Livemuziek of dj op je trouwfeest?

Naast het lekkere eten en drinken is muziek misschien wel de allerbelangrijkste sfeerbrenger op een trouwfeest. Maar kies je voor een liveband om je gasten de dansvloer op te krijgen, of heb je meer vertrouwen in een dj die alle genres aan bod laat komen? Voor beide opties valt wel iets te zeggen. Wij zetten de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij.

Livemuziek in alle genres

Voor veel muziekliefhebbers gaat er niets boven een liveband, want dat is toch ‘the real thing’. Het voordeel van een band is inderdaad dat je de muzikanten live aan het werk ziet én dat er interactie is met het publiek. Want ook al is die interactie er met een dj ook, je kunt maar moeilijk ontkennen dat muzikanten die er live helemaal voor gaan, een meerwaarde kunnen zijn voor je trouwfeest.

 

Met een liveband kun je voor een specifiek genre gaan. Rockabilly is bijvoorbeeld helemaal terug van weggeweest: in elk dorp is er wel een (amateur)band te vinden die zich waagt aan de rock’n-rollklassiekers van Elvis, Bill Haley of Jerry Lee Lewis. Sfeer én volk op de dansvloer gegarandeerd!

 

Liever een bredere muziekkeuze? Ga dan voor een coverband. Zij spelen de hits, klassiekers en dansvloerkrakers die de ‘crowd’ graag hoort.

 

rockstar10b

De voordelen van een dj op je trouwfeest

Een goede trouwfeest-dj is goud waard. Hij weet wat het publiek wil horen en schat zijn toehoorders correct in. Dat is ook nodig, want op een trouwfeest komen alle generaties bij elkaar. De jonge garde wil ‘Sexy and I know it’ van LMFAO horen, terwijl de oudere generaties de beentjes eerder uitslaan op ‘Celebration’ van Kool & The Gang. Het komt er voor de dj op aan om iedereen te bedienen en een gulden middenweg te vinden in zijn platenkeuze. Zeiden we platen? We bedoelden natuurlijk zijn digitale muziekbibliotheek.

Lijstje afgeven

Of je nu voor een liveband dan wel een dj kiest, je doet er goed aan om vooraf eens een babbeltje te slaan over jullie muziekvoorkeuren. Zo weten beide partijen wat de verwachtingen zijn en kan daarop beter ingespeeld worden tijdens het feest.

 

Tip: vraag de dj of je een lijstje mag maken van nummers die je mooi vindt en zeker wil horen op je trouwfeest. Meestal wordt zo’n voorstel positief onthaald, omdat de dj dan minder hard moet ‘zoeken’ om de juiste muziekmix te vinden die aanslaat bij de gasten.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *