Laat je huwelijksverjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan

Of je nu vijf, tien of dertig jaar getrouwd bent, elke huwelijksverjaardag is bijzonder. Het is dé dag om nog eens terug te blikken op die vele mooie jaren samen. Dat kun je natuurlijk met zijn tweetjes doen, maar nóg veel leuker wordt het om je vrienden en familie erbij te betrekken. Laat je huwelijksverjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseer een jubileumfeestje om ú tegen te zeggen. Ontdek snel onze creatieve suggesties.

 

huwelijksverjaardag

Van papieren tot diamanten jubileum: dit valt er te vieren

 

Net getrouwd en nu al nostalgisch naar je huwelijksfeest? Geen nood, binnenkort valt er wéér iets te vieren. Er zijn genoeg excuses te bedenken om elk jaar jezelf en je partner in de bloemetjes te zetten: wie één jaar getrouwd is, viert het papieren jubileum; twee jaar het katoenen jubileum, drie jaar het leren jubileum; en ga zo maar door. Met als uitschieters natuurlijk het tinnen (tien jaar), zilveren (25 jaar), gouden (50 jaar) en diamanten huwelijk (60 jaar). Ook het koperen huwelijk (12,5 jaar) wordt steeds populairder als de eerste echt grote mijlpaal van het huwelijk.

 

Een huwelijksverjaardag in stijl vieren? Voor elke generatie wat wils

Tien jaar huwelijk vier je anders dan dertig jaar huwelijk. Logisch natuurlijk: hoe ouder je wordt, hoe serener het eraan toegaat. Al willen we de oudste generaties allerminst onderschatten! Een paar suggesties:

  • Ben je nog maar vijf jaar getrouwd of gewoon nog erg jong van geest? Dan heb je keuze te over. Denk maar aan een knaller van een dansfeest, een exotische barbecue of een imposante cocktailparty.
  • Liever wat rustiger? Geen probleem: een jubileumfeest vier je helemaal op jouw manier. Een etentje op restaurant zal je gasten zeker plezieren, maar ook een tuinfeest of een elegante receptie behoren tot de mogelijkheden.

 

Vergeet de uitnodigingen niet

 

Geen huwelijksverjaardag zonder uitnodigingen, natuurlijk. Ook hier heb je alle vrijheid, maar wie houdt van een feestje dat helemaal áf is, zorgt het best voor een zekere uniformiteit. Getrouwd in de jaren tachtig? Dan kun je bijvoorbeeld kaartjes laten drukken in eighties-stijl, inclusief een foto van toen. En om het helemaal compleet te maken, hou je een dansfeest met alle eightiesklassiekers. Plezier gegarandeerd!

 

Tip: droom je van uitnodigingen die je gasten koste wat het kost willen bewaren? Dan kun je voor een vroeger-en-nu-foto kiezen. Wees er maar zeker van dat je heel wat positieve reacties zult losweken!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *