brengt heel wat stress met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je wat tijd neemt om te ontstressen voor je trouwdag. We geven je negen tips waarmee je helemaal tot rust komt.

1. Doe een digitale detox

Na een lange dag werken of een weekend voorbereidingen treffen voor het huwelijk kan een digitale detox wonderen doen. Zet de tv, laptop, iPad, gsm… uit. Zet wat muziek op, neem een glas wijn en lees een boek of relax wat met je verloofde. Even weg van alle zorgen.

2. Mediteer

Als je nog nooit gemediteerd hebt, dan is nu het perfecte moment om het te proberen. Online vind je tal van video’s en gidsen die uitleggen hoe je er aan begint. Zie je het niet zitten om het op je eentje te doen? Ga dan eens naar een yogales in de buurt. Je zult zien dat je batterijen snel weer opgeladen zijn. Dit zal de perfecte manier zijn om te ontstressen voor je trouwdag.

 

How to: ontstressen voor je trouwdag - mediteren

3. Verwen jezelf

Tijd voor een wellness weekend met vriendinnen. Een massage, manicure, pedicure…zullen wonderen doen voor je stressniveau. Geen tijd voor een wellnessweekend? Een bad met wat badzout, een paar kaarsen, een muziekje en een glaasje wijn of een massage van je aanstaande echtgenoot doen net zoveel deugd.

4. Ga sporten

Sport is zonder twijfel één van de beste manieren om stress te verminderen. Dus ga een toertje lopen, ga naar de fitness, doe een groepsles of doe een dansje in de keuken. Door te bewegen komen er endorfines vrij die een positief effect hebben op je lichaam en geest. Bovendien zorgt een pre-huwelijk workout plan er ook voor dat je je slanker en sexier voelt op je grote dag.

5. Start een dagboek

Je gevoelens, ergernissen en zorgen opschrijven zorgt ervoor dat je je hoofd kan leegmaken. Gevoelens die je opgekropt hebt komen vrij eens je ze opgeschreven hebt. Zo kan je ook makkelijker identificeren wat er je echt dwars zit en verdere zorgen voorkomen. Zo kun je zorgeloos genieten van je trouwdag.

 

How to: onstressen voor je trouwdag - dagboek

6. Delegeer

Ook al ben je een planner in hart en nieren, je kunt onmogelijk alles alleen doen. Je vrienden en familie zullen je met plezier helpen tijdens de voorbereidingen voor jullie trouwdag. Denk maar aan lintjes rond bedankjes knopen, naamkaartjes maken, tafels decoreren…. Wees zeker niet bang om hulp te vragen.

7. Slaap

Elke bruid heeft haar schoonheidsslaapje nodig de nacht voor het huwelijk, maar de nachten ervoor zijn minstens even belangrijk. Een slaaptekort haal je niet in op een nacht. Zorg ervoor dat je de week voor je huwelijk een goede nachtrust hebt. Zo ga je volledig ontspannen je trouwdag tegemoet.

8. Neem vrij

Neem een paar dagen of zelfs een hele week voor je huwelijk vrij. Even niet aan werken moeten denken en volledig focussen op de laatste to do’s. Op die manier kan je voor alles je tijd nemen en moet je niet alles snel snel ‘s avonds na het werk doen.

9. Doe iets met z’n tweetjes

Tussen al het plannen door mag je elkaar niet uit het oog verliezen. Maak wat tijd vrij om samen iets leuks te doen en denk even niet aan je to do lijst. Ga samen iets eten, doe een wandeling, ga samen naar de wellness… Zolang je het samen met je aanstaande kan doen en je niet teveel aan je huwelijk denkt mag alles.

 

How to: ontstressen voor je trouwdag

Heb jij nog tips om te ontstressen voor je trouwdag? Post je tips gerust onder dit artikel.

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *